به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، برنامه رادیویی «افق» که روزهای شنبه هر هفته از شبکه رادیویی قرآن پخش میشود، شنبه، 4 آذرماه به مناسبت هفته بسیج به بررسی فعالیت های قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران با حضور دکتر رحیم قربانی، رییس سازمان قرآن و عترت بسیج و مسئول دارالقرآن سازمان بسیج کشور می پردازد.
قربانی با اشاره به خصوصیات بسیجیان گفت: بسیجی بر اساس قرآن اگر با قرآن عجین شود قوی و استوار می شود، در تمام شاخه ها بسیج باید رشد پیدا کند در عرصه علم، مدیریت، اخلاق و اینکه بسیجی در هر شرایطی میوه فصل خودش را دارد و برایش شرایط نامساعد و عدم همکاری و تحریم فرقی نمی کند.
وی با بیان اینکه بسیجی بر اساس این رویکرد با استفاده از حداقل امکانات حداکثر بهره برداری را دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردها تلاش در راستای منویات قرآنی رهبری و استفاده از ظرفیت های عظیم بسیج در سراسر کشور است؛ چراکه خلاهای قرآنی در کشور بسیار داریم و بسیج هر زمان حس کند که دستگاهی به ماموریت خود نمی پردازد خودش به این خلا ها می پردازد.
قربانی با اشاره به فعالیت های سازمان قرآن و عترت بسیج اظهار کرد: سازمان قرآن و عترت بسیج تهران فعالیت خود را از سال 91 شروع کرد و الان 23 مرکز قرآن و عترت در 23 ناحیه بسیج دارد، 6 قشر تخصصی بسیج دارای مرکز قرآن هستند و بیش از 1400 پایگاه بسیج در تهران رابط قرآنی دارند و فعالیت می کنند.
مسئول دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به فعالیت های بسیج در عرصه کودک و نوجوان، تصریح کرد: در سطح تهران 320 مهد کودک قرآنی داریم و بیش از 850 مکتب خانه قرآنی که آموزش قرآن به کودکان را با تربیت مربیان خاص خود دارد.
وی گفت: در زمینه حفظ قرآن از سال 93 فعالیت هایی شروع شده، 45 مرکز تخصصی حفظ قرآن در سطح تهران داریم که در دوره های یک ساله تا چهارساله به حفظ موضوعی و غیر حضوری می پردازند و در زمینه نهضت قرآنی در بین بسیجیان به برگزاری کارگاه های مختلف سبک زندگی قرآنی، نهج البلاغه و مهدویت اقدام می شود.
قربانی با بیان اینکه هدف ما این است که در سطح تهران بزرگترین شبکه قرآنی مردمی را به وسیله بسیج ایجاد کنیم، ادامه داد: فعالیت در عرصه اردوهای جهادی قرآنی، شناسایی و معرفی شهدای قاری و حافظ، پرداختن به فضای های مجازی که نهادهای قرآنی به آن کم می پردازند و کار تولیدات محتواهای ویژه از سوی سازمان صورت می گیرد.
مسئول دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به فعالیت گروه تواشیح محمد رسول الله افزود: چند سال گذشته دریافتیم که فضای گروه های تواشیح به وسیله عدم حمایت از مسئولان به نوعی کمرنگ و ضعیف می شد ما در سطح تهران سعی کردیم حمایت خاص داشته باشیم و مجمع گروه های تواشیح تهران را تشکیل دادیم که 20 گروه تواشیح عضو آن شدند و به بررسی آسیب ها پرداختیم و به نتیجه رسیدیم که یک گروه تواشیح ملی و ویژه که در سطح ملی کارهای فاخری در عرصه تصویر سازی تولید کند تا کنون نبوده است.
وی با بیان اینکه در نهایت با مشارکت 13 گروه تواشیح کار شکل گرفت، گفت: 63 نفر از عزیزان با هم بیعت گذاشتند که برای قرآن کار خالصانه ای کنند و به برکت شهدای قرآنی اولین کار را در یادواره شهدای قرآنی سوره های سرخ برگزار کردند و در حرم مطهر امام رضا (ع) برای اولین بار تصویر سازی در حرم با 5 اثر شکل گرفت.
قربانی با بیان اینکه در سفر عتبات عالیات و آثاری که خوانده شد گروه تواشیح در صحن ها حضور داشتند، خاطرنشان کرد: الان 80 نفر از قاریان و اعضای گروه های تواشیح برتر عضو این گروه هستند 36 اثر را تا به حال در این دو سال خواندند و تولید صوت کردند و از این تعداد 45 نماهنگ اثر تصویری انجام شد.
مسئول دارالقرآن بسیج کشور اظهار کرد: متاسفانه برنامه های قرآنی در کشور با وجود شورای توسعه فرهنگی قرآنی افق و چشم انداز خود را پیدا نکرده از جهت قانون گذاری و در عرصه دولتی و مردمی به جایگاه خود نرسیده است، در تهران 600 نهاد و موسسه قرآنی داریم در حالی که خود تهران محروم ترین شهر حساب می شود و انتظار می رود چشم انداز فعالیت های قرآنی در کشور معلوم شود.
وی تصریح کرد: باید با حرکت جهادی و بسیجی فعالیت کنیم و در عرصه قرآنی پیشگام شویم به عنوان مثال در مورد فرمان رهبری در مورد حفظ ده میلیونی هنوز به قدم های اولین نرسیدیم.
قربانی با بیان اینکه به نظر می رسد این عرصه به همت و جدیت عملی نیاز دارد، تاکید کرد: بسیج حاضر است با نصف بودجه قرآنی کل فعالیت های قرآنی را در عرصه تبلیغ و ترویج عملیاتی کند، ما آمادگی این را داریم که وارد شویم و خلا های قرآنی را با خود دستگاه ها پر کنیم.
مسئول دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به کمک دستگاه ها در بحران زلزله کرمانشاه ادامه داد: همه دستگاه ها باید در بحران ها خود را نشان دهند، آیا انسجام دستگاه های قرآنی در بحث کرمانشاه شکل گرفت، قرآنیان باید خودجوش جلو بروند، بسیج از روز اول پای کار بوده و کمک رسانی کرده است، در مورد کارهای قرآنی تقسیم کار شده و چند روستا و مناطق تقسیم بندی شده و سپاه تهران باید مستفر شود و به فعالیت های مختلف و قرآنی بپردازد.
وی گفت: برای دارالقرآن بسیج برنامه 5 ساله ترسیم شده است که بر اساس آن حرکت کنیم در زمینه حفظ قرآن در راستای تشکیل بزرگترین شبکه قرآنی مردمی در کشور در عرصه فضای مجازی یک جشنواره فراز خوانی آیات برگزار شد و استعدادهای ویژه ای با کمترین هزینه شناسایی شدند.
قربانی با اشاره به جشنواره آوای نور سوره های سرخ افزود: در این جشنواره خواننده ها و گروه های تواشیح تا 10 آذر فرصت دارند تا آثار خود را به کانال بسیج قرآن ارسال کنند، آثار ارزیابی می شود و در روز نهم دی ماه در جشنواره شهدای قرآنی تجلیل می شوند، همچنین به مناسبت ایام اولین سال درگذشت مرحوم موذن زاده جشنواره اذان ندای وحدت در فضای مجازی به مناسبت ایام ولادت حضرت رسول (ص) برگزار خواهد شد.
مسئول دارالقرآن بسیج کشور تاکید کرد: بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآنی سراسری بسیج در استان تهران برگزار می شود و در بهمن ماه مرحله سراسری آن برگزار می شود با روش جدید که به شکل گروهی و تیمی است.
نظر شما