خبرگزاری شبستان// بیرجند
آن چه بسیج، این نهاد مقدس و مردمى را از دیگر نهادهاى جامعه متمایز ساخته درصد بالاى شناخت و اعتقاد توأم با عشق و روحیه انقلابى است، که در زمان تشکیل تا به امروز در تمامى میادین و صحنه هاى سخت و دشوار چون بنیانى مرصوص، قدرتمندانه حضور مستمرى داشته است.
امام خمینی(ره) برای حفظ انقلاب، توسعه و پایداری دستاوردهای بزرگ آن و همچنین با توجه به شناخت خود از نقش مشارکت مردم در تداوم انقلاب دستور تشکیل این نهاد مردمی را صادر کرد.
تفکر بسیج و تشکیل آن نیز بر مبنای مشارکت مردمی در حفظ انقلاب از دست توطئههایی بود که چه در اوایل انقلاب و چه در زمان حاضر از سوی دشمنان طراحی و در حال اجراست.
اوج حرکت بسیج در این زمینه نیز در دوران دفاع مقدس متبلور شد و استراتژی رهبر کبیر انقلاب برای مشارکت مردم در حفاظت از کشور به طور کاملاً عینی عملی شد.
اگر بسیج در دوران جنگ نبود چه بسا بسیاری از دستاوردهای انقلاب حفظ نمیشد و سرنوشت جنگ به گونهای دیگر پیشرفت و رغم میخورد.
امروزه نیز با گذشت دو دهه از پایان جنگ نقش بسیج در کشور پررنگتر شده چرا که خود را با زمان امروز تطبیق داده است.
تشکیل نهادهایی چون بسیج مستضعفان، بسیج دانشجویان، دانشآموزان، اساتید، پزشکان، ورزشکاران، هنرمندان و ... نشاندهنده آن است که امروز این نهاد جایگاه خود را در بین همه اقشار جامعه حفظ کرده است.
آموزشها، تاکتیکها و سازماندهی کنونی بسیج بهگونهای است که این نهاد را قادر ساخته تا در همه زمینه چه در جنگ سخت و چه در زمینه جنگهای نرم دشمن آمادگی کامل را به دست آورده و با تمام توان از انقلاب اسلامی و خاک کشور دفاع کند.
مأموریت هاى سنگین نیروهاى بسیج در طول مبارزه با دشنان خارجى و مزدوران داخلى همراه با روحیه ساده زیستى، اعتنا نکردن به زخارف دنیوى، کار و تلاش زیاد و ادعاى کم که از ویژگى هاى مردان الهى است آنان را به دفعات مورد الطاف « آن پیر سفر کرده» قرار داد که بارها کشور را مدیون فداکارى آنان دانست.
ویژگى هاى معنوى، روحیه توفندگى و خروش نیروهاى بسیج امروز فراتر از مرزهاى اسلامى ره برده است به طورى که گرمى بخش محفل مظلومین و الهام دهنده هسته هاى مبارزه و مقاومت در اقصى نقاط عالم است.
بسیج از دیدگاه امام خمینی(ره)
امام خمینی(ره)؛ بسیج لشگر مخلص خداست که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضا نموده اند.
در اندیشه امام(ره) بسیج نهادی است اجتماعی با ابعاد متعدد.
در این نگرش بسیج دیگر صرفاً سازمانی نظامی نیست که فقط در زمان جنگ و برای دفاع در مقابل دشمن شکل گرفته باشد، بلکه نهادی است وسیع و پاسخگوی نیازهای اساسی و حیاتی جامعه و با اجزای دیگر نظام، چنان هماهنگی و پیوند دارد که انفصال آن جز با انحلال جامعه اسلامی متصور نیست.
بسیج در صورتی می تواند نهادی جامع و شامل جهات متعدد و پایدار شناخته شود که نیازهای دایمی و باورها و ارزش های فرهنگی پدید آورنده آن به روشنی تعریف شوند، این نیازها ممکن است اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و یا نظامی باشند.
به فرموده امام(ره)« بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پر ثمری است که شکوفه های آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق می دهد، بسیج مدرسه عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدسته های رفیع آن، اذان شهادت و رشادت سر داده اند بسیج میقات پا برهنگان معراج اندیشه پاک اسلامی است که تربیت یافتگان آن، نام و نشانی در گمنامی و بی نشانی گرفته اند.»
از دیدگاه امام بسیجی کسی است که در عمل علاقه خود را به پیشرفت و حفظ و گسترش اقتدار نظام اسلامی و شأن و حیثیت ملت مسلمان نشان دهد یعنی بسیجی بودن معیار و ملاکی است که بر اساس آن میزان تعهد اعضای آن به اصول و آرمان های انقلابی سنجیده می شود.
بسیج از صدر اسلام
دشمنان اسلام از صدر اسلام تاکنون با ایجاد رخنه در صفوف مسلمین و با تزویر تطمیع و تهدید سعی وافر داشته و دارند که صفوف بنیان مرصوص امت اسلام را متزلزل یا در آن شکاف ایجاد کنند که گاهی با شبهه و ابهام واهی در عقاید دینی گاهی با قدیمی دانستن مکتب گاهی با سلاح نوگرایی و تجدد و علوم تجربی و دستاوردهای آن، گاهی با بحث های عقلی و کلامی و روشنفکر مابانه، گاهی با طرح مسائل اقتصادی و سیاسی و نهایتا تهدیدات متنوع نظامی و بحران های امنیتی در داخل و خارج از مرزها متوسل و اقدام می نمایند.
آنچه که بسیج نقش اساسی و حیاتی در حکومت برای مردم و نظام و رهبری باید داشته باشد عبارت است از آماده سازی اقشار مردم برای دفاع کارآمد و همه جانبه در مقابل تهدیداتی که به آنها اشاره شد خصوصا تهدیدات فرهنگی و سیاسی امنیتی و دفاعی است.
1-بسیج همان تفکر ناب دفاعی اسلامی است که نص صریح آیه شریفه « و اعدوالهم ماستطعتم من قوه وترهبون...» به آن اشاره و بشارت دارد که در صدر اسلام هم توسط نبی مکرم اسلام (ص) و هم امام علی (ع) با حضور مردم شکل می گرفت و با کمک بسیج عمومی بود که لشکرها آماده به فرمان و پشت سر پیامبر یا امام معصوم به جهاد و جنگ می رفتند و آن فتوحات و نصرها را برای اسلام به ارمغان می آورد. نشر اسلام و حاکمیت حکومت نبوی و علوی با همین بسیج مردمی که عمدتا در مساجد فراخونی می شدند شکل واقعی پیدا می کرد. بسیجیان صدر اسلام از همان مکانهای مقدس آماده برای جها د فی سبیل الله می شدند یعنی در مسجد ثبت نام می کردند در مسجد سازماندهی می شدند و برای آنان فرمانده تعیین می شد. آموزش می دیدند و سپس تجهیز و به جبهه های نور علیه ظلمت اعزام می شدند و مردم آنها را با دعای خیر و در آغوش گرم و پر محبت خویش بدرقه می کردند همانند همین حرکتی که ما بعد از 1400 سال در دوران دفاع مقدس خودمان به کرات در ایران اسلامی شاهد بودیم.
2- بسیج مولود انقلاب اسلامی است که در آذر 1358 همزمان با لشکر کشی شیطان بزرگ آمریکا به خلیج فارس به دست امام امت تاسیس شد. استمرار بسیج و ثمرات این فرمان الهی و تاریخی بی شک ا ز معجزات امام و انقلاب است و آثار این معجزات (یعنی بسیج) را درهشت سال دفاع مقدس باید به طور عمیق تر و اساسی ارزیابی وجستجو نمود تا نسل فعلی آینده بهتراز گذشته از بسیج این شجره طیبه شناخت داشته و بهره ببرد تا به غفلت یا تغافل از آن نیفتند.
3- نقش بسیج مردمی در دفاع مقدس در ابعاد مختلف حایز اهمیت و سر نوشت ساز بود ازجمله در تامین نیروی انسانی برای اجرای عملیاتهای آفندی و پدافندی، نقش بسیج در جمع آوری بخش عمده ا ی از پشتیبانی های امکاناتی مردمی به رزمندگان اسلام و همچنین نقش مهم بسیج هم زمان در مسائل امنیتی شهرها و تهییج مردم شریف در پشتیبانی های معنوی از جبهه ها و رزمندگان، ایامی را به یاد آوردید که دشمن زبون و وحشی مردم بی دفاع درشهرها را بمباران می کرد یا ایامی را به یاد آورید که معراج خانه ها مملو از پیکر کبوتران خونین بال عاشورایی بود و مردم صبور با تحمل بمبارانهای وحشیانه دشمن, استقبالی حیرت برانگیز دیگر را از اعزام فرزندان بسیجی خود به همان جبهه های جهاد و شهادت به نمایش می گذاشتند.
حقیقتا انسان متحیر این صحنه های بی بدیل می گشت. اینها همه از معجزات انقلاب اسلامی محسوب می شوند و ناشی از تفکر دینی و ایمان مذهبی مردم بود که با اشاره امام (ره) تحقق یافتند در آن برهه بسیج در وسط میدان و میدان دار و هدایت گر این حرکت توفنده و عظیم مردمی بود بر این اساس است که باید بسیج و بسیجی در وسط میدان مبارزه بماند تا ارزش ها زنده بماند. لذا دوران دفاع مقدس گویای بخش مهمی از نقش بسیج در هدایت و مقاومت مردمی بوده است.
منابع:
1- بلاگفای چشم بیدار
2- سایت تبلیغات اسلامی تهران
3- بلاگفای دفاع زرین
پایان پیام/
نگارنده: زهرا رجائی مقدم
نظر شما