به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین حبیبرضا ارزانی در جمع اعضای تحریریه استانی و ستادی این خبرگزاری که امروز (5 آذرماه) در محل ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد برگزار شد با اشاره به اهمیت سرمایه اجتماعی و نیروی انسانی در موفقیت یک مجموعه، گفت: وقتی میگوییم یک تشکل یا نهاد دارای ارزش است منظور ما موقعیت مکانی نیست بلکه سرمایه اجتماعی و انسانی آن است.
وی با تبریک دهمین سالروز تأسیس خبرگزاری شبستان، افزود: ایجاد یک کار تخصصی و گردهمآوری مجموعهای از نیروهای کارآمد و دلسوز، بسیار دشوار است.
مدیرعامل خبرگزاری شبستان در ادامه درباره عوامل موفقیت یک رسانه، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به موفقیت یک مجموعه باید چشمانداز، مأموریت و اهداف خرد و کلان آن را تدوین و به طور مستمر فعالیتهای آن را پایش و رصد کرد.
ارزانی اضافه کرد: کارهای مثبت فرهنگی بسیاری در کشور انجام میشود که به دلیل ارزیابی نادرست و بررسی غیرمستمر آنها، شاید موفقیت چندانی نداشتهاند، برای نمونه دستگاههای زیادی در حوزه قرآن، عترت و مسجد کار میکنند اما در زمینه اولویتیابی و مسئلهشناسی، مشکل دارند.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت یک خبرگزاری و تفاوت آن با پایگاههای خبریتحلیلی، گفت: شاید در هیچ کجای دنیا به اندازه ایران خبرگزاری وجود نداشته باشد که الحمدالله دولت یازدهم، صدور مجوز تاسیس خبرگزاریها را متوقف کرد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: قرآن وظیفه پیامبر اسلام (ص) را با مفهوم بلِّغ (ابلاغ) معرفی میکند، همچنین طبق کلام قرآن، وظیفه یک پیامبر (نبی) رساندن پیام معنوی به جامعه است.
ارزانی اضافه کرد: خبرگزاریهای دینی مانند شبستان باید رسالت دینی خود را به جان مخاطب برسانند و لازمه این کار، درک اهمیت انتقال خبر و پیام معنوی آن است.
رسانهها پیام دین را جان مردم برسانند
وی افزود: پیامبران پیامی معنوی را به مردم ابلاغ میکردند، بنابراین رسانههای دینی مانند شبستان نیز باید چنین پیامهایی را به جان و دل مردم انتقال دهند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: مدل دنیا برای رساندن پیام به جان مخاطب اینگونه است که ابتدا افراد را شرطی میکنند، سپس عادت فرهنگی برای آنها ایجاد میکنند و سرانجام آن عادت را به رفتار فرهنگی مخاطبان خود تبدیل میکنند.
ارزانی ارایه تحلیلهای قوی و استفاده از نظرات کارشناسان خبره را در جذب مخاطب مفید دانست و گفت: یک خبرنگار باید مطالبهگر و پیگیر باشد.
انتقاد از کثرت کاربرد زبان مستقیم در برخی رسانهها
وی اضافه کرد: گاهی طرح برخی نکات غیرمستقیم از زبان یک شخصیت مهم میتواند در دل و جان مخاطبان یک رسانه اثرگذار باشد، برای نمونه مردم توصیه به خوردن سیب در ابتدای روز را از زبان پروفسور سمیعی به خوبی میپذیرند.
مدیرعامل خبرگزاری شبستان با بیان اینکه برخی رسانههای خارجی با استفاده از نقل قولهای غیرمستقیم در جذب مخاطب موفق بودهاند، گفت: برخی از این رسانهها از این شگرد استفاده میکنند که به دنبال بیان چند مطلب درست، یک خبر نادرست مطرح میکنند و مردمی که جذب آن مطالب درست شدهاند، آن خبر نادرست را نیز میپذیرند.
ارزانی با بیان اینکه هر فردی به اندازه خود در موفقیت یک مجموعه نقشآفرین است، استفاده از مطالب جذاب در حوزههای شکلی، محتوایی و مدیریتی را در موفقیت یک رسانه مهم دانست.
وی گفت: باید از سوژههای قوی استفاده کرد زیرا این خبرنگار است که سوژه را انتخاب میکند و در ادامه آن را پرداخت میکند البته استفاده از سوژههای قوی نیازمند تفکر، مطالعه و پژوهش است.
مدیرعامل خبرگزاری شبستان با بیان اینکه همه ما در حوزههای کاری خود هر روز، نیازمند روزآمدشدن هستیم، خاطرنشان کرد: مطالعه، استفاده از بستههای پژوهشی و شرکت در دورههای آموزشی از جمله لوازم تحقق این مهم هستند.
ارزانی در ادامه سخنان خود بر استفاده از ظرفیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد در توسعه فعالیتهای خبرگزاری شبستان تاکید کرد و گفت: اگر اعضای کانونهای مساجد احساس کنند خبرگزاری شبستان به نیازهای آنان پاسخ میدهد حتما همهروزه به این رسانه مراجعه میکنند و به این شکل، اهمیت و جایگاه این خبرگزاری در میان رسانههای کشور ارتقاء مییابد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه باید ظرفیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد را به اطلاع برای مردم رساند، گفت: برای نمونه اگر طی گزارشی نشان دهیم که یک عضو کانون فرهنگی هنری، نماینده مجلس شده است حتما مخاطبان بیشتری جذب خبرگزاری شبستان خواهند شد.
مدیرعامل خبرگزاری شبستان با بیان اینکه آینده، ساختنی است و ما آن را میسازیم، گفت: کار در همه حوزههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، مهم است، البته کار برای خدا مهمتر و ارزشمندتر است.
نظر شما