ه گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، تبیین برنامه پنج ساله بخش مهمی از سخنرانی مدیرعامل کانون را در گردهمآیی مدیران کل ستادی و استانی کانون به خود اختصاص داد. علیرضا حاجیانزاده در این زمینه توضیح داد که چشمانداز ده ساله با نگاه آرمانی و مباحث کلان تنظیم شده اما این برنامه کاملا عملیاتی، زمانبندی شده و البته در راستای چشمانداز است.
وی روز 15 آبان 1396 در تهران به ضرورت طراحی یک برنامه تفصیلی در کنار برنامه پنج ساله نیز اشاره کرد و افزود: این برنامه 117 بند دارد و سند چشمانداز و برنامه پنج ساله در طول هم هستند و به گونهای چینش شده که هر برنامهای ذیل یکی از راهبردهای سند چشمانداز قرار میگیرد. پیشنهاد میکنیم این برنامهها در شورای فرهنگی کانون استانها به بحث گذاشته و به گفتمان تبدیل شود البته مدیران و کارشناسان هم باید اشراف کافی داشته باشند و اگر لازم بود برای کارشناسان و مربیان دورههای آموزشی برگزار کنیم.
حاجیانزاده جامعیت را ویژگی هر دو برنامه عنوان کرد و گفت: در چشمانداز ده ساله مأموریتها، اهداف و راهبردها را و در برنامه پنج ساله نقشه راه را به صورت کامل ترسیم کردهایم و همه مسایل کانون را در کنار هم قرار دادهایم نکته مهم ایجاد تعادل و توازن بین همه بخشهای این برنامه است و هریک از این بخشها دارای سهم مشخصی است و نباید هیچ یک از ادارهها و مراکز استانی بخشی را به صورت نامتوازن بزرگ یا کوچک کنند این مساله به کل برنامه لطمه میزند.
مدیرعامل کانون با اشاره به اینکه برخی میگویند کانون یک سازمان غیر رسمی است و نیاز به برنامه بلندمدت ندارد یادآور شد: روش فعالیتهای کانون برای کودکان ونوجوانان بر مبنای یادگیری غیررسمی است و مربیان به صورت چهره به چهره با بچهها ارتباط برقرار میکنند، در این زمینه انعطاف دارند و در مورد هر یک کودک متناسب با روحیات، استعداد و توانایی او تصمیم میگیرند که چگونه عمل کنند و عمدتا از روش های غیرمستقیم استفاده میکنند. این در مورد برنامههای ما صادق است اما سازمان کانون، سازمان رسمی است و از قوانین و مقررات اداری و استخدامی کشور تبعیت میکند و دارای اساسنامه و نمودار سازمانی است. برای انجام یک کار بزرگ در یک سازمان رسمی باید برنامه بلندمدت داشته باشیم، آرمانها را تدوین و گامهایمان را برای رسیدن به هدفهای بزرگ ترسیم کنیم، در عین حال برای رسیدن به آن آرمانها باید قدم به قدم و نه شتابزده حرکت کرد.
وی در همین حال تصریح کرد: اداره یک سازمان رسمی مانند کانون البته به یک چهره دوم هم نیاز دارد و مدیران کانون باید از تحکمهای خشک اداری تا جایی که رسمیت آن از بین نرود پرهیز و مجموعه را با لطافت و مهربانی اداره کنند.
مدیرعامل کانون در ادامه به تشریح بخشهایی از برنامه چشمانداز پنج ساله کانون پرداخت. وی تغییر سن اعضای کانون از 6 تا 16 سال به 6 تا 18 سال را یکی از این برنامهها دانست که اجرای آن از ابتدای سال 1396 آغاز شده است.
حاجیانزاده توضیح داد این افزایش سن عضویت با هدف استفاده از تواناییها و قابلیتهای نوجوانانی که سالها عضو کانون بودهاند طراحی شده و ما میتوانیم از این پسران و دختران 16 سال به بالا به عنوان کمک مربی استفاده و فرصت خوبی را برای بچهها فراهم کنیم تا هر چه یاد گرفتهاند بروز دهند و این به معنی تربیت نیرو از داخل سازمان است. او ادامه داد: اعضاء، لایه مرکزی مخاطبان کانون هستند و با احتساب سایر مخاطبان که الزاما عضو نیستند اما از خدمات و محصولات کانون بهره می برند، مجموعا حدودا 5 میلیون نفر در سطح کشور هستند که ما باید با روشهای هوشمند در 5 سال آینده آمارهایمان را تثبیت کنیم.
به اعتقاد وی نیروی انسانی در کانون باید درونزا باشد و به سمتی حرکت کنیم که با جوششهای درونی به تربیت نیرو بپردازیم.
مدیرعامل کانون در ادامه این سخنرانی و در تشریح برنامه پنج ساله کانون به بندهای دیگری از این برنامه مانند توجه به استعدادها، توانمندیها و ویژگیهای سنی، جنسیتی و ... و هدایتگری اعضا، تدوین سیر مطالعاتی و نمودار پیشرفتهای فکری، مهارتی، شخصیت فردی و اجتماعی و تربیت دینی و انقلابی با روشهای مستقیم و غیرمستقیم کانونی و در قالب هنر ادبیات اشاره کرد.
تقویت انگیزههای معنوی کارکنان، تشویق و انرژی دادن به آنها، ایجاد رضایتمندی شغلی و رفاهی، حمایت از آثار تجربی و خلاقانه به ویژه از سوی مربیان، تجهیز سخت افزاری و نرمافزاری مراکز کانون طبق برنامه پیشبینیشده در حوزههای فنآوری اطلاعات از دیگر محورهای سخنرانی حاجیانزاده در تشریح برنامه پنج ساله کانون بود.
وی همچنین متوازنسازی در راهاندازی مراکز ثابت با مطالعه نقشه شهرها و مناطق فاقد مرکز کانون، پیشبینی اضافه شدن 50 مرکز ثابت و افزایش تعداد کتابخانههای سیار به 330 مرکز و فراگیر شدن همه مراکز کانون برای استفاده کودکان و نوجوانان دارای نیازهای ویژه را از جمله بندهای این برنامه پنج ساله برشمرد.
مدیرعامل کانون همچنین تاکید کرد: کانون در کنار تولید محصولات فرهنگی به دنبال ایفای نقش حمایتی و حاکمیتی خود نیز هست و در این زمینه از آماده شدن طرح ساماندهی صنعت اسباببازی در کشور و ساماندهی نشر کتاب کودک و نوجوان نیز خبر داد.
حاجیانزاده در پایان بر اهمیت خودکفایی کانون به لحاظ اقتصادی در تولید محصولات فرهنگی تاکید کرد و گفت: باید به جایی برسیم که تولیدات را به سمت خودکفایی ببریم و بتوانیم از درآمد خود محصولات با اقتدار به تولید کتاب، فیلم و دیگر محصولات فرهنگی بپردازیم.
گردهمآیی یک روزه مدیران کل ستادی و استانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز 15 آبان 1396 در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون تهران برگزار شد.
نظر شما