ورود ناو شکن بندرعباس و سبلان به اقیانوس هند/برگزاری بزرگترین رزمایش کشورهای اقیانوس هند

خبرگزاری شبستان: فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به ورود ناوشکن بندرعباس و ناوشکن سبلان به اقیانوس هند از برگزاری بزرگترین رزمایش کشورهای اقیانوس هند در قالب امداد و نجات در سوم آذر خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به ورود ناو پشتیبانی بندرعباس و ناوشکن سبلان به اقیانوس هند در سوم آذر گفت: بزرگترین رزمایش کشورهای اقیانوس هند در قالب امداد و نجات با ورود ناو پشتیبانی بندرعباس و ناوشکن سبلان به لنگرگاه بنگلادش برگزار می شود.

 

دریادار خانزادی تصریح کرد: جمهوری اسلامی در سمپوزیوم نیروی دریایی اقیانوس هند طرحی را در قالب ائتلاف دریایی برای شکل گیری یک گروه رزمی برای برقراری امنیت جمعی در منطقه ارایه داده است که استکبار جهانی به تظاهر آن را انجام می دهد. این طرح در ابتدا با مخالفت برخی از کشورها از جمله انگلستان و فرانسه مواجه شد اما خوشبختانه با هوشمندی کشورهای منطقه مورد تایید قرار گرفت و امیدواریم در اجلاسیه نیروهای دریایی اقیانوس هند که در سال 97 از 2 تا 5 اردیبهشت ماه برگزار می شود به تصویب برسد. این طرح در قالب ائتلاف معنادار در میان کشورهای منطقه؛ امنیت منطقه را بدون حضور کشورهای غربی مدنظر قرار داده است.

 

وی با اشاره به افتتاح فرودگاه بندر جاسک در روزهای آینده اظهار داشت: الحاق بالگردها و شناورها و تجهیزاتی که کار تعمیر و ساخت آنها به دست نیروهای خدوم و جوان ایرانی بوده است نیز در هفته پیش رو انجام می شود و شاهد الحاق این شناورها به نیروی دریایی خواهیم بود.

 

دریادار خانزادی با اشاره به برگزاری رزمایش بزرگ ولایت در دی ماه تصریح کرد: الحاق شناورهای سنگین و زیردریایی در کمتر از یکسال به این نیرو، همچنین نمایش پرچم جمهوری اسلامی در خلیج مکزیک از دیگر برنامه های نیروی دریایی راهبردی ارتش است.

 

اسکورت 4 هزار و 200 کشتی سایر کشورهای دنیا به وسیله نیروی دریایی جمهوری اسلامی

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به نقش این نیرو در مقابله با دزدان دریایی از اسکورت 4 هزار و 200 کشتی از سایر کشورها به وسیله جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

 

دریادار خانزادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش رسانه در حوزه قدرت و اقتدار ملی اظهار کرد: همه ما به موضوع قدرت ملی آشنایی و آگاهی داریم و می دانیم که اقتدار ملی ابعاد مختلفی دارد که همه متمرکز به نقطه دفاع است که به آن نیروی بازدارندگی گفته می شود و رسانه نوک پیکان بازدارندگی ملی است. اقتدار و قدرت ملی در بحث دفاع بدون حضور رسانه هوشمند و معنادار متناسب با نیاز امروز قطعاً با خلاء جدی مواجه می شود.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش در مورد برنامه های این نیرو به مناسبت 7 آذر، روز نیروی دریایی ارتش گفت: تجدیدمیثاق با آرمانهای امام (ره) از جمله برنامه های این نیرو در هفته پیش روست. الحاق ناو موشک انداز سپر در آذرماه امسال از دیگر برنامه های این نیروست؛ ناو موشک انداز سپر نمادی از نگاه صلح جویانه و دوستانه جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر است.

 

وی گفت: نیروی دریایی در هفتم آذر ۵۹ یعنی 67 روز پس از آغاز جنگ تحمیلی؛ پیروزی های بزرگی را برای کشور به ارمغان آورد. رژیم بعث عراق در آن دوران تصور می کرد که ایران اسلامی به دلیل خروج مستشاران خارجی تضعیف شده و نیروهای مسلح با ضعف مواجه هستند به همین دلیل با چراغ سبز استکبار جهانی به ایران حمله کرد. آنها قصد غافلگیری ایران را داشتند اما با تکیه بر اسناد مهم دفاع مقدس می توانیم متوجه شویم که نیروی دریایی غافلگیر نشد و همین امر را می توان دلیل پیروزی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران دانست.

 

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه نیروی دریایی پس از خاتمه دوران دفاع مقدس نیز همچنان حضور خود در دریا و آبهای بین المللی را افزایش داده است، اظهار کرد: ما در دوران دفاع مقدس دو بندر فعال داشتیم که تمام صادرات و واردات از این دو بندر انجام می شد و دشمن تصور می کرد می تواند با عملیاتی غافلگیرانه این بنادر را تصرف و به سمت شهر آبادان حرکت کند و پس از یک هفته کشور را فتح خواهد کرد. آنها قصد داشتند اقتصاد کشور را به زانو درآورند اما اشتباه بزرگی مرتکب شدند؛ شهر خرمشهر را بمباران و تمام زیرساختها را نابود کردند با این وجود تمام تفنگداران نیروی دریایی و مردم منطقه مقاومت کردند و محاسبات دشمن به هم ریخته شد و با حمله برق آسای ارتش و سپاه دشمن در این منطقه نابود شد.

 

دریادار خانزادی گفت: پس از این دوران؛ نیروی دریایی در عملیاتهای متعددی شرکت کرد اما آنچه که موجب شد معمار کبیر انقلاب 7 آذر را روز نیروی دریایی نامگذاری کنند عملیات مروارید بود. در این عملیات دو سکوی نفتی عراق (البک و الامیه) مورد اصابت قرار گرفتند و صادرات نفتی دشمن قطع شد و اگر حمایت استکبار جهانی نبود عراق توان ادامه جنگ را نداشت.

 

وی با اشاره به نقش نیروی دریایی در محافظت از کشتی های تجاری در آبهای مختلف تصریح کرد: نیروی دریایی در همان زمان ماموریت اسکورت کشتیهای تجاری را انجام داد و تاکنون قریب به 10 هزار کشتی تجاری را طی 150 عملیات اسکورت کرده است که این کار منجر به تامین حدود 300 تن از اقلام اساسی کشور شد البته در عملیات اسکورت حدود 20 کشتی ایرانی مورد هدف قرار گرفتند که با توجه به تعداد کشتیهای اسکورت شده این میزان ۲ درصد است که میزان قابل توجهی نیست.

 

دریادار خانزادی با اشاره به حضور نیروهای دریایی در عملیاتهای ثامن الائمه، بیت المقدس، خیبر، بدر، والفجر اظهار کرد: طی سالهای گذشته نیروی دریایی 50 ناو گروه را به آبهای آزاد بین المللی اعزام کرده است که این ناوگروه ها به سمت دریای عمان باب المندب حرکت کردند. نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در تامین امنیت خطوط مواصلاتی دریایی داشته و در مبارزه با دزدان دریایی بیش از 4 هزار و 200 کشتی را از سایر کشورها مورد اسکورت قرار داده اند.

 

 

 

 

کد خبر 671287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha