به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان،فاطمه اشرفی، مدیرعامل انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده امروز در همایش بین المللی صلح و کودک گفت: مناقشات و مخاصمات مسلحانه ،جدیترین عامل به خطر افتادن عواقب فیزیکی، اجتماعی، روحی و روانی کودکان در جامعه بشری امروز است.
وی با بیان اینکه مهاجرت های اجباری یکی از تبعات و عوارض درگیری ها و مخاصمات در جهان است تصریح کرد: متاسفانه بر اساس آمار بین المللی 65 میلیون و 600 آواره اعم از زن و مرد در دنیا ساکن هستند که نیمی از آنها را کودکان زیر 18 سال تشکیل می دهند که بیشتر آنها از حقوق اولیه خود محروم هستند.
مدیرعامل انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده اظهار کرد:فقط بیش از 20 درصد از این جمعیت 65 میلیونی آواره در دنیا، دسترسی به آموزش دارند.
وی اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار بین المللی عمان، سوریه، میانمار و سودان بیشترین جمعیت پناهنده و آواره دنیا را به خود اختصاص دادند.
وی با اشاره به مردم شاریط نامناسب مردم روهینگا گفت: روهینگیا اقلیت غالبا مسلمانان بی تابعیت است که دارای جمعیتی نزدیک به یک و نیم میلیون نفر هستند که در ایالت راخین در جنوب غربی میانمار می باشند و ادامه زندگی آنها ناممکن است.
اشرفی افزود: پس از استقلال میانمار در سال 1928 مهاجران، غیرقانونی خوانده شد و از پذیرش تعداد زیادی به عنوان شهروند خودداری و حق تابعیت عمومی از آنها سلب شد. بعد از تحولات سیاسی 1962 عملا جمعیت قابل توجهی از این کشور از حقوق طبیعی و اولیه خود محروم شدند.
مدیرعامل انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده با بیان اینکه بالا بودن نرخ بی سوادی و فقدان هرگونه دسترسی به امکانات بهداشتی موجب وضعیت بسیار اسفناک مردم روهینگیا شده است، تصریح کرد: سلب تابعیت از اقلیت روهینگیا آغازی به اعمال تبعیض های سازمان یافته دولتی و سلب خدمات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آنها شد.
وی اظهار کرد: دولت بنگلادش علیرغم میل باطنی، ناگزیر از پذیرش پناهجویان روهینگیایی در سرزمین خود شده است و با اختصاص زمین به مساحت 20 هکتار بیش از 600 هزار نفر را بدون حداقل امکانات اولیه در آن جای داده است.
اشرفی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از منازعات داخلی را مردان جوان در داخل میانمار تشکیل می دهند، افزود: درصد قابل توجهی از کودکان و زنان قربانی خشونت های جنسی شده اند و 86 هزار خانواده شناسایی شدندکه 70 هزار زن باردار داشت. بیش از یک چهارم کودکان زیر پنج سال آنها نیز از سوءتغذیه شدید رنج می بردند.
وی تصریح کرد: فقدان دسترسی به حداقل های حیاتی مورد نیاز سلامت و زندگی کودکان را مورد تهدید جدی قرار داده است.
اشرفی اظهار کرد: زنان و کودکان بدون سرپرست که غالبا شاهد شدیدترین نوع مرگ همسران و پدرانشان توسط گروه های افراطی بودند از مشکلات بسیار دردناک جامعه این کشور می باشند.
مدیرعامل انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده اظهار کرد: سازمان ملل متحد فجایع میانمار را نسل کشی مسلم دانسته اما به دلیل منافع سیاسی برخی کشورها شورای امنیت و سازمان ملل امکان اقدام جدی علیه رفتارهای غیرانسانی و سازمان یافته دولت میانمار نسبت به روهینگیایی ها را نیافته است.
نظر شما