طرح صیانت از جنگل های زاگرس  اجرایی می شود

خبرگزاری شبستان: مسئول هماهنگ کننده طرح آژانس بین‌المللی همکاری ژاپن درسازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، از اجرای طرح صیانت از جنگل های زاگرس با مشارکت کشور ژاپن خبرداد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، در سال های اخیر درختان زاگرس به دلایل ناشناخته با زوال مواجه شده  و حجم قابل توجهی از درختان جنگل های زاگرس خشک شد و از بین رفت.

 

درختان جنگلی زاگرس سال هاست  از دردی عجیب بر خود می  پیچند و روز به روز درختان بیشتری از جنگل های زاگرس بیمار شده و در طی مدت کوتاهی با زندگی و سرسبزی خداحافظی می کنند.

 

خشکیدگی و زوال پدیده ای شوم  است در سال های اخیر باعث از بین رفتن سطح زیادی از جنگل های بلوط شد.

 

 

تغییر کاربری جنگل ها، وجود ریزگردهای خاکی، استفاده غیرمجاز از پوشش‌های گیاهی، قطع درختان جنگل به صورت غیرمجاز برای مصارف غیرخانگی یا تامین سوخت، دام مازاد غیرمجاز بر ظرفیت در رویش‌گاه ها از عوامل اصلی تخریب جنگلها و فضاهای سبز به شمار می‌آیند.

 

با توجه به وجود یک میلیون و 200 هزار هکتار مساحت جنگلی،  در استان لرستان، صیانت از جنگل های بلوط نیازمند امکانات حداقلی برای حفاظت و نگه داری و به کار گیری نیروی انسانی توانمند است.

 

مشارکت کشور ژاپن در طرح صیانت از جنگل های زاگرس

 

حسینعلی محمدی، مسوول هماهنگ کننده طرح آژانس بین‌المللی همکاری ژاپن درسازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، امروز (16 آبان) در جلسه هماهنگی اجرای طرح صیانت از جنگل های زاگرس که در خرم آباد برگزار شد، گفت: در قالب طرح جایکا ( قراردارد همکاری ژاپن در سازمان جنگل ها و مراتع)، طرح صیانت از جنگل های زاگرس اجرایی می شود.

 

وی افزود: بررسی عوامل زوال و مدیریت جامع حوضچه های آبخیز از اهداف اجرای این طرح است.

 

محمدی، بیان کرد: برای صیانت از جنگل عهای زاگرس تلاش می شودبرنامه ریزی جامع و فرابخشی جایگزین برنامه های بخشی شود.

 

وی با اشاره به اهمیت صیانت از مراتع و جنگل ها، فازود: احیای جنگل ها و صیانت از آنها در بهبود زندگی مردم و همچنین در حوزه درآمد زایی بسیار اهمیت دارد.

 

محمدی، بیان کرد: در قالب اجرای این طرح تلاش می شود مشارکت مردمی برای صیانت و حراست از ظرفیت های خدادادی چون منابع طبیعی، جنگل ها و مراتع جلب شود.

 

 

اهمیت و ارزش درختان جنگل های زاگرس بویژه بلوط به عنوان بیشترین گونه درختی این جنگل ها از نظر اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی  برکسی پوشیده نیست.

 

 گفتنی است، درختان بلوط جزء پیاله داران هستند و با توجه به سنگینی میوه جزء درختان مهم از نظر کنترل و تنظیم اکو سیستم و شرایط تنوع زیستی هستند.

 

 همچنین با توجه به اینکه جنگل های بلوط محل تامین غذای بسیاری از جانواران علف خوار، حشرات و  جوندگان و سایر موجوداتی که در جنگل ها حضور دارند  هستند، حیات بسیاری از  موجودات وحوش و حتی حشرات درشت و ریز به این درخت وابستگی دارد.

کد خبر 667969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha