سودهای کلان بانکی سد بزرگ سرمایه گذاری روی سیب / در صادرات سیب بحران نداریم

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ارومیه گفت: در زمینه صادرات سیب با مشکلاتی مواجه هستیم ولی وضعیت بحرانی نیست.

بهنام تاج الدینی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ارومیه در گفتگو با خبرنگار شبستان در پاسخ به اینکه آیا آنگونه که در شبکه های اجتماعی عنوان می شود، در زمینه سیب با یک بحران موجه هستیم، گفت: از نظر من، خیر با بحرانی در زمینه صادرات  سیب مواجه نیستیم، مشکلاتی وجود دارند.

وی، با اشاره به تصاویر و ویدئو های منتشر شده در رسانه ها، عنوان کرد: اشاره کردم که مشکلاتی در چند سال اخیر در فصل برداشت سیب داشته ایم و مهمترین آنها به دلیل نبود سیستم سورتینگ و بسته بندی در استان است.

این مسئول اضافه کرد: سیستم جمع آوری و خرید ما هم با مشکل مواجه است، در هیچ کجای دنیا سیب را کنار جاده ها نمی ریزند، بلکه کارخانه ها روزانه سیبها را خریداری کرده و منتقل می کنند اما در استان ما وضع برعکس است و سیب های صنعتی را کنار جاده ها می ریزند و سپس با کامیون آنرا به کارخانه های کنسانتره و تولد آبمیوه منتقل می کنند که چهره خوبی ندارد.

تاج الدینی با تاکید بر اینکه کارخانه های استان توانایی خرید سیب های صنعتی استان را دارند، اظهار کرد:  به طور متوسط سالانه در آذربایجان غربی 1 میلیون تن سیب تولید می شود که 30 درصد آنرا سیب صنعتی تشکیل می دهد و کارخانه های استان هم توان خرید آنرا دارند، البته این سیب ها در حال حاضر به سایر شهرهای کشورمان نیز فرستاده می شوند.

وی گفت: در چند روز گذشته متاسفانه وزش باد باعث شد که به یکباره شاهد افتادن سیب ها از درختان و انتقال آن به کنار خیابان ها باشیم که زمینه ساز انتشار ویدئوهایی شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی در پاسخ به اینکه، اگر قبول کنیم که بحرانی وجود ندارد پس چگونه است که سال ها مشکلاتی که همه می دانند حل نمی شود، گفت: نه چنین انتظاری وجود ندارد اما رسانه ها با بحرانی نشان دادن وضعیت سیب صنعتی، می توانند وضعیت کلی سیب استان را نیز با مشکل مواجه کنند.

وی افزود: باغ های سیب استان نعمتی هستند که می تواند به فرصت اقتصادی برای مردم تبدیل شود اما چگونه؟ به جرات می گویم که اگر سیستم سورتینگ و بسته بندی در استان راه اندازی شود سیب ما قابلیت ارسال به همه جای دنیا را خواهد داشت، حال ممکن است بپرسید چرا این سیتم راه اندازی نمی شود؟ اینگونه بگویم که برای راه اندازی یک سیستم مدرن سورتینگ حداقل نیاز به 3 میلیارد بودجه است.

وی ادامه داد: تاجر که به بانک برای اخذ وام مراجعه می کند با سد سودهای بانکی بین 18 تا 25 درصد رو به رو می شود که امکان سرمایه گذاری درعرصه سورتینگ و بسته بندی را می گیرد.

تاج الدینی افزود: حمایت دولت در تامین سرمایه در گردش سرمایه گذاران، برای ایجاد 5 تا 6 سیستم سورتینگ مدرن در استان می تواند تحولی شگرف را برای صادرات سیب استان به همراه داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ما بازارهای هدف جدیدی مانند افغانستان، پاکستان و هندوستان در اختیار داریم اما آنها انتظاراتی دارند که با سیستم سورتینگ اجرایی می شود.

وی اظهار کرد: امروز در دنیا از سیب، کلی محصول جانبی مانند چای سیب، پوره سیب، میوه خشک و... تهیه می کنند که ارزش افزوده به همراه دارد اما در استان این قابلیت ها را نیز نداریم.

گفتنی است، این روزها «سیب» سر خط اخبار آذربایجان غربی را به خود اختصاص داده است و کمتر کسی را پیدا می کنید که در روز خبری از وضعیت سیب آذربایجان غربی را نخواند و یا در مورد آن صحبت نکند. تصاویر و اخبار پخش شده از سیب های جمع شده در کنار خیابان های شهر در شبکه های مجازی نشان از وجود یک بحران درآذربایجان غربی می دهد اما حرف های بهنام تاج الدینی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ارومیه از داستان دیگری حکایت داشت که امیدواریم پایان قصه سیب های سرگردان آذربایجان غربی به نفع کشاورزان و اقتصاد منطقه باشد.

کد خبر 667431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha