موقوفاتی برای تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده‌ها ایجاد شود

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه پیامبر اسلام و ائمه نسبت به این امر الهی سفارش و توصیه کردند، گفت: توجه به سه مسئله تشکیل خانواده، تحکیم خانواده و تعالی خانواده با مسئله وقف به عنوان پشتوانه اقتصادی اثر مثبتی در جامعه می گذارد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دومین نشست علمی و تخصصی وقف، خانواده و سبک زندگی اسلامی صبح امروز با حضور حجت الاسلام علی محمدی رییس سازمان اوقاف و جمعی از اساتید حوزه های علمیه در نهاد مقام معظم رهبری برگزار شد.

حجت الاسلام محمدی در ابتدای این نشست با بیان اینکه کلمه وقف در قرآن کریم نیامده است، گفت: ولی چند واژه باقیات الصالحات، خیرات، صدقه، انفاق و احسان در آیات متعدد اشاره شده است که می توان از آن برداشت وقف داشت.

وی با بیان اینکه وقف یکی از مصادیق ماندگار این کلمات است که نه تنها از بین نمی رود بلکه مستمر است و قابل دخل و تصرف نیست.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه پیامبر اسلام و ائمه نسبت به این امر الهی سفارش و توصیه کردند، خاطرنشان کرد: توجه به سه مسئله تشکیل خانواده، تحکیم خانواده و تعالی خانواده با مسئله وقف به عنوان پشتوانه اقتصادی اثر مثبتی در جامعه خواهد گذاشت.

 

رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه اگر بخواهیم در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن نسبت به خانواده برنامه ریزی لازم داشته باشیم بدون پشتوانه اقتصادی این امر امکان ندارد، اظهار کرد: وقف به عنوان پشتوانه اقتصادی خانواده می تواند بسیاری از مشکلات و آسیب های ازدواج را حمایت و هدایت کند.

وی با بیان اینکه اگر موقوفاتی باشد که از خانواده های نیازمند حمایت کند آسیب های خانوادگی کم می شود، تصریح کرد: در بعضی خانواده ها امکان رشد و تعالی نیست که با بررسی های بسیار متوجه عدم پشتوانه اقتصادی می شویم.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم ایجاد وقف برای حفظ خانواده است، تصریح کرد: بسیاری از عمده مشکلات جدایی و طلاق مشکلات اقتصادی است که در این راستا ایجاد موقوفاتی ضروری به نظر می رسد.

 

رییس سازمان اوقاف با اشاره به شبهه ای در مورد موقوفات مبنی بر اینکه برای چه وقف کنیم، گفت: بیش از 8 هزار و 240 متولی وجود دارد که موقوفات شان را خود اداره می کنند و سازمان اوقاف تنها نقش حمایتی و پشتیبانی از آنها را دارد.

وی با بیان اینکه سازمان اوقاف اداره موقوفاتی را در اختیار دارد که فاقد تولیت هستند، تصریح کرد: اداره اوقاف وظیفه اجرای نیات واقفین و اداره موقوفاتی که فاقد تولیت هستند را دارد.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 800 نوع نیت واقف وجود دارد که در سامانه ثبت شده است، گفت: درآمد این موقوفات مطابق با نیات آنها هزینه می شود.

 

رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه همه در کشور از خدمات موقوفات بهره مند هستند، گفت: به طور مثال تمامی مساجد، حسینیه ها و تکایا موقوفه می باشند. همچنین حوزه های علمیه، دانشگاه ها و مدارس آموزش و پرورش از موقوفات می باشند.

وی با بیان اینکه 40 دانشگاه موقوفه و بیش از هزار مدرسه موقوفه در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: همچنین چند هزار کتابخانه و چند میلیون کتاب وقفی در کشور وجود دارد.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه باید تمامی خدمات وقف اطلاع رسانی و گزارش دهی شود، گفت: وجود 6700 موقوفه فرهنگی، علمی و پژوهشی و 1400 موقوفه درمانی و 133 بیمارستان موقوفه نشاندهنده ضرورت اطلاع رسانی از خدمات اوقاف را نشان می دهد.

 

رییس سازمان اوقاف با بیان اینکه یکی از راه های ترویج فرهنگ وقف اطلاع رسانی خدمات موقوفات است، گفت: تجلیل از واقفین، پرداختن به فرهنگ وقف به عنوان رهایی از خودخواهی و خودبینی باعث احیای این فرهنگ در جامعه می شود.

وی با بیان اینکه اگر این فرهنگ در جامعه نهادینه شود به راحتی کسی نمی تواند در آن دخل و تصرف کند، تصریح کرد: فرهنگ وقف زمانی تحقق پیدا می کند که هر کس یک موقوفه داشته باشد. در این راستا ایجاد وقف جمعی و مشارکتی مهم به نظر می رسد.

وی با بیان اینکه نیات و شرایط واقف باید آسان باشد تا به راحتی قابل اجرا باشد، گفت: نیاز امروز جامعه ما ایجاد موقوفات برای تولید علم و فناوری بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری است.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه سازمان اوقاف سه ماموریت قرآن، عترت و وقف را دارد، تصریح کرد: اگر به این سه مقوله پرداخته شود بسیاری از مشکلات جامعه و خانواده ها حل خواهد شد.

 

 

کد خبر 670671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha