به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان؛ مصطفی سالاری، استاندار گیلان به همراه حجت شعبانپور، معاون عمرانی استاندار، رضا علیزاده مدیرکل میراث فرهنگی گیلان، کیوان محمدی رییس سازمان برنامه بودجه و رحیم شوقی مدیرکل دفتر فنی استانداری از موزه میراث روستایی بازدید کردند.
سالاری در این بازدید با ابراز خرسندی از اجرای صحیح اکوموزه مذکور در استان، توسعه این جاذبه طبیعی گردشگری را مورد تاکید قرار داد.
وی با بیان اینکه گردشگری راهگشای اقتصادی و اجتماعی تلقی می شود، گیلان را قطب بزرگی از این صنعت خواند و رسیدن به توسعه پایدار را ماحصل توجه جدی و زیربنایی در موضوع گردشگری دانست.
نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: موزه میراث روستایی بیش از سایر عناصر فرهنگی این استان می تواند الگوی توسعه بومگردی تلقی شود، لذا استفاده مطلوب از الگوهای معماری آن راهگشایی برای اجرای صحیح طرح های بومگردی خواهد بود.
این مسئول با اشاره به ارزش بالای مطالعات صورت گرفته در مسیر اجرای پروژه موزه میراث روستایی،اذعان داشت: موفقیت امروز طرح اکوموزه میراث روستایی ناشی از مطالعات دقیق و کارآمد در حوزه گیلانشناسی، مردم شناسی، اقلیم شناسی و... است.
سالاری بررسی روند مطالعات صورت گرفته در خصوص موزه میراث روستایی گیلان را برای علاقمندان به اجرای طرح های بومگردی ضروری خواند و افزود: توسعه بومگردی اقتصاد گیلان را متحول می سازد.
وی خاطرنشان کرد: حفظ ساختار بومی در روستا باید مورد توجه قرار گیرد و عناصری که بعنوان میراث ناملموس شناخته می شود در آن لحاظ گردد.
استاندار گیلان با اشاره به عزم جدی دولت در ایجاد اشتغال پایدار روستایی و توجه به مناطق کمتر توسعه یافته بیان داشت: برای اجرای طرح های بومگردی و دیگر طرح های توسعه محور روستایی در حوزه گردشگری تسهیلات بانکی با نرخ بهره اندک به متقاضیان توانمند اعطا می گردد.
سالاری از تشکیل کمیته فنی بومگردی در استانداری گیلان طی روزهای آینده خبر داد و گفت: دفتر فنی استانداری،اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان، سازمان نظام مهندسی استان، بنیاد مسکن گیلان و موزه میراث روستایی از اعضای این کمیته خواهند بود.
رضا علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در حاشیه این بازدید اظهار داشت: موزه میراث روستایی گیلان بعنوان بزرگترین جاذبه گردشگری حوزه مردم شناسی در استان است که در همه ایام سال گردشگران بسیاری را به سمت خود می کشاند.
وی از افزایش خانه های بومی موزه میراث روستایی در آینده نزدیک خبر داد و یادآور شد: موزه میراث روستایی مرکز ثقل گردشگری در گیلان تبیین شده است.
این مسئول با اشاره به قابلیت های این موزه، هویت بخشی فرهنگی و نیز معرفی معماری گیلان را از توانمندی های بالای موزه میراث روستایی خواند و گفت: سایت موزه مذکور درصورت بهره گیری از اعتبارات ملی و استانی می تواند بیش از پیش در توسعه گردشگری گیلان موفق عمل نماید و اشتغال پایداری را نیز برای بومیان و جوانان تحصیل کرده به ارمغان آورد.
نظر شما