آموزه های حسنی برای سبک زندگی/ صبر؛ از عوامل اصلی پیروزی حق بر باطل در طول تاریخ

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به شاخصه های سبک زندگی امام مجتبی(ع) گفت: جامعه امروز ما فاقد عدالت اقتصادی است لذا مردم باید از سنت حسنی درس گرفته و به افرادی که درآمد و توان مالی کمتری دارند، کمک کنند.

حجت‌الاسلام جواد سلیمانی، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان که به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام حسن(ع) انجام شد، با اشاره به مهمترین شاخصه های سبک زندگی این امام بزرگوار(ع)، اظهار کرد: انفاق بسیار زیاد این حضرت(ع)، از مهمترین شاخصه های زندگی ایشان است به طوری که بارها بخش اعظمی از ثروت خود را انفاق کردند و به این جهت کریم اهل بیت(ع) نامیده می شوند.

 

وی با اشاره به اینکه این انفاق و ایثار امام حسن(ع) برای جامعه امروز ما پند و درس بسیار بزرگ است، افزود: جامعه امروز ما فاقد عدالت اقتصادی است لذا مردم باید از سنت امام حسن(ع) درس بگیرند و به افرادی که درآمد و توان مالی کمتری دارند، کمک کنند تا بتوانند خود را اداره نمایند.

 

سلیمانی با اشاره به اینکه سبک زندگی سیاسی امام حسن(ع) نیز حاوی درس های بسیاری است، تصریح کرد: عقل نقطه محوری سبک زندگی ایشان است، حضرت(ع) در پاسخ به سؤالی درباره عقل فرمودند: «التجرع للغصۀ حتی تنال الفرصۀ؛ فرو بردن اندوه تا زمانی که فرصت به دست آید.»

 

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: در زمان امام حسن(ع) جریان بنی امیه، بنا داشت با تسخیر خلافت، به اسلام ضربه بزند و آن را نابود کند، اثبات این نیرنگ و کوتاه کردن دست آنها نیازمند زمان مناسبی بود تا قیامی صورت گیرد و در پی آن، ماهیت واقعی بنی امیه فاش شود.

 

چرا امام حسن(ع) قیام نکرد؟

وی با اشاره به اینکه زمان امام حسن(ع) چهره بنی امیه فاش نشده بود، بیان کرد: اگر امام حسن(ع) قیام می کرد، مردم می گفتند چرا این پدر و پسر این میزان لجاجت می کنند و جنگ داخلی را گسترش می دهند، بنی امیه چه مشکلی دارد؟ حب جاه دارند اما آنان هم مسلمان هستند لذا امام حسن(ع) متهم به لجاجت می شد و هم خود به شهادت می رسید و هم اینکه پیام خون ایشان به آیندگان نمی رسید.

 

سلیمانی با بیان اینکه در زمان امام حسن(ع) مرز اسلام اموی و علوی جدا نشده بود، تصریح کرد: امام با مشاهده این شرایط، صلح کردند تا با آن زمینه قیام امام حسین(ع) را فراهم کند اما این صلح برای ایشان بسیار دشوار بود زیرا باید صلح با افرادی را می پذیرفتند که می دانستند فاسد هستند لذا به جهت آنکه بتوانند چهره فاسد آنان را نمایان کنند، این صلح را انجام دادند.

 

استاد تاریح اسلام با اشاره به اینکه نرمش حکیمانه و حساب شده اما همراه با غصه و درد امام حسن(ع)، بسترساز قیام عاشورای امام حسین(ع) شد، گفت: این صلح چهره بنی امیه را فاش کرد تا جایی که خود مسلمانان و کوفیانی که روزی امام حسن(ع) را به خاطر تصمیم به قیام رها کرده بودند، از برادرش خاستند تا قیام کند و این برای ما عبرت است.

 

برخی از نرمش ها، بسترساز روشنگری و دشمن شناسی

وی با بیان اینکه برخی از نرمش ها و کوتاه آمدن های امروزه، بسترساز روشنگری و دشمن شناسی در جامعه می شود، گفت: این اقدامات، زمینه برنامه های مهمتر بعدی را فراهم و عزم ملت و جامعه را در مبارزه با استکبار بیشتر می کند و شناخت و بصیرت جامعه را نسبت به دشمن افزایش می دهد و این بسیار مهم است.

 

صبر؛ یکی از مولفه های پیروزی حق بر باطل در طول تاریخ

سلیمانی با اشاره به اینکه تحقق این سبک زندگی سیاسی نیازمند صبوری بسیار است، ابراز کرد: امام حسن(ع) فرمودند: «عقل آن است که جرعه جرعه غصه بخورید.» یعنی صبر کنید تا فرصت مناسب برای اقدام مناسب ایجاد شود زیرا اساسا بخشی از پیروزی های حق بر باطل در طول تاریخ ناشی از مجاهدت های بیرونی در میدان نبرد است و بخش دیگر آن، جنگ درونی به معنای عجله نکردن، صبر کردن، فائق آمدن بر تمایلات شخصی و ... است.

 

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه همانگونه که جهاد و رشادت های نظامی موجب موفقیت و پیروزی اسلامی شده است، تدبیر نیز موجب بقای حق شده است، خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد تدبیر، آن است که فرد فشارها را تحمل کند و در زمان مناسب، اقدام به موقع و حساب شده انجام دهد.

کد خبر 670136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha