فرشته حشمتیان، معاون سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان و دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی وضعیت حجاب در مدارس کشوربیان کرد: مقدمه و ریشه حجاب عفاف است.
وی افزود: هنگامی که عفاف درونی است و حجاب نیز خود را ظاهری نشان می دهد، باید فرهنگ سازی مناسب برای دانش آموزان صورت گیرد تا به ذات پاک خود پی ببرند.
وی ادامه داد:دانش آموز دختری که ذات خود را پیدا کند، حجاب را هم رعایت می کند. در شرایط فعلی در مدارس ما یک برنامه هماهنگ نمی گوییم وجود ندارد اما این امر تقویت نمی شود.
معاون سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان و دفاع مقدس تصریح کرد: سلایق مختلف در مدارس ما با تفکیک مدارس خاص و مدارس دولتی وجود دارد که خود را نشان می دهد.
معاون سابق وزیر و رئیس سازمان مدارس غیر دولتی، مشارکتهای مردمی و خانواده آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: اگر یک شیوه نامه مناسبی با ضرورت اجرایی برای همه مدارس یکسان تدوین و ابلاغ شود و نظارت جدی بر اجرای آن نیز با در نظر گرفتن تشویقات مورد انتظار دانش آموزان صورت گیرد می توانیم اهداف تربیتی را محقق سازیم.
وی تاکید کرد: البته همراهی، مشارکت و توجه خانواده ها نیز باید در نظر گرفت اگر مشارکت آنان باشد مدرسه بهتر می تواند به اهدافش برسد.
حشمتیان بیان کرد: نقش انجمن اولیا و مربیان باید جدی باشد. به طوریکه مقداری خود را از نقش مشارکت مادی خارج کنند و مشارکت تربیتی داشته باشند. یکی از شاخه های مهم تربیتی عفاف و حجاب است که باید توجه تشویقی به آن صورت گیرد.
وی بیان کرد: اعتقادی به سند 2030 ندارم، چراکه مولفه هایی که در آموزش 2030 مورد نظر بوده است با چهارچوب اصول ارزشی ما تطابق ندارند.بر روی سند تحول بنیادین بسیار کار شده است لذا بهتر است برای بهره گیری از مسایل آموزشی و تربیتی به سند تحول بنیادین تمرکز داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در هر سیاست گذاری و چندین هدفی یک ریشه باوری داشته باشیم. اگر به سند تحول بنیادین آموزش وپرورش باور جدی داشته باشیم، برنامه ریزی نیز صورت می گیرد.
حشمتیان گفت: برنامه ریزی مطلوب برخواسته از باور، قطعا یک بهره وری پسندیده در مدارس نیز خواهد داشت.
معاون سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان و دفاع مقدس گفت: باید اجرای سند تحول بنیادین را یک آسیب شناسی جدی کنیم. باید ببینیم چرا فاصله زمانی از تصویب تا اجرا چرا تا این حد طولانی شده است.
وی تاکید کرد: چرا دوره آزمایشی سند تحول بنیادین سپری شد اما چرا اجرای سند بنیادین تحول خروجی مطلوبی را ندارد. این آسیب شناسی را انجام دهیم که چرایی را انجام دهیم می توانیم به نتایجی دست یابیم.
حشمتیان بیان کرد: صاحب نظران زیادی در مقدمه، متن، پالایش و تصویب سند تحول بنیادین زحمت کشیده اند. به همان اندازه نیز باید مجریان کار دست آوری را از اجرای سند داشته باشند. چندین سال است که از اجرای آن می گذرد اما خروجی مطلوبی که از توانایی معلمان، خانواده ها و دانش آموزان بهره بگیرند، نداشته است.
معاون سابق وزیر و رئیس سازمان مدارس غیر دولتی، مشارکتهای مردمی و خانواده آموزش و پرورش بیان کرد: اراده و همتی در اجرای سند تحول بنیادین وجود ندارد.
وی ادامه داد: شاید به این دلیل است که چتری و سایه ای از فرهنگ غربی به فرهنگ دینی ما افکنده شده است. این سایه را باید برطرف کنیم تا آن سند تحول خود را اجرا کنیم.
حشمتیان ادامه داد: سند تحول بنیادین ما چیزی کم ندارد و به همه محورهای فردی، خانوادگی، مدرسه پرداخته شده و چهارچوب مطلوبی دارد و نقصی در سند شاهد نیستیم.
وی ادامه داد: چشم انداز ما این است تا به حیات طیبه برسیم اما در میان راه با موانعی روبه رو هستیم و در این مسیر وقفه وجود دارد. اگر این وقفه ها را شناسایی کنیم و پس از آسیب شناسی مانع را برطرف کنیم.
معاون اسبق وزارت آموزش و پروش تصریح کرد: یک انگیزه مطلوب را برای خانواده گسترده آموزش و پرورش ایجاد کنیم، فکر نمی کنم نا امیدی در این قضیه وجود داشته باشد که به هدف نرسیم.
وی افزود: حجاب محدودیت و خاص دختران نیست. عفاف و حجاب برای دختران وپسران یک مصونیت است که آرامش زندگی خود را حفظ کنند.
حشمتیان افزود: خیلی از افرادی هستند که آسایش دارند اما آرامش ندارند. عفاف و حجاب آرامش را به فرد و خانواده باز می گرداند.
وی ادامه داد: هر آنچه زیبایی است، باید برای خانواده داشته باشد و در بیرون با این در و گوهری که دارد، حریم را رعایت کند. هنگامیکه حریم را رعایت کرد، خود را برای دیگران عرضه نکرده است و آرامش خود و خانواده را حفظ کرده است.
معاون سابق وزیر و رئیس سازمان مدارس غیر دولتی، مشارکتهای مردمی و خانواده آموزش و پرورش گفت: افراد نقش موثری می توانند در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اشته باشند.
حشمتیان تصریح کرد: در آموزش وپرورش بسیار اهمیت دارد، که آسیب را بشناسیم و مسیر را درست طی کنیم. پژوهش پایه است و در هر کاریی باید چرایی ها را پیدا کنیم و در مسیری که می رویم کسب علم را محدود به درس نکنیم.
وی تاکید کرد: در هر نقطه و موضوعی که احساس می کنیم به پیشرفت ما کمک می کند، اطلاعات لازم را داشته باشیم. عفاف و حجاب نیز از این موضوع مستثنی نیست.
حشمتیان گفت: نتیجه را زمانی می گیریم، که پژوهش ما قویی باشد، به دست آوردن علم ما بالا باشد، آن هنگام می توانیم بگویم که به حیات طیبه می رسیم، چراکه کار پرورش ما نتیجه است.
نظر شما