خبرگزاری شبستان – کردستان: امام زاده سیدجلال الدین، از نوادگان امام محمدباقر (ع) است که دوران زندگی آن بزرگوار همزمان با دولت صفویه بوده و مرقد مطهر امامزاده بزرگوار در 35 کیلومتری شهر قروه در روستای بابا گرگر واقع شده است.
این امامزاده از گذشته تا به امروز زیارتگاه عاشقان خاندان عصمت و طهارت قرارگرفته و بقعه متبرکه سالیان قبل بصورت مخروبه ای درآمده بود که باهمت اداره اوقاف شهرستان قروه مرمت و بازسازی شد.
بقعه باباگرگر ( با تلفظ تُرکی یعنی بابا ببین ببین ) که در این روستا واقع است، روی صخرة سنگی حاصل از آب و گازهای معدنی ساخته شده است، در گذشته ورودی بنا به صورت دیوار چینی از خشت و قلوه است و پوشش چوبی دارد و اتاق مقبره دارای گنبد شلجمی است.
در ساخت گنبد از سنگ های لاشه ای محلی روی پایه های خشتی و سنگی استفاده شده است. اما در بازسازی هایی که در سالهای اخیر صورت گرفته بنای ساختمان با استفاده از آجر و سیمان مرمت شده است. درپای بنا سوراخی به قطر 10 سانتی متر وجود دارد که بادی با سرعت زیادی و بوی تند گُوگرد از آن خارج می شود و با انداختن شی کوچک یا سکه ای در درون سوراخ از آن نیاز می گیرند.
بقعه متبرکه بخاطر دوری از شهر و خالی بودن روستا از جمعیت متاسفانه بارها مورد سرقت قرار گرفته است که الحمدالله با تدابیر امنیتی، نصب دوربین مدار بسته، نصب سیستم ضد سرقت و فعال شدن گشت نیروی انتظامی تا حدود زیادی مساله امنیتی بقعه مطلوب شده است.
مقبره امامزاده از چند بخش تشکیل شده، اتاق اصلی و گنبدی شکل آن در بخش جنوبی و اتاقهای دیگر در ضلع شرقی جای دارد.
بقعه متبرکه امام زاده سید جلال الدین (ع) از لحاظ موقعیت طبیعی و زمینشناسی جایگاه بالایی دارد؛ بطوریکه در زیر بقعه متبرکه گازهای گوگردی فوران می کند و در نزدیکی آن چشمه آب درمانی واقع شده که چندین سال بصورت طبیعی چشمه آب جوشان توانسته زائرین و گردشگران مختلفی را به خود جذب کند که براساس آزمایش های پزشکی جهت درمان های پوستی مفید است.
يكي از عارضههاي طبيعي جالب در كنار اين مجموعه گدازه آتشفشاني مشهور به "سنگ اژدها" است که ظاهر آن شبيه حيوانات عظيمالجثه ماقبل تاريخ است.
درباره این اژدها و تبدیل شدن آن به سنگ باورهای عامیانه جالبی بین بومیان منطقه وجود دارد، به طوری که اهالی این منطقه میگویند در گذشتههای خیلی دور این اژدها قصد حمله به مردم را داشته که خشم امامزاده سیدجلالالدین به اذن خداوند این اژدها را تبدیل به سنگ کرده است.
همه این دیدنیها دست به دست هم داده تا باباگرگر به منطقه توریستی تبدیل شود، اما هنوز شرایط مناسبی برای استفاده آبمعدنی این منطقه فراهم نشده و تنها در حدود 20 اتاقک برای اسکان مسافران در باباگرگر ساخته شده، مسافران میتوانند در آنها ساکن شوند و از آب چشمه استفاده کنند.
در شرق و شمالشرقى اژدها چند برجستگى در جهات مختلف، اما کوچکتر از آن وجود دارد که محل شکاف خروج آب هنوز در وسط آن به چشم مىخورد. این برجستگىهاى کوچک را دستهاى اژدها مىنامند.
رنگ آب این چشمه که احتمالاً از دهانه یک آتشفشان خاموش بیرون میآید، به علت وجود املاح معدنی از جمله فسفات، کلر، منیزیم، کلسیم و به ویژه گوگرد است و به همین دلیل برای امراض سودایی، پوستی، سوء هاضمه، بیماری های دستگاه گوارش و همچنین نیز راشیتیسم و درمان تورم مؤثر است.
مجموعه امامزاده باباگرگر و چشمههاى آهکى پیرامون آن و برجستگى مربوط به اژدها با تمام افسانهها و رازهایی واقعی و غیر واقعی آن در کل از قابلیتهاى جهانگردى مناسب استان کردستان که در سال 1382 تحت شماره 3486 در ردیف آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما