مسئولان برای پیشگیری از گرایش جوانان به اعتياد از تمام توان علمی و فرهنگی کشور استفاده کنند

خبرگزاری شبستان:کارشناس مبارزه با مواد مخدر گفت: مسوولان برای مقابله و پیشگیری از گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باید از تمام توان علمی و فرهنگی کشور استفاده کنند

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر،میثم بهروزی گفت: در حال حاضر الگوی مصرف مواد مخدر از مواد سنتی از قبیل تریاک، حشیش و هروئین به مواد صنعتی و شیمیایی و استفاده از قرص‌های روان‌گردان تغییر کرده و مصرف این نوع مخدرها  تهدیدی جدی برای کودکان، نوجوانان و جوانان است .


وی با بیان اینکه جایگزینی مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به جای مواد مخدر سنتی تهدیدات جدی را به دنبال دارد، اظهار کرد: استفاده از مواد مخدر سنتی در کشور کاهش یافته اما گرایش به مواد شیمیایی رو به افزایش است.


بهروزی خاطرنشان کرد: مواد مخدر صنعتی در واقع ترکیبی از مخدرهای سنتی با مواد شیمیایی است، برای نمونه مخدر سنتی مانند تریاک تنها سستی‌زا و یا ماده‌ای همچون حشیش توهم‌زاست اما مخدر صنعتی مانند شیشه، اثری ترکیبی از توهم‌زایی و تحرک بخشی دارد، این در حالی است که هر یک از این تاثیرها در مخدرهای سنتی بر عهده یک ماده بوده ولي امروزه در نوع صنعتی با تجمیع خاصیت‌ها به شکل متقابل، ضررهاي آن به یکباره بر روی فرد عارض می‌شود.


به گفته وی، مخدرهای جدید به علت ترکیب شیمیایی که دارند، سیستم مرکزی اعصاب را تحریک کرده و باعث بروز نوعی تشنج و حرکات غیر قابل کنترل به همراه تعریق، گشادی مردمک چشم و در مجموع، کنش های شدید رفتاری‌ می‌شوند.


بهروزی با تاکید بر اینکه رسانه‌‌ها و دستگاه‌های فرهنگی نقش به سزایی در پیشگیری و مقابله با استفاده از مواد مخدر صنعتی و شیمیایی برعهده دارند، ادامه داد: برای پیشگیری و مقابله با مصرف مواد مخدر باید خانواده‌‌ها و والدین را درگیر این موضوع کرد.


وی اضافه کرد: اعتیاد و مواد مخدر مرز نمی‌شناسد و در مبارزه با آنها نباید به مخدرهای سنتی اکتفا کرد، زیرا هر فردی که در فرایند اعتیاد قرار بگیرد، ممکن است آلوده به یکی از ماده‌های سنتی، صنعتی و شیمیایی شود.


 این کارشناس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه تبلیغات و آگاه‌سازی، نقش بسیار مهمی در کاهش تقاضا برای مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی دارند، گفت: باید اعتیاد را به همه شناساند، در این صورت، بسیاری به علت عارضه‌های ناشی از این سم مهلک، ممکن است مصرف این مخدرهای جدید را کنار بگذارند.


بهروزی افزود: بهترین راه مقابله با مخدرهای نوین، آشنا کردن شهروندان با خطرهای وحشتناک استفاده و آموزش نوجوانان برای روبرو شدن درست با آنها توسط آگاهی دهی همه جانبه است.

کد خبر 668231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha