از حراج های هنری به عنوان  اهرم  اقتصاد هنر حمایت می کنیم

خبرگزاری شبستان:مجید ملانوروزی با بیان اینکه حراج های هنری یکی از اهرم های اقتصاد هنر است که ما از برگزاری آن حمایت می کنیم، گفت: از بنگاه اقتصادی نمی توان انتظار داشت که مسیر تاریخ هنر را مشخص کنند و بهترین هنرمندان را داشته باشند.

مجید ملانوروزی، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی در پاسخ به این سئوال که آیا مرکز هنرهای تجسمی از وجود مافیا برگزاری حراج های هنری خبر دارد، گفت: معمولا حراجی ها بنگاه اقتصادی هستند اختیار دارند، هر کاری دوست دارند بفروشند، خودشان انتخاب می کنند چه کارهایی بفروشند.

 

وی افزود: در هر کار اقتصادی مثل حراج ها یک کسانی کار می کنند که از کار آنها نمی توان جلوگیری کرد، از آنها نمی توان انتظار داشت که مسیر تاریخ هنر را مشخص کنند و بهترین هنرمندان را داشته باشند، مارکت هنری ربطی به هنرمند بودن ندارد یک سری کسانی که ارتباطات بیشتری دارند و کارهایشان خریدار دارند و یا بلدند میزان عرضه و تقاضا را در بازار کنترل کنند، یا پشتوانه بانکی یا کسانی دارند که کارهایشان را می خرند اینها کارهایشان در دنیا رشد می کند، یک چیزی عادی است این به جوان سازی فضای هنری کشور کمک می کند.

 

وی خاطر نشان کرد:  بسیاری از آدم هایی که به گالری ها نمی آیند به خاطر خرید خاص از حراج ها خرید می کنند، اینها جای خودش را دارند. ما هیچ وقت نمی توانیم بگوییم که حراج ها تعیین کننده فضای هنری کشور هستند یا هنرمندان که کارهایشان بالا می رود نماینده هنر ایران هستند.

 

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی افزود: امیدوارم دوستان و نهادهای دیگری هم بیایند و حراج هایی راه بیندازند و کارهای دوستان دیگر به حراج ها بروند، حراج ها بنگاه های اقتصادی هستند من از کیفیت کار آنها دفاع نمی کنم یکی از اهرم های اقتصاد هنر است که ما از برگزاری آن حمایت می کنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: موضوعات پشت پرده درباره حراج های هنری در همه جای دنیا وجود دارد یک اثر را برند می کنند یک منتقد درباره اثر هنری می نویسد، یک گروه هایی قیمت یک اثر را بالا می برند؛ این اتفاقات در همه جا مرسوم و ملموس است، باید نوع نگاه و انتظار ما از حراج ها معلوم شود، حراج ها بخش خصوصی هستند، ما دخالتی در انتخاب آثارشان نداریم و نه مایل هستیم وارد شویم، قیمت را هم مردم تعیین می کنند، ممکن است یک هنرمندی که کارش ارزشمند هست را نخرند و ممکن است اثری که خیلی ارزشمند نیست هم به قیمت بالایی به فروش برسد، این موضوعی است که در حیطه خود قابل بحث است.

 

مجید ملانوروزی درباره برنامه های مرکز هنرهای تجسمی و سیاست های حمایتی این مرکز از هنرمندان به خبرنگار شبستان گفت: حوزه تجسمی در این چند سال سعی اش بر این بوده که نقش حمایت نظارت و سیاستگذاری داشته باشد و کار را به اهالی متخصص، نهادها، بنیادها، انجمن و بخش خصوصی بسپارد، در همین راستا سعی کردیم نگارخانه ها فعال باشند و به معیشت هنرمندان بپردازیم.

 

وی افزود:  هنرمندان قدیمی در قبل از انقلاب یا در وزارت فرهنگ و هنر، دانشگاه ها و یا مطبوعات کار می کردند و درآمدشان از راه دیگر بود، اما امروز با نسلی از هنرمندان جوان مواجه هستیم، چندین هزار دانشجو که جایی استخدام نیستند و لازم است به اقتصاد و معیشت اینها توجه شود، وزارت فرهنگ و ارشاد  اسلامی و دولت هم بودجه ای ندارد که از اینها کار بخرد و نه شایسته و مطلوب است که اینها برای دولت نقاشی بکشند به همین خاطر بخش خصوصی را فعال کردیم.

 

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی با اشاره به اعطای مجوز تاسیس نگارخانه برای رونق هنر تجسمی در کشور گفت:در این چند سال  به اندازه این سی و اندی سال مجوز نگارخانه دادیم و این بستر فراهم شده است؛ در این سالها به خاطر مسایل اجتماعی نوع سلیقه ای مردم برای خرید آثار تجسمی رونق گرفته است.

 

مجید ملانوروزی خاطر نشان کرد: سالی که من به مرکز تجسمی آمدم گردش مالی در حوزه تجسمی تقریبا 20 میلیارد تومان در کشور بود، 5-6 میلیارد فروش حراج ها در بخش های خصوصی بود، امروز نزدیک صد میلیارد است، حراج تهران فقط سال قبل 40 میلیارد فروش دارد، این نشان می دهد که در این حوزه رونقی اتفاق افتاده است و وقتی رونقی اتفاق می افتد معمولا بهترین بستر آن نگارخانه ها هستند که اینها هم فعال شوند مجوز زیادی گرفتند و در بخش خصوصی دارند کار می کنند.

 

 وی افزود: سعی مان بر این بود که اتفاقات تخصصی دیگر که موضوع اقتصادی ندارد و موضوع فرهنگی و هنری آن اهمیت دارد مثل بینال ها در انجمن ها و خانه ها اتفاق بیفتد، یکی از برنامه های خوب دفتر تجسمی در حوزه بینال ها این بوده که تمام بینال ها توسط انجمن های هنری اتفاق می افتد و بینال کاریکاتور هم در خانه کاریکاتور به دبیری مسعود شجاعی طباطبایی اتفاق می افتد، کاملا تخصصی هستند و کاری است که با حوزه بزرگ و تخصصی هنر اتفاق می افتد اتفاق خوبی بوده است.

 

مجید ملانوروزی با بیان اینکه تلاش مرکز تجسمی بر این بوده که اکسپوها و آرت فرها  را هم بخش خصوصی رقم بزند،گفت: خود دولت نباید رقیب بخش خصوصی در حوزه هنر شود، سعی کردیم این اتفاق نیفتد و تنها سیاستگذاری و بسترسازی در این حوزه را فعال کنیم.

 

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی با اشاره به فعال شدن دوباره موزه هنرهای معاصر گفت:  فعالیت های بسیار خوبی در موزه هنرهای معاصر انجام شده است و موزه جایگاه های خود را دوباره پیدا کرده است، هنرمندان شاخص خارجی و داخلی نمایشگاه های پژوهش محور در این مکان برپا کرده اند، هفته گذشته نمایشگاه تونی کرگ به مدت 3 ماه در موزه برپا شده است.

 

کد خبر 668268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha