امام حسن عسکری(ع)حلقه وصل ظهور و دوران غیبت است

خبرگزاری شبستان: شاکله اصلی مومن در دوران غیبت رسیدن به تقوای الهی است و این تقوا عین حصار و حصن، مومن را در خود نگه می دارد و اجازه نمی دهد که هواها و وسوسه ها بر قلب و جان او چیره شوند.

خبرگزاری شبستان - سرویس قرآن و معارف:  "خیلی مهم است که امام معصوم ما می دانند که آخرین امام معصوم حاضر هستند و چون می دانند که لحظه شهادت چقدر نزدیک است در آخرین لحظات عمر شریف شان وصیت هایی را به ما دارند که من اعتقاد دارم این وصیت نامه را باید با آب طلا نوشت و بر در و دیوار همه خانه های شیعیان به عنوان دستورالعمل دقیق رفتار در دوران بلند غیبت نصب کرد. این وصیت نامه حاوی نکات بسیار کلیدی و مهمی است و ما که ادعا می کنیم پیرو و تابع امام زمان (عج) هستیم و می خواهیم رفتار مهدوی داشته باشیم شایسته است که این وصیت گرانقدر امام حسن عسکری (ع) را اولا دقیق مطالعه کنیم و در ثانی اوضاع خودمان را با توجه به خطوطی که امام در این وصیت نامه ترسیم می کنند بسنجیم و ببینیم که ما کجای ین داستان قرار داریم. حقیقتا دورانی که ما در آن قرار داریم دوران یتیمی شیعه است و ما امروز از نعمت ارتباط مستقیم با پدر محروم هستیم و امام حسن عسکری (ع) چون به این حقیقت اشراف و احاطه دارند وصیتی می کنند که می تواند برای امروز ما راهگشا باشد."

 آنچه در ادامه می آید بخش اول گفتگوی سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام و المسلمین جلال اعیان منش، مبلغ و کارشناس دینی درباره جایگاه و نقش امام حسن عسکری (ع) در فرهنگ شیعه است.

 

همان طور که استحضار دارید در آستانه شهادت امام حسن عسکری علیه السلام قرار داریم که جایگاه ویژه ای در میان امامان معصوم ما دارد . ایشان پدر امام زمان (عج) و پرورش دهنده ایشان هستند و ما خود را مرهون ایشان می دانیم اما از سوی دیگر قدر این امام همام چندان در میان ما شناخته شده و روشن نیست.  لطفا قدری در این باره ما را به چهره نورانی حضرت آشناتر فرمایید.

امام حسن عسکری علیه السلام  وجه ویژه ای نسبت به همه معصومین علیهم السلام دارند و آن این است که آخرین امام معصوم حاضر هستند.  به خاطر همین است که شرایط زندگی ایشان  و بیاناتی که در حیات مبارک خود دارند با بیانات معصومین دیگر فرق می کند، چون ایشان حواس شان به این است که آخرین امام معصوم حاضر هستند و بعد از ایشان دوران غیبت کبری با  امامت فرزندشان حضرت مهدی (عج) آغاز می شود و شیعیان بایستی که به لحاظ معرفتی، معنوی و اعتقادی برای این دوره مهم آماده و مهیا و تأمین شوند لذا هر آنچه که برای این دوره نیاز بوده حضرت در طول حیات مبارک خود بیان می کنند. شما نگاه کنید که کدام امام معصوم است که تا این حد به زیارت اربعین توجه نشان دهند در حالی که امام حسن عسکری می فرماید یکی از نشانه های مومنین زیارت روز اربعین است

چرا حضرت تا این حد بر روی این موضوع تکیه می کند؟

به خاطر این که می دانند که در دوره جدید که با غیبت حضرت ولی عصر (عج) آغاز می شود شیعیان بیش از هر زمان دیگری به معنویت و اصلاح رابطه خود با خداوند نیاز دارند و این پیاده روی کربلاست که رونق شیعه در عالم امکان را محقق می سازد.

از این نظر امام حسن عسکری را می توان حلقه وصل ظهور و دوران غیبت و دوران اهل بیت علیهم السلام دانست، با این حال متاسفانه ما شیعیان با وجود این که امام حسن عسکری (ع) در این فضا نقش بسیار کلیدی و مهمی را ایفا می کنند آنچنان که شایسته و بایسته است به این ضرورت مهم نپرداخته ایم و قدر حضرت را نمی دانیم.

خیلی مهم است که امام معصوم ما می دانند که آخرین امام معصوم حاضر هستند و چون می دانند که لحظه شهادت چقدر نزدیک است در آخرین لحظات عمر شریف شان وصیت هایی را به ما دارند که من اعتقاد دارم این وصیت نامه را باید با آب طلا نوشت و بر در و دیوار همه خانه های شیعیان به عنوان دستورالعمل دقیق رفتار در دوران بلند غیبت نصب کرد. این وصیت نامه حاوی نکات بسیار کلیدی و مهمی است و ما که ادعا می کنیم پیرو و تابع امام زمان (عج) هستیم و می خواهیم رفتار مهدوی داشته باشیم شایسته است که این وصیت گرانقدر امام حسن عسکری (ع) را اولا دقیق مطالعه کنیم و در ثانی اوضاع خودمان را با توجه به خطوطی که امام در این وصیت نامه ترسیم می کنند بسنجیم و ببینیم که ما کجای ین داستان قرار داریم. حقیقتا دورانی که ما در آن قرار داریم دوران یتیمی شیعه است و ما امروز از نعمت ارتباط مستقیم با پدر محروم هستیم و امام حسن عسکری (ع) چون به این حقیقت اشراف و احاطه دارند وصیتی می کنند که می تواند برای امروز ما راهگشا باشد.

حضرت در این وصیت می فرماید: "اُوصيكُم بِتَقوَى اللّه ِ ، وَالوَرَعِ في دينِكُم ، وَالاِجتِهادِ للّه ِِ، وصِدقِ الحَديثِ، وأداءِالأَمانَهِ إلى مَنِ ائتَمَنَكُم مِن بَرٍّ أو فاجِرٍ، وطولِ السُّجودِ، وحُسنِ الجِوارِ ، فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ صلي الله عليه و آله . صَلّوا في عَشائِرِهِم ، وَاشهَدوا جَنائِزَهُم ، وعودوا مَرضاهُم ، وأدّوا حُقوقَهُم ، فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنكُم إذا وَرَعَ في دينِهِ وصَدَقَ في حَديثِهِ وأدَّى الأَمانَةَ وحَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النّاسِ قيلَ: هذا شيعِيٌّ، فَيَسُرُّني ذلِكَ. اِتَّقُوا اللّه َ وكونوا زَينًا ولا تَكونوا شَينًا ، جُرّوا إلَينا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَادفَعوا عَنّا كُلَّ قَبيحٍ ، فَإِنَّهُ ما قيلَ فينا مِن حَسَنٍ فَنَحنُ أهلُهُ ، وما قيلَ فينا مِن سوءٍ فَما نَحنُ كَذلِكَ . لَنا حَقٌّ في كِتابِ اللّه ِ وقَرابَةٌ مِن رَسولِ اللّه ِ وتَطهيرٌ مِنَ اللّه ِ ، لا يَدَّعيهِ أحَدٌ غَيرُنا إلاّ كَذّابٌ . أكثِروا ذِكرَ اللّه ِ وذِكرَ المَوتِ وتِلاوَةَ القُرآنِ وَالصَّلاةَ عَلَى النَّبِيِّ صلي الله عليه و آله ، فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسولِ اللّه ِ عَشرُ حَسَناتٍ . اِحفَظوا ماوَصَّيتُكُم بِهِ، وأستَودِعُكُمُ اللّه َ، وأقرَأُ عَلَيكُمُ السلام."

اما نخستین عبارات این وصیت نامه گرانسنگ با "اوصیکم بتقوی الله" آغاز می شود. شما وقتی می خواهی مطلب مهمی بیان کنی آن مطلب مهم را در آغاز سخن می گویید. معلوم است که از زاویه امام معصوم (ع) مهم ترین نکته ای که در دوران غیبت برای یک انسان منتظر باید مدنظر قرار بگیرد تقوی و پرهیز است، یعنی شاکله اصلی مومن در دوران غیبت رسیدن به تقوای الهی است و این تقوا عین حصار و حصن، مومن را در خود نگه می دارد و اجازه نمی دهد که هواها و وسوسه ها بر قلب و جان او چیره شوند. شما امروز نگاه کنید که در همین شبکه های اجتماعی و فضای مجازی چه غوغایی  شده است. حالا ما که مریدان امام زمان (عج) هستیم آیا می توانیم بدون نیروی تقوا در چنین شبکه های فعالیت کنیم اما دستخوش آسیب های آن نباشیم؟

حضرت در ادامه وصیت خود به عبارت دوم اشاره می کنند: "و الورع فی دینکم"  توصیه امام معصوم به ما این است که به شدت نسبت به دین خود حساس باشیم یعنی این طور نباشد که در دین و اعتقادات خود اهل تسامح و عقب نشینی باشیم.

کد خبر 671843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha