بخش خصوصی و دانشگاه به کمک محیط زیست دریایی می آید

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان محیط زیست گفت: تغییرات اقلیم و مسایل مربوط به آن را با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در میان بگذاریم و پروپوزالی نیز تهیه شد اما از دو سال گذشته بودجه ای نداشتیم که آنرا عملیاتی کنیم.

داود میرشکار، مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار شبستان اظهارداشت: درخصوص همکاری با مناطق آزاد به ویژه در مناطق آزادی که در جنوب کشور قرار دارند نظیر منطقه آزاد قشم و کیش، در قالب تفاهم نامه موارد همکاری را با هم بررسی کرده ایم و در منطقه آزاد قشم به نتیجه رسیده ایم.

 

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه بین منطقه آزاد قشم و معاونت محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست، خاطرنشان کرد: پایش آنلاین جزیره قشم، پایش درخصوص زیستگاه ها و گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر از جمله موارد همکاری در این تفاهم نامه است.

 

مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برنامه اجرایی تفاهم نامه با منطقه آزاد قشم تدوین شده است، افزود: امیدواریم طی ماه آینده اجرایی شود.

 

وی با اشاره به انتقال آب سنگ های مرجانی در دو حوزه بندر بهشتی چابهار و جزیره کیش، اظهارداشت: با توجه به اینکه انتقال به این گونه های گیاهی استرس وارد می کند، تمایلی به انتقال آب سنگ های مرجانی نداشتیم چراکه گونه های گیاهی برای ترمیم خود به مدت زمان زیادی نیاز دارند و حتی احتمال دارد همه مرجان های نابود شوند.

 

میرشکار یادآور شد: در شهید بهشتی بخش اعظمی از آب سنگ های مرجانی را از دست دادیم اما با توجه به اینکه خلیج چابهار مستعد آب سنگ های مرجانی است، این مرجان ها خود را ترمیم کردند.

 

وی با اشاره به خطراتی که مرجان های دریایی را تهدید می کند، گفت: فعالیت های توسعه ای نظیر لایروبی، با توجه اینکه کدورت آب را افزایش می دهند باعث به خطر افتادن مرجان های دریایی می شود.

 

میرشکار ادامه داد: متاسفانه یک خطر دیگری که آب سنگ های مرجانی را تهدید می کند و آثار آن با توجه به گرم شدن هوا بیشتر شده است، سفید شدن مرجان ها است. با گرم شدن هوا حدود 90 درصد مرجان ها سفید شدند و با وجود خنک شدن آب، بازگشت مرجان ها بسیار کند انجام می شود و در برخی از مناطق این مرجان ها از بین رفته اند.

 

وی با بیان اینکه در صدد هستیم تا پایش را در همه مناطق حاشیه سرزمینی انجام دهیم، گفت: در پایش آب سنگ های مرجانی تنها هستیم و اقدامات توسط سازمان محیط زیست انجام می شود و برخی افراد به واسطه علاقه شخصی که دارند در زمینه پایش آب سنگ های مرجانی با محیط زیست همکاری می کنند.

 

میرشکار با بیان اینکه دو سال گذشته و با توجه به تغییرات اقلیم، سفید شدگی آب سنگ های مرجانی را پیش بینی کرده بودیم، تصریح کرد: سعی کردیم مساله تغییرات اقلیم و مسایل مربوط به آن را با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در میان بگذاریم و پروپوزالی نیز تهیه شد اما از دو سال گذشته بودجه ای نداشتیم که بتوانیم آن را عملیاتی کنیم.

 

مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دولت و سازمان برنامه و بودجه باید اعتباری را به امر پایش اختصاص دهد، خاطرنشان کرد: محیط های دریایی گسترده است و زیستگاه های بسیار متنوعی داریم و باید اطلاعات مربوط به آنها را به روز کنیم و در مدیریت صحیح زیستگاه های در معرض خطر انقراض استفاده کنیم.

 

میرشکار با بیان اینکه درصدد هستین بخش خصوصی در این زمینه ورود کند تا بتوانیم درآمدزایی نیز برای بخش خصوصی داشته باشیم، گفت: در گذشته برداشت های غیرمجاز بسیاری از خلیج فارس و زیستگاه های دریایی انجام می شد بنابراین درصدد هستیم تا واردات مرجان را بارکد دار کنیم و در دریا یکسری مزارعی را ایجاد کنیم تا آب سنگ های مرجانی را در آنجا پرورش دهند.

 

کد خبر 668282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha