به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با موادمخدر، مینو مهرگفتار افزود: در بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر مسوولان و نهادهای مربوطه وظایف خود را در مقابله با اعتیاد انجام میدهند، اما خانواده امروزی نقش کمرنگتری نسبت به گذشته برای تربیت فرزندان دارد در حالیکه بدر تحقق این رویکرد، بايد والدین را آگاه و آموزش داد.
وی اظهار کرد: به والدین آموزش داده شود که در تربيت فرزند محکم و قاطع بگویند مصرف مواد مخدر بد است و با فراگرفتن کلمه "نه گفتن " همیشه از آن دوری کنند.
مهرگفتار با تاكيد بر اينكه بیشتر از آن که پدر و مادر حرف بزنند باید از فرزندان بشنوند تا متوجه بشوند در پیرامون و افکار آنها چه میگذرد، گفت: والدین با گوش کردن به صحبتهای آنها متوجه خواهند شد که چه خطراتی در سرراه فرزندان قرار گرفته است.
این کارشناس تصریح کرد: برای مقابله با اعتیاد والدین باید از از روشهای رفتاري و ذهنی استفاده کنند، در برخی مواقع میتوان از برنامهریزي و مشورت، درد دل کردن و تخلیه احساسات استفاده کرد تا به این ترتیب نوجوان و جوان امروزی از لحاظ روحی و روانی سبکتر شده و احساس آرامش کند.
مهرگفتار با تاکید بر اینکه ارتقای مهارتهای اجتماعی موثرترین گام برای مقابله با اعتیاد است، گفت: مهارت "نه گفتن" مهمترین مهارت اجتماعی لازم برای سنین کودکی، نوجوانی و جوانی بوده و عزت نفس و خودباوری لازمه رسیدن به این مهارت است.
عضو انجمن مددکاری ایران افزود: آموزش به خانوادهها در رابطه با تربیت فرزندان و توجه و حساسیت والدین نسبت به تامین نیازهای جسمی و عاطفی فرزندان مهم بوده و آنان باید به آسیبهای روانی و روحی ناشی از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی توجه کنند.
مهرگفتار خاطرنشان کرد: توانمندسازی در زمینه اعتیاد، به کار بستن دانش مهارتهای زندگی از جمله مهارت نه گفتن، شرکت در تیمها و فعالیتهای ورزشی و روی آوردن به تفریحات سالم از مواردی است که می تواند افراد را در دوران نوجوانی و جوانی در دام مهلک اعتیاد پیشگیری کند.
وی تصریح کرد: همه بویژه فرزندان نوجوان و جوان ما در معرض آسیبهای اجتماعی هستند که ریشه همه آنها اعتیاد است و اگر والدین برای مقابله با آن تدبیر نکنند باید هزینههای سنگینی را متحمل شوند.
مهرگفتار گفت: باید برای فرزاندنمان دلسوزی کنیم و بدانیم اگر اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در جامعه بیشتر شود هیچکدام از ما نیز در امان نخواهیم بود و فرزندانمان نیز در معرض تهدید هستند.
وی در پایان افزود: همه در مقابله با آسیب های اجتماعی وظیفه داریم و باید به رسالت خود عمل کنیم و اگر حساسیت لازم در جامعه ایجاد نشود و جوان و نوجوان و خانواده از گسترش اعتیاد نترسد و خود را مصون بداند باید هزینههای زیادی را تحمل کرده و منتظر پیامدهای آن باشیم.
نظر شما