به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، یوسف شاه حسینی معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه، شنبه(20 آبان) در آئین افتتاحیه نمایشگاه بزرگ کتاب کرمانشاه، با بیان اینکه خواندن آغاز دانایی و دانایی سرآغاز فرزانگی است، افزود: کتاب و کتابخوانی در جامعه ما از بسیاری جهات قابل نقد و بررسی است.
شاه حسینی، اظهار کرد: تأکید بیش از اندازه بر مشکلات جاری و روزانه ما را از جنبه های بنیادین غافل کرده و به روزمرگی دچار کرده است.
وی ابراز کرد: کتاب خوانی و رواج کتاب یک فرآیندی است که در نتیجه سالیان و کارکرد بسیاری از حوزه ها یک وضعیت مناسب و شایسته ای پیدا می کند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمانشاه، تصریح کرد: یکی از معیارهای مهم سنجش بالندگی فرهنگی در میزان اقبال از کتاب و نشر آن است.
وی بیان کرد: در دنیای جدید با وصف این همه ترقی و توسعه ای که در ابزارهای فکر و اندیشه ایجاد شده است هنوز هیچ ابراز نتوانسته است جایگزین کتاب شود.
شاه حسینی، اذعان کرد: کتاب بر خلاف رسانه ها شنیداری و دیداری، اندیشه ساز و فکر ساز است و هنوز در نزد اهالی فکر و اندیشه جایگاه اول و ممتاز را دارد.
وی با بیان اینکه این درجه از اعتبار کتاب در فرهنگ ما از چندین جهت است، بیان کرد: اسلام و ادبیات دینی ما، جایگاه والایی برای اهل قلم، کتاب و دانایی قائل است.
معاون سیاسی استاندار، ادامه داد: بسیاری از مفاهیم دیگر در ادبیات دینی ما به اهمیت کتاب و دانایی و کتاب نگاران اشاره دارد.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگی کتاب و نقش آن در پیشینه فرهنگی کشور، عنوان کرد: ایران در دنیا از نظر کتاب، کتابخانه ناقل و واصل علوم و تمامی شاخصه های مربوط به دانایی جایگاه بزرگی در تاریخ دارد.
شاه حسینی، با بیان اینکه ماهیت و جوهره انقلاب ما فرهنگی است، گفت: رجعت به این پیشینه فرهنگی و غنی از توقعات به جا در حوزه کتاب و کتابخوانی است.
وی گفت: در یک نگاه آسیب شناسانه از وضعیت کتاب و کتابخوانی در جایگاه شایسته ای قرار نداریم و باید مراجعه و بررسی دقیقی در بخش های مختلف سیاستگذاری، تولید و مصرف بیاندازیم.
این مقام مسئول، با بیان ایتکه روح احتیاج و سئوال باعث پژوهش و منجر به کتاب می شود، خاطرنشان کرد: مهمترین نکات قابل توجه در این حوزه این است که کتاب نوشتن و خلق آن نتیجه پژوهش است و پژوهش در جایی شکل می گیرد که سئوال، نیاز و احتیاج باشد.
وی با تأکید بر حمایت نظام اقتصادی از این حوزه و لحاظ تشویقاتی برای ناشران و مولفان، تأکید کرد: اگر مولدان کتاب در نظام اجتماعی و اقتصادی منزلت نداشته باشند باز این چرخه معیوب خواهد بود.
شاه حسینی، با بیان دو نگاه خوردن جهان و خوار شمردن آن در عصر امروز، اذعان کرد: یکی از بلایای دنیای ما که در سطوح مختلف با سردمداری آمریکا، قابل مشاهده است به این مقوله اختصاص دارد.
وی گفت: آمریکای با وجود این مظاهر دانایی، این همه بلایا برای کشورهای مختلف از جمله عراق، سوریه، لبنان و یمن درست می کند که جهان خواری کند.
معاون سیاسی استاندار کرمانشاه، اضافه کرد: در هر جایی که از دستشان بربیاید برای اینکه از ملت ها بهره کشی کرده و به آن ها ستم کنند، توطئه کرده و تفرقه می اندازند.
وی تصریح کرد: جهان خوار دانستن از آن کسانی است که از نظر انحصارات دینی و قومی و مذهبی و تعصبات کور، جهانی به این فراخی را تنگ کرده و فرصت بهره گیری از ظرفیت بشری را کم می کنند.
شاه حسینی، با آرزوی قرار گرفتن در مسیر بهره مندی از کتاب، متذکر شد: توسعه ای ارزشمند خواهد بود که متکی بر دانایی باشد.
وی با تقدیر از دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه، گفت: امیدوارم این بستر، اندکی از هجران ما از کتاب و کتابخوانی را بکاهد و روح و روان اهل قلم را هم قدری آرامش ببخشد.
نظر شما