مهاجرت معکوس در گرو توسعه متوازن/ وضعیت خدمات پزشکی در روستاها

خبرگزاری شبستان: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به خدمات پزشکی دولت در مناطق روستایی و عشایری گفت: توسعه متوازن باعث ماندگاری روستاییان می شود و مهاجرت از شهر به روستا را معکوس می کند.

سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با خبرنگار شبستان با اشاره به خدمات دولت در روستاها و مناطق عشایری در حوزه سلامت گفت: جمعیتی حدود 28 میلیون نفر در مناطق روستایی و عشایری داریم که برخی از آنها به حاشیه شهرها مهاجرت کرده اند و در شرایط نامناسبت تری قرار دارند.

 

وی با اشاره به خدمات بهداشتی و پزشکی ارائه شده در روستاها و مناطق عشایری، خاطرنشان کرد:‌ به ازای هر سه هزار نفر یک مراقب سلامت پیش بینی شده است و توانستیم تعداد زیادی پزشک را روانه روستاها و مناطق مرزی کنیم.

 

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه به ازای هر 12 هزار نفر یک پایگاه سلامت با پزشک مستقر در مناطق روستایی و عشایری داریم، ادامه داد: در این مناطق 3هزار و 500 خانه بهداشت دایر کردیم و مراکز جامع خدمات سلامت راه اندازی شد.

 

وزیر بهداشت با اشاره به توزیع حدود 2هزار آمبولانس در مناطق روستایی و عشایری، تصریح کرد: تعداد بهورزان و پزشکان عمومی در برخی مناطق کم بود و در مناطقی مثل سیستان و بلوچستان 40 درصد نیازمندی را تامین کرده بودیم که امروز به طور صد درصدی تحت پوشش خدمات پزشکی قرار گرفته اند.

 

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در این مناطق ماماها پوشش صد درصدی دارند و داروها به دو برابر افزایش یافته است، افزود: با اقداماتی که انجام داده ایم،‌ پرداخت از جیب مردم با توجه به افزایش دسترسی کاهش یافته است.

 

وزیر بهداشت و درمان تاکید کرد: در حوزه بهداشت محیط هم کارهای خیلی ارزشمندی انجام شده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و امیدواریم توسعه روستا و مناطق عشایری متوازن باشد و در همه بخش ها به نحوی اقدام شود که باعث ماندگاری روستاییان در این مناطق شود.

 

وی از مهاجرت جمعیت روستایی اظهار تاسف کرد و گفت: اوایل انقلاب جمعیت روستایی 70 درصد بود اما اکنون در برخی از مناطق به زیر 30 درصد کاهش پیدا کرده است و روستاییان به دلایل متعددی به شهرها مهاجرت کرده اند که عمدتا معیشتی و رفاهی است.

 

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه از نظر سهمیه برای ورود به آموزش عالی نیز 30 درصد ظرفیت را به مناطق محروم اختصاص داده ایم،‌ گفت:  براین اساس، در رشته های گروه پزشکی و رشته های تخصصی و فوق تخصصی نیز این سهمیه را اعمال کرده ایم و توانسته ایم تعداد قابل توجهی از این عزیزان را جذب کنیم.

 

وزیر بهداشت و درمان تاکید کرد: معتقدم تلاش در جهت خدمات بیشتر به حاشیه نشینان شهر نیز در راستای خدماتی است که به مناطق روستایی و عشایری ارائه می شود چراکه آنها نیز یک جمعیت 11 میلیون نفری را شامل می شوند و در قالب طرح تحول سلامت تقریبا برای همه آنها دفترچه خدمات درمانی صادر شده است و به صورت رایگان خدمات پزشکی و درمانی دریافت می کنند.

 

وی با اشاره به ایجاد بیمارستان و مراکز درمانی اظهارداشت: در این حوزه نیز هنوز جای کار زیادی وجود دارد که امیدواریم در دولت دوازدهم؛ کانون های اقتصادی دولت و مجلس کمک کنند تا بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که در شان مردم این مناطق است.

 

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه مسیر توسعه و پیشرفت در گروه حمایت هر چه بیشتر از کسانی است که در حوزه تولید نقش دارند، تاکید کرد: سهم روستانشینان و عشایر به ویژه در بخش تولید کشاورزی و دامپروری بی بدیل است.

 

وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: امیدواریم تصمیمات حمایتی جدی تری از سوی دولت و مجلس گرفته شود تا ماندگاری روستاییان و عشایر در این مناطق را شاهد باشیم و به ویژه با جاذبه هایی که در مناطق روستایی و عشایری ایجاد می شود، مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها را شاهد باشیم.

 

کد خبر 668600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha