افزایش پیوند بین «کارآفرینی اجتماعی» و «نیکوکاری مردمی»

خبرگزاری شبستان: اولین همایش «کارآفرینان خیّر، خیّرین کارآفرین» با آرمان توسعه «کارآفرینی اجتماعی خیرمحور» برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام‌حاج علی دیانی، عضو هیئت مدیره خیریه آلاء در همایش، کارآفرین خیرّ و خیّرین کارآفرین که در سالن تلاش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد گفت: باید به کسی که کار اقتصادی می کند به او به یک انسان مجاهد نگاه کنیم، در رسانه ها باید نگرش مردم را تغییر دهیم.

 

وی افزود: باید به کسانی که کارآفرین هستند به عنوان یک مجاهد نگاه کنیم نه به عنوان یک ثروت اندوز.

 

عضو هیئت مدیره خیریه آلاء بیان کرد: تولید ثروت وقتی ارزشمند می شود که در آخرت و دنیا می‌ماند، توزیع صحیح و در خومت جامعه است.

 

دیانی گفت:وقتی به زندگی‌ائمه اطهار و انبیا نگاه می کنیم، می بینیم‌ آنان نیز تولید ثروت داشتند‌. با تولید ثروت انفاق می کردند.

عضو هیئت مدیره خیریه آلاء گفت: برای رسیدن به اهداف باید نگاه جامعه و رسانه و اداری های ما به افراد اقتصادی تغییر کند و با نگاه بهتر، یاری دهنده مجاهدین اقتصادی داشته باشیم ‌و تولید ثروت صحیح داشته باشیم تا در خدمت جامعه استفاده کنیم.

 

همچنین؛ در این همایش بیانیه ای به شرح زیر قرائت شد:

اولین همایش «کارآفرینان خیّر، خیّرین کارآفرین»  با آرمان توسعه «کارآفرینی اجتماعی خیرمحور» به عنوان یک فعالیت اجتماعی ـ اقتصادی ـ فرهنگی ـ مذهبی در تاریخ سی آبانماه 1396 در محل سالن تلاش با حضور و مشارکت موثر صاحب نظران دانشگاهی و کارشناسان و مدیران برگزار شد. در این همایش به وضع موجود و ظرفیت‌های نهفته کارآفرینی اجتماعی خیرانه به عنوان عملی اجتماعی ـ اقتصادی که دارای بنیادهای عمیق فرهنگی ـ مذهبی در کشور ایران است، پرداخته شد و راهکارهای توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور با تمرکز بر معرفی و تبیین فعالیتهای موثر «کارآفرینان خیّر» و «خیّرین کارآفرین» مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ستاد برگزاری و کمیته علمی و اجرایی همایش لازم می داند از تمامی دست‌اندرکاران برگزاری شکوهمند این همایش اعم از شورای علمی و مجریان بخش های مختلف و حامیان مالی صمیمانه تقدیر و تشکر نماید.

حضور گسترده متخصصان، مدیران و دست‌اندرکاران در این همایش، بستر مناسبی جهت تبادل دیدگاه‌ها و تجارب شرکت‌کنندگان محترم را فراهم ساخت؛ دیدگاه‌ها و تجاربی که می‌تواند نقش مهمی در ارتقاء موثر و استفاده از فرصت‌های داخلی و بین‌المللی جهت توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور ایفا کند.

در این همایش مباحث علمی و تجربی کارآفرینی اجتماعی در سلسله سخنرانی‌هایی مورد اشاره و دقت نظر واقع شد تا ضمن این که ناظر بر تلاش و عزم والای کارآفرینان اجتماعی کشور باشد، پایه‌گذار حرکتی شود که نقش برجسته‌ای را در توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور ایفا نماید. توجه جدی به دستاوردهای این همایش به منظور تدوین نقشه راه توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور ضرورتی انکار‌ناپذیر است. در پایان همایش و در قالب این بیانیه شایسته می¬دانیم نکات ذیل مورد توجه برنامه‌ریزان، تصمیم‌گیران، سرمایه‌گذاران نهادهای خیریّه و همه دل‌مشغولان حوزه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور قرار گیرد:

1.فرصتسازی بیشتر برای بهره‌گیری از سرمایه اجتماعی موجود «کارآفرینان خیّر» و «خیّرین کارآفرین» به عنوان     واقعیتهای جاری حیات اجتماعی و اقتصادی جامعه؛

2.بسترسازی و کمک به افزایش پیوند بین «کارآفرینی اجتماعی» و «نیکوکاری مردمی» در برنامهریزیها و قانونگذاریهای اجتماعی؛

3.توسعه منابع انسانی متخصص در حوزه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور به منظور تزریق ایده های نو در حوزه اجتماعی؛

4.ایجاد و تقویت اتاق‌های فکر به منظور بهره‌گیری حداکثری از توان فکری نخبگان در حوزه اجتماعی؛

5.آسیب‌شناسی عوامل موثر بر کارآفرینی اجتماعی خیرمحور در کشور؛

6.سرعت بخشی به روند توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور با تاکید بر استفاده از تجربیات ملی و بین‌المللی؛

7.رفع موانع جذب منابع مالی به منظور حمایت از ایده‌های نو در حوزه اجتماعی و نیکوکاری در جهت حل معضلات اجتماعی؛

8.جلب حمایت سازمان‌های بین‌المللی در توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور در کشور؛

9.طراحی مکانیزم ارتباطی موثر بین کارآفرینان خیّر و خیّرین کارآفرین به منظور درگیر شدن همگان در فرایند نوآوری اجتماعی؛

10.ترغیب نهادهای علمی و پژوهشی دانشگاهی و حوزوی به ایفای نقش در بررسی مسائل و تحریک رسانه‌های جمعی به پایدارسازی اندیشه و رویکرد کارآفرینی اجتماعی خیرمحور.

در خاتمه به منظور عملیاتی سازی مفاد این بیانیه پیشنهاد می‌شود با تشکیل کارگروهی فرابخشی متشکل از دست‌اندرکاران بخش‌های مختلف مرتبط با کارآفرینی اجتماعی خیرمحور، تدوین نقشه راه توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور با بهره‌گیری از قابلیت‌های دانشمندان و متخصصین حوزه کارآفرینی و نیکوکاری با بهرهگیری از ظرفیتهای فضای واقعی و فضای مجازی در دستور کار قرار گیرد.

با امید به آنکه در آینده‌ای نه چندان دور شاهد بالندگی و توسعه کارآفرینی اجتماعی خیرمحور آن طور که شایسته مردم «خیّر» و «کارآفرین» ایران است، باشیم.

در پایان این همایش؛ از کارآفرینان برتر با اهدا لوح تقدیر شد.

کد خبر 671122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha