به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز شورای عالی انقلاب فرهنگی: آیین اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی، روز دوشنبه، ۲۲ آبان با حضور دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دانشگاه تهران برگزار شد.
دکتر مخبر دزفولی در این مراسم طی سخنانی، ضمن تسلیت حادثه زمینلرزه منطقه غرب کشور، گفت: جهاد دانشگاهی جزء اولین ثمرات انقلاب فرهنگی است و تاکنون هویت جهادی خود را حفظ کرده و منشأ تحولات مثبت علمی و فرهنگی بوده است. این جریان نوگرای کتاب و کتابخوانی در فضای دانشگاه از دستاوردهای جهاد دانشگاهی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: با تمام این تلاشها در عرصه کتابخوانی با جایگاه مطلوب فاصله داریم و در ترمیم این وضعیت باید قشر نخبه دانشگاهی وارد میدان شود.
دکتر مخبر دزفولی ضمن اشاره به نقش قشر دانشجو در تحولات کشور گفت: دانشگاههای کشور بهویژه دانشگاه تهران اسلحه خانه گروههای ضدانقلاب بود و دانشجویان با انقلاب فرهنگی، دانشگاهها را به جایگاه مطلوب خود بازگرداندند.
وی افزود: جهاد سازندگی و تلاش برای محرومیتزدایی در اقصی نقاط کشور، همریشه در دانشجویان انقلابی داشته و دارد. در علم و فناوری کشور جهش بسیار خوبی داشته و جهاد دانشگاهی با راهاندازی نهاد رویان توانسته در زمینه سلولهای بنیادین جایگاه مطلوبی برای کشور ایجاد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: نسل آینده هم باید به نسل فعلی و نسل قبلی تأسی کند و با تقویت و ترویج اعتماد به نفس و غرور ملی راه پیشرفت علمی و فرهنگی کشور را طی کند. مراسمهایی مانند مراسم امروز یک نهاد از توانایی کشور برای ایجاد تحول است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در همه رشتههای علمی توانستهایم کار و متون علمی قابل اتکاء و متقن تولید کنیم. دانشجویان دیروز و امروز توانستهاند در جهاد علمی آن چنان پیشرفت کنند که نام کشورمان بهعنوان یک کشور صاحب علم و فناوری مطرح شده و در رقابتهای سخت علمی در عرصه بینالملل، تواناییهای کشور غیرقابل انکار است.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: همه فشارهایی که به کشورمان وارد میشود برای کُند کردن و توقف پیشرفتهای علمی کشور است.
دکتر مخبر دزفولی ضمن تأکید بر لزوم تقویت اعتمادبهنفس گفت: حس اعتمادبنفس و ایجاد روحیه خطرپذیری و شجاعت در جامعه علمی کشور لازمه پیشرفت و ترقی کشور است.
وی با اشاره به لزوم توجه به علوم انسانی افزود: در این زمینه باید نوآوریها و حرکتهای بدیع مورد حمایت قرار گیرند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران در پایان نیز گفت: این حرکت علمی باید به سمت بینالمللی شدن حرکت کند.
نظر شما