به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی توسعه موقوفات قرآنی صبح امروز با حضور حجت الاسلام سید مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و جمعی از مسئولان قرآنی در این سازمان برگزار شد.
در ادامه این همایش برخی از مسئولان قرآنی به ارائه نقطه نظرات خود در مورد توسعه موقوفات قرآنی در کشور پرداختند.
ثبت بیش از ۸۶ نیت قرآنی در سامانه جامع اوقاف
سلمان روحی، معاون آموزش مرکز امور قرآنی اوقاف به ارائه گزارشی از موقوفات قرآنی در کشور پرداخت و گفت: در کل کشور 216 هزار و ۲۱۹ موقوفه وجود دارد که در هشت سرفصل اصلی نیات آن ثبت شده است.
وی با بیان اینکه بیشترین فراوانی در بین نیات مربوط به نیات مذهبی است که موضوعات قرآنی هم شامل آن می شود، خاطرنشان کرد: کل نیات واقفین خیراندیش در کشور ۳۴۵ هزار و ۱۵۹ نیت است که از این تعداد 6 هزار و ۶۳۸ نیت مربوط به نیات قرآنی است.
روحی با بیان اینکه این تعداد با ۳۰ سرفصل اعم از خرید قرآن، تلاوت و قرائت و آموزش است که دو درصد کل نیات را شامل می شود، اظهار کرد: از ابتدای امسال تا روز گذشته، ۱۵۲۸ وقف جدید در کشور صورت گرفته که ۸۶ وقف مربوط به حوزه فعالیت های قرآنی است.
معاون آموزش مرکز قرآنی اوقاف تصریح کرد: از ابتدای تنظیم موقوفات در دفاتر اسنادی و ثبتی اوقاف تا سال ۸۸ حدود ۲۷۱۲ نیت قرآنی داشتیم و از سال ۸۸ تا امروز ۱۰۰۵ نیت قرآنی ثبت شده است.
وی با بیان اینکه نیات قرآنی نسبت به بقیه نیات رشد صعودی دارد، تاکید کرد: سال قبل کمتر از ۵۰ نیت قرآنی در کل سال داشتیم، اما امسال تاکنون بیش از ۸۶ نیت قرآنی در سامانه ثبت شده است.
خواجه پیری، مسئول ستاد توسعه موقوفات قرآنی اوقاف، در ادامه با بیان اینکه در سال های ابتدایی انقلاب 13 موسسه قرآنی وجود داشت که اینها هم فقط در عناوین بود، گفت: لازم بود این موسسات توسعه پیدا کند بنابراین رو به مسجد بردیم و مسجد نیز بی اعتنایی کرد ناچار موسسات قرآنی را پایه گذاری کردیم و الان چند هزار موسسه قرآنی داریم که جریان سازی می کنند.
راه اندازی سبد جامع قرآنی در مساجد
مسئول ستاد توسعه موقوفات قرآنی اوقاف گفت: به عنوان مثال در طرح انصار القران با کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردیم تا 300 هزار جوان تحت پوشش، تربیت قرآنی شوند، طرح چهار ساله است و حامی برای جوانان و نوجوانان تحت پوشش گرفتیم.
وی ادامه داد: در نمایشگاه قرآن امسال در غرفه ای کوچک توانستیم 2000 ثبت نام حامی با ماهیانه 20 هزار تومان داشته باشیم، این طرح در پوشش موسسات قرآنی انجام می شود تا موسسات نیز توانمند شوند و ما واسطه هزینه ها شویم.
خواجه پیری با بیان اینکه زیرساخت های موسسات قرآنی را تقویت کردیم، افزود: یک سبد جامع قرآنی در مسجد راه اندازی شده که در آن 52 مسجد در سطح تهران از هفته دیگر فعالیت خود را آغاز می کنند.
استاد محمد بنیادی، قاری قرآن در ادامه این نشست گفت: در مورد موقوفات قرآنی باید نیازها از جهت سخت افزاری و نرم افزاری اعلام وصول شود، این در حالی است که به هیچ عنوان صنوف را برای مشارکت در نظر نگرفته ایم در صورتی که باید اطلاع رسانی شود که اتحادیه ها چطور می توانند وقف مشارکتی در امور مختلف داشته باشند.
وی با بیان اینکه ما حرکت جمعی در مجموعه دولتی را باید بررسی کنیم و اطلاع رسانی کنیم خاطرنشان کرد: توصیه می کنم یک همایش بزرگ از چگونگی حرکت واقفین بگذاریم تا مردم با اوقاف و اولویت هایش آشنا شوند.
تشکیل کارگروه ویژه ای در خصوص توسعه موقوفات قرآنی در اوقاف
محمد مهدی عزیز زاده، دبیر کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه این نشست با بیان اینکه در فعالیت های قرآنی کشور دچار عجله و عدم برنامه ریزی منسجم هستیم، گفت: ما برای موقوفات قرآنی نیازمند یک حرکت ملی با افق برنامه ای موفق هستیم.
وی با بیان اینکه آن چیزی که می تواند موقوفات قرآنی را احیا کند فرهنگ سازی قرآنی است، اظهار کرد: باید فضای رسانه ای کشور در این مساله وارد شود، همچنین اعتماد سازی برای مردم صورت گیرد مردم باید احساس کنند تا کمک هایشان در وقف کجا هزینه می شود.
عزیز زاده با اشاره به پیشنهاداتی در این خصوص تصریح کرد: سه پیشنهاد دارم اول اینکه در ساختار سازمان اوقاف بخش ویژه در این خصوص طراحی شود که ماموریت داشته باشد مشارکت های مردم را در توسعه فعالیت های قرآنی اطلاع رسانی کند.
دبیر کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در موقوفات قرآنی یک موضوع مشخص را تعیین کنیم مانند مطالبات قرآنی رهبری و برای آن کار تعریف کنیم و پیش ببریم. ما در کمیسیون فعالیت های ترویجی تبلیغی حاضر هستیم که کارگروه ویژه در توسعه موقوفات قرآنی با اعتبارات مشخص ایجاد کنیم.
نظر شما