توجه به افزیش کیفیت زندگی شهری اولویت برنامه شهرداری ارومیه خواهد بود

خبرگزاری شبستان: محمد حضرت پور بار دیگر توانست شهردار ارومه شود و توجه به افزایش کیفیت زندگی شهری، اولویت برنامه شهرداری ارومیه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، با رای اعتماد اعضای شورای اسلامی شهر ارومیه، محمد حضرت پور بار دیگر شهردار ارومیه شد. مهمترین عملکرد مدیریت 5 سال گذشته حضرت پور را می توان در عملکرد عمرانی شهرداری ارزیابی کرد اما آنگونه که از برنامه های شهردار ارومیه بر می آید، برای چهار سال آینده وی به غیر از پروژه های عمرانی  اهداف دیگیری را نیز مد نظر قرار داده است. در گفت و گویی که با شهردار ارومیه داشتیم از حوزه های مختلف مدیریت شهری سوالاتی را مطرح کردیم. پاسخ های حضرت پور را در گزارش زیر بخوانید.

 

 

از جبران عقب ماندگی زیرساخت ها تا توجه به کیفیت زندگی شهری

محمد حضرت پور شهردار ارومیه در گفت و گو با خبرنگار شبستان، درباره اهداف خود در دوره جدید مدیریت شهرداری ارومیه گفت: ابتدا باید از حسن ظن شورای اسلامی شهر به برنامه هایی که به آن شورا ارائه داده بودم تشکر کنم. باید اشاره کنم که در 5 سال گذشته تمام تلاش ما بر جبران عقب ماندگی های زیرساخت های شهر ارومیه ارومیه بودو عملیاتی کردن 17 پل، 10 میلیون متر مکعب آسفالت ریزی، 300 هکتار پارک، 15 عدد فرهنگسرا، 600 هزار مترمربع پیاده رو سازی و...  کارهایی بود که شهر به آن نیاز داشت و انجام شد.

 

وی افزود: یکی از اولویت ها برنامه های من در 4 سال آینده، توجه به کیفیت زندگی شهری خواهد بود. در کنار آن توجه ویژه ای نیز به بافت فرسوده خواهیم داشت. امروز دیگر زمان آن گذشته است که فضای سبز را با کامیون های تانکردار آبیاری کنیم یا  مردم از اتوبوس با میانگین عمر 12 سال و تاکسی با عمر 6 سال به بالا استفاده کنند.

به گفته شهردار ارومیه، در دوره جدیدت مدیریت شهری، مباحث حمل و نقل ریلی شهری که دربرنامه ششم توسعه نیز مورد توجه دولت است و  توجه به اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در اولویت خواهند بود. یکی دیگر از مهمترین وظایف ما اشتغال جوانان است.

حضرت پور با اشاره به اینکه 30 درصد مردم ارومیه از راه کشاورزی ارتزاق می کنند، اظهار کرد: شهرداری ها نقش مهمی را بازاریابی محصولات کشاورزی بر عهده دارند که در این مورد نیز برنامه هایی را در دست اجرا داریم.

 

 

فرصت 3 تا 6 ماهه برای مدیران

وی در پاسخ به اینکه تیم مدیریتی شما تغییر چندانی جز چند جابه جایی نسبت به 5 سال گذشته نداشته است و با توجه به انتقادات مطرح شده در رسانه ها نسبت به این امر آیا فکر می کنید بتوانید به اهداف مد نظر دست پیدا کنید، گفت: از مدیران سطح 1 شهرداری که منصوب شده اند شناخت کافی را داشتم و بر این اساس نیز انتخاب شدند اما شناخت من تضمین کننده این نیست که این مدیران برای 4 سال دیگر ابقا شده اند. در ابلاغ های صادر شده، برای مدیران قدیمی 3 ماه و برای مدیران جدید 6 ماه فرصت داده داده شده است تا بتتوانند برای اجرای برنامه هایی که به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده است، همراه و هماهنگ باشند.

 

شهردار ارومیه افزود: جهش اصلی برای رسیدن به هدف توسط مدیران میانی صورت می گیرد. ما 120 مدیر میانی داریم و تاکید ما بر این است که این مدیران بر اساس تخصص خود در سر پست مربوط به تخصص خود مستقر شوند. بر این اساس برای این 120 پست از حدود 200 نفر برنامه اخذ شده است که در حال بررسی این برنامه ها هستیم. در نهایت با تایید برنامه ها و صلاحیت فردی از این افراد استفاده خواهد شد.

حضرت پور درباره برنامه هایش برای بافت فرسوده شهر، عنوان کرد: در سال 1404 باید شهری سبز، فرهنگی، مجهز به حمل و نقل ریلی،  فناوری اطلاعات و برخوردار از اقتصاد فعال داشته باشیم اما در حال حاضر 17 هزار خانوار در بافت فرسوده شهر زندگی می کنند.

وی با اشاره به اینکه وسعت بافت فرسوده ارومیه 417 هکتار است، افزود: 140 هکتار از بافت فرسوده راب افت تاریخی شهر تشکیل می دهد اما متاسفانه دلایلی مانند نداشتن توان بالای مالی ساکنین، سالخورده بودن مالکین، بروکراسی های اداری و... مانع از بازسازی این مناطق شده است.

به گفته شهردار ارومیه وی  افزود: سیاست دولت و شهرداری ها  برای نوسازی بافت فرسوده اجرای سیاست های تشویقی چون  ارائه 50 درصد تخفیف در اخذ پروانه ساخت بود که متاسفانه استقبال خوبی از آن نشد. برای رونق بخشیدن به بازسازی بافت فرسوده باید مشوق های جدیدی در نظر گرفت.

 

فرهنگسازی برای مشارکت مردم

حضرت پور درباره درآمدهای پایدار شهرداری و مشکلات حقوق های پرداختی به کارکنان که شهرداری با آن درگیر است، تصریح کرد: درباره درآمدهای پایدار از یک مشکل ریشه ای رنج می بریم. در گزارش ها هم مشاهده کرده اید که درآمد سرانه مردم ارومیه و استان از میانگین کشوری 40 درصد پایین تر است. شهرداری 4 میلیون متر مربع زمین دارد و در عین حال درآمدی که از مردم باید اخذ شود بالای 300 میلیون تومان است و کل حقوق معوقه در نهایت 30 میلیارد می شود اما نمی خواهیم با مردم برای پرداخت عوارض به صورت قهری برخورد کنیم، چراکه انها را صاحب شهر می دانیم.

وی افزود: به دنبال ایجاد فرهنگسازی در این زمین هستیم تا مردم ضرورت کمک به مدیریت شهری را درک کنند و خود را در مدیریت شهری دخیل بدانند. در آن سوی ماجرا نیز معوقات پرداخت حقوق و اضافه کار، یک مسئله درون سازمانی است و نباید به بیرون درز کند. ما نمی توانیم پروژه های عمرانی را به دلیلی مشکل مالی جاری متوقف کنیم. مشکلات رکود، تا همیشه پا برجا نخواهد بود.

 

امیدواریم در دوره جدید شهرداری این شهردار با تجربه، ارومیه چهره زیبایی چه از لحاظ عمرانی و چه از لحاظ فرهنگی به خود بگیرد چرا که ارومیه شهر عجیب با تونع قومیتی است در صورت مدیریت درست می تواند به یک نماد عظیم اتحاد و همبستگی تبدیل شود.

 

 

کد خبر 671185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha