به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست تخصصی توسعه موقوفات قرآنی صبح امروز با حضور حجت الاسلام سید مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و جمعی از مسئولان قرآنی در این سازمان برگزار شد.
حجت الاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف در ادامه این همایش با بیان اینکه مردم از خدمات بسیاری از امکانات جامعه به عنوان موقوفه بهره می برند، گفت: این در حالی است که این خدمات اطلاع رسانی نمی شود.
وی با اشاره به وجود موقوفات متعدد در کشور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مساجد کشور همه موقوفه هستند ما به عنوان موقوفه به خدمات آن نپرداختیم و باید خدمات مسجد به عنوان موقوفات مردمی اطلاع رسانی شود.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه بیش از 70 هزار مسجد وجود دارد که باید خدمات آنها به عنوان موقوفه اطلاع رسانی شود، اظهار کرد: حوزه های علمیه همه موقوفه هستند که به خدمات آنها به عنوان موقوفه پرداخته نمی شود.
رئیس سازمان اوقاف با بیان اینکه بیش از 15 هزار حسینیه، تکیه و هیات موقوفه در کشور وجود دارد و هیچکس از خدمات آن به عنوان موقوفه خبر ندارد، اظهار کرد: این درحالی است که بیش از 6800 موقوفه فرهنگی، علمی، آموزشی و تبلیغی وجود دارد، همچنین تعدادی از دانشگاه ها، مدارس آموزش و پرورش، کتابخانه و مراکز پژوهشی همه موقوفه هستند که باید اطلاع رسانی شوند.
وی با اشاره به وجود بیش از 1400 موقوفه درمانی، گفت: در تهران 30 بیمارستان موقوفه وجود دارد که باید خدمات انها اطلاع رسانی شوند، همچنین در مورد خدمات ورزشی 479 مجموعه ورزشی موقوفه در استان ها و 66 مرکز ورزشی موقوفه در تهران وجود دارد.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه زندگی مردم جامعه با وقف گره خورده است که باید پیرامون آن اطلاع رسانی های لازم صورت گیرد، تصریح کرد: مهمترین مراکز اقتصادی موقوفه هستند مانند بازارهای استان ها که باز هم هیچ کس از این مسئله اطلاع ندارد.
رئیس سازمان اوقاف گفت: متاسفانه تحت تاثیر القائات استعماری از خدمات وقف غافل شدیم و باید خدمات وقف را با گزارش مستند برای نخبگان بیان کنیم.
وی با بیان اینکه باید وقف مردمی به وجود بیاید و از مشارکت مردم در موقوفات استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: همچنین باید به امور خیر مردم جهت صحیح داد که بیایند وقف کنند تا ماندگار شود باید به مردم بگوییم که وقف هم ماندگار است و هم سود مالی دارد اگر اقدامی را انجام دهیم که باقی بماند و نسل آینده از آن استفاد کنند بسیار موثر است.
حجت الاسلام محمدی با تاکید براینکه باید وقف را برای مردم ملموس و قابل درک تعریف کنیم، اظهار کرد: به عنوان مثال در زلزله اخیر کرمانشاه ایجاد موقوفات و مشارکت اوقاف در خدمات رسانی به مردم قابل درک بود.
رئیس سازمان اوقاف ادامه داد: شبهه ای است که می گوید اگر چیزی را وقف کنید سازمان اوقاف از شما می گیرد که این دروغ است چراکه ما کمک می کنیم و به واقف تولیت مال را می دهیم، مهمترین مسئله ای که وجود دارد شفافیت مالی موقوفات است.
وی با بیان اینکه از طریق سامانه ها تسهیلات و خدمات به واقفین ارایه می شود، افزود: نکته دیگر ایجاد وقف جمعی و مشارکتی است که مردم دوست دارند در این امر خیر نقشی داشته باشند. یکی از نیازها در جامعه چاپ قرآن برای مناطق مختلف کشور و حتی خارج از کشور که باید مشارکت عمومی و مردمی صورت گیرد.
نظر شما