به گزارش خبرنگار شبستان، ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در همایش گفتگوی فرهنگی ایران و لهستان "در جستجوی خانه دوم" با ارایه تاریخچه از علل حضور پناهجویان لهستانی به ایران در جنگ جهانی دوم گفت: جنگ جهانی دوم ۶ سال به طول انجامید که در این جنگ ۱۰۰ میلیون نفر از ۳۰ کشور درگیر جنگ شدند. لهستان از ابتدای جنگ مورد حمله قرارگرفت و این کشور طی ۲۹ روز به طور کامل اشغال شد.
وی ادامه داد: اولین گروه لهستانی ها سال ۱۳۲۱ به ایران آمدند. تخمین زده شده ۱۵۰ هزار نفر مهاجر لهستانی به ایران آمدند درحالیکه ایران در آن زمان ۱۴ میلیون نفر جمعیت داشت. این میزان مهاجر برای کشوری با این میزان جمعیت، بسیار زیاد بود.
ترکمان افزود: نکته قابل توجه درباره ان برهه از تاریخ این است که سال ۱۳۲۱، سال بلوای نان در ایران است. سال قحطی است. سالی است که نانوایان به نان خاک اره اضافه می کنند تا پاسخگوی کمبود مواد غذایی باشند. ایران در این شرایط سخت میزبان مهاجران می شود و جلب تر این که حتی یک گزارش تعرض مردم ایران به مهاجران لهستانی گزارش نشده است.
رییس سازمان فرهنگ و راتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران و لهستان در سال ۱۹۶۰ تفاهم نامه فرهنگی امضا کرده اند اما تاکنون رایزنی فرهنگی دو کشور راه اندازی نشده که امیدواریم با مساعدت دولت لهستان این امر محقق شود.
نظر شما