به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده امروز در همایش بین المللی صلح و کودک که در کانون پرورش فکری کودکان برگزار شد، گفت: نشست امروز نشست مهمی هم از بعد ملی و هم از بعد تخصصی است. جمهوری اسلامی ایران کشوری است که هم در قانون اساسی و هم در اسناد بالادستی خود به مسئله کودکان توجه زیادی کرده است.
وی بیان کرد: امروز کانون پرورش فکری کودکان میزبان همایش بین المللی صلح و کودک است که گام های بسیار مهم و موثری در پرورش و ائتلای وضعیت کودکان برداشته است و همچنین نهادهای متولی دیگری مانند آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی و نهادهای مدنی نیز در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده اند.
ابتکار با اشاره به آثار و تبعات منفی، دلخراش و ناگوار جنگ و حتی تروریسم بر کودکان در سطح جهان اظهار کرد: در این زمینه اقدامات مهمی هم در سطح بین المللی و هم در داخل کشور ما صورت گرفته است اما من تصویر ذهنی خود را در خصوص آسیب هایی که متوجه کودکان در درگیری ها و مخاصمات جهانی می شود شهادت حضرت علی اصغر (ع) در نظر گرفتم. تصویر ایشان برای ما یک نماد بسیار مهمی از مظلومیت کودکان در درگیری ها و مخاصمات می باشد و همچنین نمادی است از حقانیت دعوت امام حسین (ع) برای ائتلای بشری و این بلایی که این نابخردان بر سر کودک شش ماهه در واقعه کربلا درآوردند نمادی از مظلومیت میلیون ها کودکی است که در سطح دنیا در جنگ ها و درگیری های مسلحانه در دنیا کشته می شوند.
معاون امور رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه طبق آمار سازمان ملل 4 میلیون کودک در عصر معاصر در درگیری ها کشته شدند، اظهار کرد: حمله به نقاط مسکونی و آسیب هایی که به مردم وارد می شود به عنوان آسیب های جانبی دیده می شوند که متاسفانه ما شاهد عوارض و تبعات بسیار گسترده در این زمینه هستیم.
وی در ادامه افزود: در این جنگ ها و درگیری ها انسان و کودکان فقط کشته نمی شوند بلکه هزاران آسیب دیگر از جمله معلولیت ها و جراحت ها و بی خانمانی و آوارگی کودکان که با نمادی از مظلومیت کودکان می باشد را نیز به دنبال دارد و همچنین آسیب هایی که جنگ بر افراد تحمیل می شود و موجب مهاجرت اجباری آنها به سایر کشورها می شود که در این میان نیز کودکان قربانیان اصلی هستند نیز از جمله آسیب های بی شمار درگیری ها و مخاصمات در سطح جهان می باشد.
ابتکار با بیان اینکه به کار گرفتن کودکان از جمله آسیب های دیگر این درگیری ها و مخاصمات در سطح جهان است، خاطرنشان کرد: این مسئله را در کشورهای آفریقایی شاهد هستیم و همچنین سوءاسئفاده های جنسی از کودکان که گزارش های ناگوار و تکان دهنده ای در این زمینه نیز داریم بسیار آزاردهنده است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه تصریح کرد: گاهی ما تصور می کنیم که در عصر مدرن و انسان متمدن درگیری وجود ندارد ولی متاسفانه بدترین انواع درگیری را در عصر حاضر شاهد هستیم و نمونه آن هم در جنگ های امروزی است که می بینیم چگونه کودکان را می دزدند و به بردگی می کشند.
وی ادامه داد: در کنار همه این آسیب های ناگوار و دردناک جنگ ها در سطح دنیا از بین رفتن مدارس و مراکز آموزشی و بیمارستان ها می باشد که این مسئله خود یک درد بسیار بزرگی است و کشور ما نیز در این زمینه دردمند است که نمونه بارز آن زلزله اخیر کرمانشاه می باشد که تعداد زیادی از مدارس و بیمارستان های ما را تخریب کرده است و آسیب های زیادی به سازه ها وارد کرده است و این درد بسیار بزرگی است که کودکان از ادامه تحصیل تا یک باز می مانند.
ابتکار اظهار کرد: خوشبختانه یک همت ملی هم از طرف دولت و هم از طرف مردم شکل گرفته است اما در جنگ ها و درگیری ها که مدارس ناامن می شوند و امکان تحصیل از بین می رود آسیب های زیادی به جامعه وارد می شود. نمونه همین مشکلات و مسایل را در دوران هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه محرومیت از دسترسی به کمک های بشردوستانه یکی دیگر از آسیب ها و مشکلات جنگ های مسلحانه در سطح جهان است، گفت: این محرومیت ها آثار بسیار ناگواری بر روی کودکان می گذارد که نمونه بارز آن کشور یمن است. یمن در سخت ترین شرایط به دلیل محرومیت ها و عدم دسترسی به کمک های بشردوستانه قرار دارد، کار به جایی رسیده است که همه روسای سازمان ملل و آژانس های مرتبط با سازمان ملل یکپارچه نسبت به این موضوع اعتراض کنند و شرایط کودکان یمنی که اکنون چندین سال است به دلیل جنگ و درگیری بسیار ناگوار است. همچنین آنها از لحاظ روحی و روانی در شرایط مساعدی قرار ندارند. امروز باید یک تقاضای جدی از برنامه امروز و سایر اجلاس هایی که در سطح جهان برگزار شود برای کودکان یمن صورت پذیرد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بحث مسئله گرسنگی و فقر بعد از جنگ از دیگر مواردی است که کودکان را تهدید می کند، افزود: آثار این گرسنگی و فقر به صورت بلندمدت بر روی کودکان ظاهر می شود.
وی اظهار کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران هم به این مسایل بها دادیم و هم تلاش ها و اقداماتی در راستای حمایت از کودکان مهاجر از جمله کودکان افغانی انجام دادیم.
وی گفت: در حال حاضر کودکان افغانی در مدارس ثبت نام و از حق تحصیل برخوردار می شوند و همچنین مدارسی در استان سیستان و بلوچستان برای کودکان بازمانده از تحصیل راه اندازی کردیم که در آینده نزدیک در استان های دیگر هم این اقدام عملیاتی خواهد شد و همچنین زمینه را برای تحصیل دانشجویان افغانی به ویژه در زمینه کارشناسی ارشد نیز فراهم کردیم.
ابتکار ادامه داد: این امر نشاندهنده حسن نیت و نگاه مثبت ایران برای حمایت از مهاجران و به ویژه کودکان افغانی است. برگزاری این روز و توجه به این مسئله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در دنیایی که باید با سرافکندگی و سرشکستگی به حقوق بشر امروز که چنین کارنامه تاریک و دردناکی را از آسیب و کشتن کودکان دارد و امیدواریم این روال و رویکرد تغییر یابد و هم مجامع بین المللی و سازمان ملل نقش مهمی را در این زمینه ایفا کند و هم ملت ها و کشورها در این زمینه جدی تر عمل کنند.
نظر شما