به گزارش خبرگزاری شبستان، هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان با حضور هنرمندان و مسوولان شب گذشته در تالار فخرالدین اسعد گرگانی گرگان به کار خود پایان داد.
غلامرضا منتظری؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان و دبیر هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان در این مراسم گفت: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان هر سال به لحاظ کمی و کیفی رشد داشته و بستری را برای شناسایی قابلیت ها و ظرفیت های هنرمندان جوان فراهم کرده است.
منتظری در ادامه گفت: در نظر است بنیاد نخبگان جوان هنرهای تجسمی راه اندازی شود و سند راهبردی و افق پیش روی این بنیاد تدوین شود تا بتوان زمینه تولید آثار ارزشمند هنرمندان جوان و حضور جدی تر آنان در عرصه های ملی و بین المللی فراهم شود.
وی افزود: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان امروز به نقطه کمال و جایگاه مناسبی رسیده است و از معاونت امور هنری و مرکز هنرهای تجسمی درخواست می شود بعد از نوزدهمین دوره، این جشنواره باز هم در استان گلستان برگزار شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان با اشاره به کمبود فضاهای هنری در استان گلستان گفت: ضرورت دارد سرای فرهنگ و اندیشه و مکانی برای انجمن های رشته های مختلف هنری در استان ایجاد شود و امید داریم با حمایت های معاونت امور هنری این امور محقق شود.
منتظری گفت: با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی زمینه و امکان حضور هنرمندان برگزیده و شاخص جشنواره جوانان در رویدادها و جشنواره های بین المللی فراهم می شود.
محمود شالویی؛ مدیر کل هنرهای تجسمی نیز در اختتامیه هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان گفت: جشنواره جوانان جشنواره ای حرفه ای و تخصصی است که جوانان در رقابتی فشرده در کارگاهها آثاری را خلق و ارائه می کنند و آثاری که در این جشنواره ارائه می شود قابلیت ارائه در عرصه های ملی و بین المللی را دارند.
شالویی ادامه داد: ضرورت دارد آثار شاخص و منتخب جشنواره در استان های کشور به نمایش درمی آید و در نمایشگاه هنر جوانان ایرانی که سال آینده در یکی از کشورهای اروپا برگزار خواهد شد، تعدادی از این آثار می تواند ارائه شود.
شالویی همچنین گفت: طبق توافق قبلی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان سال آینده نیز در گلستان برگزار می شود و از معاونت هنری درخواست می شود با توجه به تجربه موفق استان گلستان، جشنواره جوانان پنج سال دیگر در گلستان بماند.
احمد قناعت؛ استاندار گلستان نیز در این مراسم با اشاره به سیاست تمرکززدایی دولت گفت: در راستای تمرکززدایی فرصت هایی به استان هایی به استان ها داده شد تا از ظرفیت ها و قابلیت های استان ها استفاده شود.
استاندار گلستان ادامه داد: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان فرصت های مناسبی را برای استان گلستان فراهم کرده و موجب ارتقای فرهنگی هنری استان شده،فرصتی برای محیط های علمی و آموزشی استان در زمینه هنر ایجاد کرده و ظرفیت ها و استعدادهای استان را نشان داده است.
استاندار گلستان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور هنری و مرکز هنرهای تجسمی به خاطر برگزاری این جشنواره در استان گلستان قدردانی کرد.
حمید شاه آبادی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان متمایز از دیگر جشنواره هاست و ویژگی کارگاهی که در طول جشنواره آثار توسط هنرمندان جوان خلق و ارائه می شود، شور و نشاط بیشتری به جشنواره می دهد و ارتباط خوبی با استادان و مخاطبان برقرار می شود.
شاه آبادی با اشاره به مضامین جشنواره گفت: این دوره جشنواره با موضوعاتی برگزار شده که شعور سیاسی و دینی و تفکر و اندیشه جوانان را به طور جدی همراه کرده است و بیداری اسلامی به عنوان یکی از مهمترین مسایل روز در آثار جوانان به تصویر کشیده شده است.
شاه آبادی ادامه داد: اگر هنرمند هنرش را در خدمت اعتقاداتش قرار دهد و نگاه جامع تر به اطراف خود داشته باشد، آثاری که ارائه می کند بیانگر پیام تاثیرگذار جامعه اش خواهد بود.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: با توجه به تجربه استان گلستان و برگزاری موفق جشنواره جوانان و روند روبه پیشرفت آن، جشنواره بین المللی تجسمی جوانان بعد از دوره نوزدهم، پنج سال دیگر در استان گلستان برگزار خواهد شد.
شاه آبادی با تاکید بر ضرورت ارتباط مستمر و تعامل با هنرمندان منتخب و شاخص جشنواره گفت: تشکیل بنیاد نخبگان جوان هنرهای تجسمی می تواند زمینه ای مناسب برای تعامل با هنرمندان جوان شاخص فراهم کند و با ایجاد زمینه ها و امکانات و برنامه ریزی سبب می شود تا در آینده سرمایه ای عظیم در هنرهای تجسمی داشته باشیم و تا جشنواره بعدی برنامه ریزی هایی برای این بنیاد انجام خواهد شد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: زمینه هایی برای ارائه آثار جوانان در رویدادهای ملی و بین المللی فراهم می شود و در نمایشگاه آثار هنرمندان جوان که سال آینده در اروپا برگزار خواهد شد، آثار شاخص و منتخبی از این جشنواره می تواند در اولویت باشد.
بنابر گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی،در ادامه این مراسم با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار گلستان و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی از کودکان و نوجوانان استان گلستان که در نخستین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی کودک و نوجوان اصفهان برگزیده شده بودند، تقدیر شد.
همچنین با حضور معاون امور هنری، مدیر کل هنرهای تجسمی، استان گلستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، نماینده گرگان در مجلس از رضا وهمی و احمد خطیری از هنرمندان استان گلستان و هنرمند زنده یاد محمد مهرداد تجلیل شد.
در ادامه از مجمع نمایندگان استان گلستان به پاس خدمات فرهنگی و هنری غلامرضا منتظری؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان تقدیر شد.
در ادامه مراسم اختتامیه بیانیه هیات داوران هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان قرایت شد و با حضور داوران هر یک از رشته ها جوایز برگزیدگان اهدا شد.
بیانیه مشترک هیات داوران هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان
تعظیم به درگاه پروردگاری که در کائنات هر جمالی پرتوی از ذات جمیل اوست. تربیت اش را در خلقت موجودات به خلعت کمال آراست و اینگونه عشق به زیبایی را در فطرت آدمی به ودیعه گذاشت.
هیات داوران رشته های مختلف جشنواره ضمن قدردانی از تلاش تمام دست اندرکاران با توجه به نکات مثبت و برخی کاستی ها جمع بندی خود را از هجدهمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی جوانان اعلام می نماید.
سنت گذاری فرهنگی، راههای توسعه ارزش ها و به ثمر نشستن تلاش های انسانی را می گشاید.
این جشنواره حاصل هجده سال کوشش و تلاش است و بی شک امروز می بایست شاهد به بار نشستن و دیدن نتایج این همه فعالیت بود.
هیات داوران به دنبال کشف و شناسایی نیروی جوانی و نگاه خلاقانه در آثار هنری ارائه شده است.
شاید باید روند هدایت جوانان و شیوه های آموزش مدارس هنری را مورد بررسی و بازنگری قرار داد و آثار ارائه شده از این منظر کاستی هایی آشکار را نشان می دهند، اما با وجود این مسایل، ارزش ها و نتایج درخور تحسین نیز فراوان است و هیات داوران شیوه های خلاقانه ای را که جوانان در آثار خود به نمایش گذاشته اند، می ستاید.
برخی آثار ارائه شده در جشنواره حاوی لطافت و صداقت انسانی شایان توجه هستند و بیان انسانی، زاویه دید ویژه به موضوع و شیوه های بیان مفاهیم در بسیاری از آثار به چشم می خورد. در مجموعه های دیگر نیز چگونگی همسازی و همراهی میان فرم و محتوا با زاویه دید هوشمندانه قابل توجه و تامل است.
آثار هنری امکان ایجاد اندیشه مشترک و همگرا را در میان ملت ها فراهم می سازد و آثار تجسمی به مثابه زبان جهانی به بهترین شکل ممکن این شانس را برای جوانان شرکت کننده و سایر مردم به وجود می آورد.
شایسته است در فرصت دیگری امکان نقد و تحلیل تمام تلاش های هجده ساله جشنواره به سود آینده و برای گسترش این زبان مشترک انسانی و جهانی فراهم گردد.
پایان پیام/
نظر شما