سهیل سهیلی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه 70 هزار مسجد در کشور وقفی هستند، گفت: علیرغم پیگیریها و مکاتبات انجام شده از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به دولت برای کمک به حفظ و نگهداری مساجد، هنوز ریالی از این اعتبارات به این سازمان تعلق نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: هر ساله بر اساس بودجهای که از سوی دولت به سازمان اوقاف و امور خیریه در ارتباط با مساجد تخصیص مییابد، شاخصگذاری و هدفگذاریهایی انجام می شود و ساخت، نوسازی و حفظ و نگهداری مساجد در دستور کار قرار میگیرد که بر این اساس تاکنون با کمک سازمان اوقاف و امور خیریه، ۲ هزار مسجد در کشور ساخته شده است.
سرپرست موسسه عمران مسجد سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، گفت: به لحاظ قانونی بحث سختافزازی و فیزیک مسجد باید توسط این سازمان مورد حمایت و تجهیز قرار گیرد، اما موضوعات داخلی مساجد بر عهده دیگر دستگاهها است، بر همین اساس سازمان اوقاف و امور خیریه در سالهای گذشته در بحث حفظ و نگهداری مساجد که توسط هیئت امنای آنها و خیرین انجام میشود، مشارکت داشته است اما دو سال است که دیگر در بحث تکمیل، حفظ و نگهداری مساجد ورودی نداریم زیرا اعتباری به این سازمان در این زمینه اختصاص نیافته است.
سهیلی افزود: بیش از 23 هزار تقاضا برای نگهداری و بازسازی مساجد وجود دارد و به دلیل اختصاص نیافتن بودجه، انبوه تقاضاها برای کمک به مساجد بدون حمایت باقی مانده است، این در حالی است که بسیاری از این مساجد در حال تخریب و فرسوده هستند و نیازمند کمک فوریاند.
وی گفت: امامزادگان هم مشکلاتی شبیه مساجد دارند و وضعیت ابنیه آنها خوب نیست و نیازمند کمکهای دولتی هستند و سازمان اوقاف و امور خیریه تنها از طریق مشارکت خیرین توانسته آنها را حفظ و نوسازی کند.
سرپرست موسسه عمران مساجد سازمان اوقاف و امور خيريه، همچنين در مورد بيمه خدام ثابت مساجد، گفت: خدام ثابت مساجد توسط این سازمان شناسايي شده و به سازمان تامين اجتماعي معرفي ميشوند و از سال ۱۳۸۶ تاكنون ۳۰ هزار نفر از این افراد تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار گرفتهاند.
نظر شما