به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدرضا علیپور، معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد خوزستان، امروز (24 آبان) در کارگروه زنان و خانواده با موضوع مشکلات منطقه محروم ملاشیه، با بیان اینکه رویکرد کمیته امداد توانمندسازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به جامعه است، گفت: هدف و اولویت این نهاد زنان سرپرست خانوار و ارائه خدمات به آنهاست.
وی با اشاره به اینکه اولویت ما در جهت تخت پوشش قرار دادن افراد، مناطق محروم و حاشیه است و بیش از یک سوم اعتبارات ما در این بخش هزینه می شود، افزود: از 70 هزار نفر جمعيت منطقه ملاشیه 480 خانوار تحت حمایت کمیته امداد هستند که 240 خانوار را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند.
علیپور، با بیان اینکه بسته خدماتی کمیته امداد به افراد تحت پوشش با اولویت توانمندسازی در اختیار مدجویان قرار می گیرد، اضافه کرد: به موجب برنامه ریزی ها و سیاست های نظام این نهاد مکلف است تا پایان برنامه ششم توسعه 9 هزار سهیمه تسهیلات اشتغال را به مددجویان بدهیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون در سطح استان 123 میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد 4 درصد در اختیار مددجویان قرار گرفته است، اظهار کرد: در کنار آن صندوق امداد ولایت جهت ارائه تسهیلات به افراد را داریم و همچنین در بحث بیمه با 430 مرکز درمانی قرارداد بسته ایم که یک سوم آن در اهواز است.
ساخت 12 کتابخانه در مناطق محروم خوزستان
همچنین منصور کوهی رستمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، اذعان داشت: اگر دستگاه ها بتوانند 50 درصد بودجه و اعتبارات خود را صرف برنامه های کودک و نوجوان و خانواده کنند تا 10 سال آینده می توانیم فقر فرهنگی و اجتماعی را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته 6 کتابخانه در مناطق محروم استان احداث شده و 12 کتابخانه هم در حال ساخت داریم، اظهار کرد: یکی از این کتابخانه ها در منطقه ملاشیه است که برای آن 900 میلیون هزینه کردیم و سعی ما این است که تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
کوهی رستمی، با بیان اینکه این کتابخانه به مساحت 750 مترمربع و در دو طبقه ساخته شده و کاملا مجهز و منطبق با استاندارهای کتابخانه است، تصریح کرد: همچنین دو کتابخانه در منطقه محروم منبع آب و دو کتابخانه در شهرستان کارون در حال ساخت است.
وی با اشاره به اینکه امسال با توجه به کمبود فضای آموزشی در ملاشیه یک کتابخانه را که پیش از این در منطقه ام المطیر افتتاح شده بود را تغییر کاربری دادیم و طبقه اول آن را به یک مدرسه اختصاص دادیم، ابراز کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی هم 17 هزار جلد کتاب را به پنج کتابخانه مناطق محروم استان اهدا کردیم.
ضرورت تقویت مؤسسات غیردولتی و تشکل های مردمی در منطقه ملاشیه
غلامرضا شنبدی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان، هم عنوان کرد: اساسی ترین کار در منطقه ملاشیه با توجه به موقعیت و وضعیتی که وجود دارد، فعالیت و برنامه های فرهنگی به ویژه در حوزه عقیدتی و دینی و آموزش احکام و مسائل شرعی است.
وی بر تقویت مؤسسات غیردولتی و تشکل های مردمی در این منطقه تاکید کرد و افزود: باید بهترین مؤسسات آموزشی را با امکانات و تجهیزات کامل در اختیار مردم ملاشیه قرار بگیرد و در راستای مهارت آموزی و نخبه پروری گام برداریم.
وی با بیان اینکه کودکان و نوجوانان 6 تا 17 سال می توانند به طور رایگان به عضویت کانون پرورش فکری در بیایند و از خدمات آن استفاده کنند، ادامه داد: فعالیت کانون پرورش فکری نهایتا تا ساعت 15 است و پس از آن می توانیم مکان کانون را در اختیار کانون های قرآنی و مراکز فرهنگی قرار دهیم تا فعالیت های خود را انجام دهند.
نظر شما