به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، حجتالاسلام محمد قاسمیزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، امروز(۲۴ آبان) در دیدار جمعی از مدیران و معاونان این اداره کل با نماینده ولیفقیه در کرمان که به مناسبت هفته وقفانجام شد، با ارائه گزارشی از مهمترین فعالیت های این نهاد تصریح کرد: 11 طرح اقتصادی امسال به سازمان پیشنهاد دادیم که 6 طرح آن مصوب شده و امیدواریم تا پایان سال عملیات اجرایی آنها آغاز شود که همه احیای موقوفات هستند.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته همه پولهایی که برای سرمایهگذاری در اوقاف کرمان انجام شده از محل پذیرههایی بوده که قانون تکلیف کرده است و هیچگونه سرمایهگذاری از محل درآمد موقوفات اجرا نمیشود؛ گفت: 2 هزار خانوار در استان کرمان از محل درآمدهای اوقاف، نیات واقفان، بقاع متبرکه و امامزادهها امرار معاش دارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان افزود: در سالهای اخیر ۴۰ میلیارد تومان در حوزههای مختلف اقتصادی، خدماتی و رفاهی سرمایهگذاری کرده است، با این حال 15 هزار مورد از رقبات اوقاف کرمان در تصرف افراد حقیقی و حقوقی است که سند استیجاری ندارند.
وی بیشترین بدهکاران اوقاف را ادارات و نهادهای دولتی دانست و با افزودن اینکه بیش از 6 هزار سند مالکیت اوقاف در استان کرمان صادر شده و 23 هزار رقبه ما دارای سند اجاره شدهاند؛ بیان داشت: در استان کرمان بیش از 60 هزار رقبه داریم.
این مسئول درباره دورههای تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف از حضور بیش از ۱۰ هزار نفر هر سال در دورههای قرآنی این اداره کل خبر داد و اعلام کرد: امسال ششمین سال متوالی است که علاقمندان به حفظ یک تا ۳۰ جزء را زیر پوشش داریم.
وی با اشاره به اینکه تمام بقاع متبرکه و امامزادههای شاخص استان کرمان اقامه نماز جماعت را دارند و مراسم ولادت و شهادت ائمه اطهار (علیهم السلام) و طرحهای فرهنگی در بقاع انجام میشود؛ افزود: سالانه ۱۰ هزار نفر مبلغ از سوی اداره کل اوقاف کرمان تأمین هزینه شده و به مناطق مختلف استان به ویژه مناطق محروم برای تبلیغ اعزام میشوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان خاطرنشان کرد: با راهاندازی سامانه الکترونیکی سازمان اوقاف، تمام موقوفات، رقبات، مساجد و ... ثبت شده و براساس آن نیات واقفان اجرا میشود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدیحیی جعفری نیز در این دیدار نکاتی اخلاقی مطرح بیان کرد.
نظر شما