به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، علیرضا ایزدپور شامگاه (21آبان)در آیین تکریم و معارفه سرپرست اداره بهزیستی دامغان با اعلام این مطلب گفت: این بین تنها سه درصد دارای معلولیت شدید و یا اعصاب و روان بوده که غالباً تحت مراقبت قرار دارند.
وی با بیان اینکه در بحث توانبخشی بیماران اعصاب و روان در استان سمنان خدمات لازم را دریافت میکنند اضافه کرد: افراد تحت پوشش در ۳۰ مرکز خدماتی شامل ویزیت در منزل، حرفهآموزی، اعصاب و روان و برخی خدمات روزانه و ساعتی را دریافت میکنند.
وجود هشت مرکز نگهداری سالمندان در استان سمنان
ایزد پور با اشاره به اینکه سه هزار نفر در حوزه توانبخشی مستمریبگیر هستند و میتوانند از خدمات مؤسسات خیریه و غیردولتی نیز استفاده کنند اظهارداشت: ما برای این منظور نیز یارانهای پرداخت میکنیم، برای مثال در حوزه دریافت خدمات روزانه از این مراکز توسط معلولان، بهزیستی ماهانه ۳۰۰هزار تومان و برای شبانهروزی ماهانه ۶۰۰ هزار تومان پرداخت میکند.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان از وجود هشت مرکز نگهداری سالمندان در این استان خبردادوگفت: از این تعداد چهار مرکز روزانه و مابقی شبانه هستند.
به گفته وی یکی از سیاست ها و برنامه های سازمان بهزیستی کشور اجرای طرح مراقبت از سالمندان در منزل است در آینده نزدیک مرکز روزانه سالمندانی در گرمسار افتتاح خواهد شد.
ایزدپور تصریح کرد: در طرح نگهداری سالمندان در منزل سالمندان پس از دریافت خدمات در مراکز نگهداری سالمند، مابقی ساعات روز را در منزل و کنار خانواده های خود می گذرانند.
عدم اجرای قانون جذب سه درصد معلولان در دستگاه های اجرایی استان سمنان
مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه از شش و نیم میلیارد تومان اعتبار تبصره ۱۶ ویژه اشتغال مددجویان تا کنون دو میلیارد تومان با معرفی افراد دارای صلاحیت به بانک های عامل پرداخت شده است، تاکید کرد: این میزان اعتبار با هدف خود اشتغالی جامعه هدف معمولان استان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی پرداخت می شود.
وی با انتقاد از عدم اجرای قانون جذب سه درصد معلولان در دستگاه های اجرایی استان سمنان، افزود: متاسفانه در استان قانون جامع حمایت از معلولان به خوبی اجرا نمی شود و این در حالی است که با وجود شرایط سخت اشتغال معلولان، ما موظف به رعایت قانون و حمایت از این قشر تاثیر گذار جامعه هستیم.
ایزدپور در ادامه ساماندهی کودکان کار و بیسرپرست و بد سرپرست نیز را در دستور کار دانست وگفت: اگرچه این کودکان باید با همراهی همه دستگاههای ذیربط ساماندهی شوند، اما بهزیستی تلاش خود را در این حوزه دارد برای مثال طرح مهرانه در سطح استان طی سال گذشته انجام پذیرفت که طی آن، برای هر کودک مبلغ ۳۰۰ هزار تومان هزینه شد و بهنوعی بسته حمایتی و آموزشی را دریافت کردند تا بتوانند لباس، لوازمالتحریر و ... تهیه کنند.
بهگفته مدیرکل بهزیستی استان سمنان در این طرح ۱۰۰کودک خیابانی و کار شناسایی و کمک شدند و ۱۰۰ کودک دیگر نیز در حال شناسایی هستند که هدفگذاری آن نیز همین جمعیت ۲۰۰ نفرِ بود البته این را نیز باید گفت که تمام اعتبارات تخصیصیافته برای این طرح ۱۰۰ میلیون تومان بود که مابقی این رقم، از مؤسسات خیریه و بهزیستی تضمین شد، این طرح تحت نظارت دفتر امور آسیب دیدگاه بهزیستی کشور برای نخستین بار اجرا شد.
ایزدپور با اشاره به اینکه دختران فراری شناسایی شده در استان سمنان که برابر دستور مقامات قضایی به ادارات بهزیستی تحویل داده می شوند بومی استان نیستند، بیان کرد: با توجه به اینکه سمنان دارای مردمی مومن است خوشبختانه دختران فراری در این استان وجود ندارد.
وی بابیان اینکه این سازمان، ۱۵۲ نوع خدمت را به جامعه هدف معلولان ارائه میدهد، ابراز کرد: این نوع خدمات در آینده نزدیک به ۲۰۰ نوع ارتقا مییابند.
در این مراسم ابوالقاسم خطیب زاده تقدیر و محمود زحمتکش به عنوان سرپرست جدید اداره بهزیستی دامغان معرفی شد.
نظر شما