به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی «firstpost»،سیزدهمین نشست وزرای خارجه 51 کشور عضو «مجمع آسیا-اروپا» (آسم) از امروز (دوشنبه 29 آبان) در «نایپیداو»،پایتخت میانمار کار خود را آغاز می کند.
گزارش ها از منابع دیپلماتیک حاکی از آن است که بحران روهینگیا در حاشیه این نشست مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
«آنگ سان سو چی»،رهبر کنونی میانمار در افتتاحیه این نشست سخنرانی خواهد کرد.
کشورهای عضو «انجمن ملل آسیای جنوب شرقی» (آسه آن) و «اتحادیه اروپا» در این کنفرانس شرکت دارند.
بحران روهینگیا که قرار است در حاشیه این کنفرانس به آن پرداخته شود از ماه آگوست به شدت رو به وخامت گذاشته است.
در سرکوب مسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین از روز 25 آگوست تا کنون 400 نفر کشته و حدود 300 روستا در آتش سوخته اند.
«فدریکا موگرینی»،رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از توقفی که روز گذشته در بنگلادش داشت در نشست امروز حضور به هم می رساند.
موگرینی در اردوگاه مهاجران در جنوب شرقی بنگلادش بازدید کرد و گفت که اتحادیه اروپا برای پیدا کردن راه حل پایدار به منظور پایان دادن به این بحران،کمک خواهد کرد.
وی تاکید کرد که رهبر دو فاکتوی میانمار را ترغیب کرده تا توصیههای هیات کارشناسی درخصوص تضمین ثبات در استان راخین را اجرا کند.
وزیر امور خارجه آلمان نیز با همتایان ژاپنی وسوئدی خود و همچنین فدریکا موگرینی، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا از کمپ کوتوپالونگ در بنگلادش دیدن کرد و پس از این دیدار وعده ۲۰ میلیون یورو کمک برای بهبود وضعیت آوارگان روهینگیا را داد.
«وانگ یی» ،وزیر امور خارجه چین ،روز گذشته در آستانه دیدار مقامات آسیایی و اروپایی در میانمار،طرح سه مرحله ای را برای حل بحران روهینگیا ارائه داد.
مرحله اول این طرح برقراری آتش بس در ایالت راخین میانمار است که به این ترتیب مهاجران روهینگیایی بتوانند از بنگلادش به کشور خود بازگردند.
وانگ در این باره گفت:اولین مرحله،برقرار کردن آتش بس برای بازگرداندن نظم و ثبات است تا مردم بتوانند از صلح و آرامش بهره مند شوند و دیگر مجبور به فرار نباشند.
وزیر امور خارجه چین تصریح کرد که پس از برقراری آتش بس ،گفتگوهای دوجانبه باید برای پیدا کردن یک راه حل کارآمد انجام شود و در نهایت مرحله آخر،همکاری برای یک راه حل حل بلند مدت بر اساس کاهش فقر است.
وی خاطرنشان کرد که فقر ریشه اصلی بروز این درگیری ها در میانمار است.
نظر شما