به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی، عصر امروز (25 آبان) در نشست خبری با اشاره به پنجمین نشست مسئولان با رهبر معظم انقلاب اسلامیگفت: تأکید مقام معظم رهبری بر کاهش و رفع آسیب های اجتماعی است و برای همین کار هم شورای اجتماعی کشور 18 کارگروه تشکیل داده است.
وی با اشاره به مهمترین آسیب های اجتماعی در کشور، افزود: اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی و مفاسد اخلاقی مهمترین آسیب های اجتماعی است که باید روی آن کار شود که معتقدیم سند سلامت اجتماعی می تواند به کاهش آنها کمک کند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی بیان کرد: تا آخر بهمن ماه امسال سند آماده و به شورای اجتماعی کشور ارائه می شود. برهمین اساس یکسری برنامه ها و پروژه های کوتاه مدت و بلندمدت و زیرساختی برنامه ریزی شده است.
وی بیان کرد: یکی از دلایلی که ممکن است برنامه ها در هدف موفق نباشند، شاید نداشتن بودجه مشخص و نبود پایش و ارزیابی است. پیش بینی اولیه اعتباری برای سال اول اجرای سند از نظر ما 50 میلیارد تومان است.
مسعودی فرید با بیان اینکه باید نگاه سرمایه گذاری به کودکان و نوجوانان وجود داشته باشد، اظهار کرد: در خیلی از کشورها از محل تولید ناخالص داخلی درصد قابل توجهی برای رشد و تکامل ابتدای کودکی در نظر گرفته می شود اما این فاصله در کشور ما زیاد است.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه الکترونیک طلاق در استان خراسان رضوی به عنوان استان پایلوت، گفت: اطلاعات این سامانه نشان می دهد در چهارماهه امسال تعداد طلاق ها در این استان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 14 درصد کاهش یافته است. زیرا در این فرآیند نوع مداخله بهزیستی هدفمند، مراکز مشاوره ای تعیین صلاحیت شده و اصلاح فرآیند صورت گرفته است.
مسعودی فرید اظهار کرد: شورای اجتماعی کشور مصوب کرد تا آخر امسال باید سامانه الکترونیک طلاق(تصمیم) در تمامی استان های کشور راه اندازی شود که در گام نخست به دنبال راه اندازی این سامانه در 10 استانی که بالاترین نرخ طلاق را دارند، هستیم.
وی تأکید کرد: هرچند در حوزه امور اجتماعی و فرهنگی اقدامات زمانبر است اما معتقدیم در کشور شیب طلاق کاهش پیدا کرده که امیدواریم با توسعه این برنامه ها همچنان این شیب را کاهش داده و به حد قابل کنترل برسانیم. در داخل استان ها هم نیاز است که نقشه ای از آسیب ها از جمله طلاق تهیه شود.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه نگاه سازمان به مقوله کودکان کار کارشناسی است، بیان کرد: نظر شورای اجتماعی کشور این است که طبق آیین نامه ساماندهی کار کنیم و اکنون هم در حال بازنگری و به روزرسانی آیین نامه هستیم. بودن کودک در خیابان به عنوان کودک کار یا خیابانی، مصداق کودک آزاری است.
وی گفت: اگر مردم کمک مالی نکنند این کودکان ابزار سودجویی عده ای نمی شوند البته از طرفی دیگر نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد باید حمایت های خود را تقویت کنند.
نظر شما