بازنگری در برنامه‌های مساجد حضور بیشتر کودکان  در آن‌ها را موجب می‌شود

خبرگزاری شبستان: وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ضرورت دارد از ایده‌ها و نظرات صاحبان فکر و اندیشه در رونق مساجد استفاده کرد، گفت: با بازنگری در برنامه‌های مساجد زمینه‌ حضور بیشتر کودکان در مساجد را فراهم کنیم.

سید محمد حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در رونق مساجد موثر هستند، گفت: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، مساجد پایگاهی بودند که تظاهرات و راهپیمایی‌های مردم از همین سنگرها هدایت می‌شدند، به طوری که سخنرانی‌ها و روشنگری‌های انقلابی در مساجد صورت می‌گرفتند و یا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس نیز بسیج مردم به جبهه‌های حق علیه باطل از طریق همین مساجد انجام می‌شد.

 

وی با اشاره به جایگاه مساجد در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ایران، خاطر نشان کرد: در آن دوران، جوانان ارتباط گسترده‌ای با مساجد داشتند و شور و نشاط در مساجد به وضوح دیده می‌شد، اما متاسفانه اکنون در بسیاری از مساجد افراد مسن حضور می‌یابند که به نظرم، لازم است در برنامه‌های مساجد یک بازنگری شود، تا کودکان از همان دوران خردسالی با مساجد مانوس شوند.

 

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: در برخی از کشورهای آسیای میانه، حضور افراد در مساجد از سن ۱۸ سال به بعد ممنوع می‌شود، تا به نوعی اسلام در آنجا کمرنگ بماند، اما ما باید تلاش کنیم تا افراد از همان کودکی در مساجد بزرگ و تربیت شوند و با مسجد ارتباط برقرار کنند تا در سنین بزرگسالی نیز در مسجد حضور یابند.

 

حسینی ادامه داد: در گذشته در مدارس امور تربیتی فعالیت می‌کرد که موجب می‌شد، دانش‌آموزان شاداب تربیت شده و پرورش یابند، به گونه‌ای که بچه‌ها را در برنامه‌های جمعی همچون تظاهرات و راهپیمایی شرکت می‌دادند، اما در حال حاضر امور تربیتی به بهانه اینکه همه معلمان باید کار فرهنگی انجام دهند، از مدارس حذف شده است.

 

وی با اشاره به اینکه امام جماعت، هیئت امناء، کانون فرهنگی هنری و بسیج در یک مسجد باید با تعامل و همکاری یکدیگر برای رونق مساجد، تلاش کنند، اظهار کرد: اگر جوانان احساس کنند که به حضور آنان در مساجد بها داده می‌شود، حضورشان در آن‌ها بیشتر می‌شود.

 

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: مراکز امور مساجد در استان‌ها باید در کنار ائمه جمعه‌های آن‌ها فعالیت کنند زیرا اگر این فعالیت آنان به صورت سازماندهی شده باشد و الگوهای موفق آن‌ها نیز معرفی شوند، این اقدام در رونق مساجد موثر خواهد بود.

 

حسینی ادامه داد: ضرورت دارد که از نظرات کارشناسان، استادان و صاحبان اندیشه برای نشاط مساجد استفاده شود، زیرا اگر برنامه‌های مساجد عادی و تکراری باشند، نمی‌توان توقع داشت که مساجد جذاب شوند در این صورت برنامه‌های آن‌ها باید رویش داشته باشند و به عنوان مثال زمینه‌ساز حل مشکلات افراد مراجعه کننده به این مراکز باشند.

 

 

 

کد خبر 669229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha