به گزارش خبرنگارکتاب شبستان، از دیر باز تا امروز به صورت مبسوط و مدون پیرامون مباحث علوم قرآنی کتابی تدوین نشده بود که عالم معاصر از اهالی مکتب شیعه توانست با طرح مباحث مفصل و دقیق روح تازه ای به این گونه مباحث بدمد و کتاب «التمهید فی علوم قرآنی »را تالیف نمود. اما ایشان در مرحله بعد با ملاحظه استفاده تمام طالبان مباحث قرآنی، اثرشان را در کتاب آموزش علوم قرآنی تلخیص و ترجمه کردند و در خدمت دانش پژوهان قرآنی قرار دارند.
بیان شیوا و روان مولف در این اثر و دوری از تکلف و پیچیدگی در نوشتار، می تواند مطالعه این اثر را برای سطح عموم طالبان علوم قرآنی جذاب نماید.
این کتاب همچنین برای محصلان سطوح کارشناسی این رشته دینی بسیار اهمیت دارد و آنان می توانند از آن بهره های وافر و کافی ببرند.
تبیین قرائت های هفت گانه، تبیین سوگندهای قرآن ، هدف قصه های قرآن ، بیان انواع تمثیلات قرآنی ، بررسی تدوین قرآن و سیر آن در اطوار مختلف تاریخ اسلام از مسایل مورد طرح در این اثر است.
حجیت ظواهر قرآن و دلالت آیات قرآنی از جمله مسایلی است که علم اصول فقه مورد بررسی قرار گرفته است، که مولف با طرح آنها در فضای علوم قرآنی نوع دیگری از بحث را در این مسایل باز می کند، تا توشه ای تازه برای راه محققان این عرصه باشد.
اهمیت اعجاز قرآن از از جمله مسایل مهمی است که سبب بروز سوالاتی در این زمینه شده است، که مولف با طرح پیشینه بحث و تبیین انواع و تعیین نوع اعجاز قرآنی و بیان مصادیق اعجاز آن، پاسخ مناسبی به این سوالات می دهد.
طرح شبهاتی پیرامون قرآن در مسایل مختلف از خصیصه های مهم این اثر است، که مولف در موارد مختلفی از این اثر به طرح و پاسخ آنها پرداخته است.
محمد هادی معرفت (۱۳۰۹-۱۳۸۵ش) از عالمان شیعه و محققان علوم قرآنی است. در کربلا متولد شد و خاندانش از نوادگان شیخ عبدالعالی میسی هستند. تحصیلات حوزوی را در حوزههای علمیه کربلا، نجف و قم گذراند و سپس در کنار فقه و اصول، توان خود را در تفسیر و علوم قرآن گذارد. کتابهایی از وی در این عرصه باقی مانده، که مجموعه ده جلدی«التمهید،صیانة القرآن من التحریف و التفسیر و المفسرون» از جمله آنهاست. محمد هادی معرفت در دی ۱۳۸۵ شمسی درگذشت و در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد.
کتاب «علوم قرآنی » اثر«آیت الله محمد هادی معرفت» کتابی بدون تلکف و پیچیدگی است که مطالعه آن به علاقه مندان توصیه می شود.
نظر شما