اختصاص ۱۹ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان به شهرهای مرزی که به زائران خدمات ارایه می دهند

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیته زیرساخت ستاد اربعین با اشاره به زیرساختی انجام گرفته در این کمیته گفت: از محل منابع عمومی و سازمان شهرداری ها ۱۹ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان به شهرهای مرزی که به زائرین خدمات ارایه می دهند اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، سیدمحمدعلی افشانی، معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در نشست خبری خود با خبرنگاران که صبح امروز یکشنبه 14 آبان برگزار شد با اشاره به کارهای انجام شده در کمیته زیرساخت ستاد اربعین گفت: ما علی رغم اینکه تلاشهای گسترده ای برای بازگشایی مرز خسروی انجام دادیم اما عدم آمادگی کشور عراق باعث شد که خروجی از کشور در این مرز فعلاً نداشته باشیم.

 

وی با اشاره به 4 خطه کردن 87 کیلومتر مسیر مواصلاتی اظهار داشت: از این 87 کیلومتر 30 کیلومتر برای مهران، 25 کیلومتر برای چذابه و 32 کیلومتر برای مرز خسروی محورهای مواصلاتی 4 خطه شدند.

 

افشانی با تاکید بر روکش آسفالت در 235 کیلومتر از جاده های شهرهای مرزی بیان کرد: در بحث نصب علائم، نصب حفاظ ایمنی، گاردریل نیوجرسی اقداماتی انجام شده است و همچنین نص دوربین برای نظارت و کنترل سرعت رانندگان را نیز در این محورها انجام داده ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: کار کردن در مناطق مرزی به ویژه مناطق جنگی کار دشواری بود چرا که بخشی از این مناطق مین گذاری بودند و باید در ابتدا ما انها را پاکسازی و سپس اقدامات خود را انجام دهیم البته بخشی از مناطق نیز ماسه زار بودند که تثبیت ماسه ها کار پرهزینه ای برای ما بود.

 

رییس کمیته زیرساخت ستاد اربعین گفت: کار کردن در این مناطق هم به لحاظ هزینه و به لحاظ سایر موارد دشوارتر از سایر مناطق کشور بود.

 

وی با اشاره به بحث محوطه سازی ورودی پایانه ها تاکید کرد: 200 گیت برای بحث گذرنامه ها آماده شد که در مهران 96 گیت در شلمچه 48، در چذابه 28 و در مرز خسروی 29 گیت در این زمینه آماده شد.

 

افشانی با اشاره به ایجاد پارکینگ هایی برای زائرین در این ایام گفت: ما در مجموع 400 هکتار پارکینگ آماده کرده ایم که ظرفیت 160 هزار پارک ماشین به صورت همزمان را دارند، در شلمچه 60 هکتار پارکینگ با 24 هزار پارک در چذابه 100 هکتار با 40 هزار پارک در مرز خسروی 56 هکتار با 46 هزار پارک و در مهران 100 هکتار با 40 هزار پارک اماده ارایه خدمات به زائرین است.

 

وی ادامه داد: علاوه بر این بیش از 40 هزار پارک توسط مردم اماده شده است که اولویت در این زمینه با بحث خصوصی است البته پایانه برکت نیز حدود هزار دستگاه ظرفیت دارد.

 

معاون عمرانی و توسعه امور شهرداری وزارت کشور با بیان اینکه این پارکینگ ها به ازای هر شبانه روز 5 هزار تومان از افراد دریافت می کنند گفت: ما در مورد آب برق و فاضلاب نیز کارهای خوبی انجام داده ایم و امسال در همه مواکبی که برگزار شده اند تامین اب و برق و فاضلاب را انجام داده ایم.

 

وی اضافه کرد: برای آب چذابه 27 کیلومتر خط اصلی و 15 کیلومتر خط فرعی انجام شده و در تمامی پارکینگ ها بحث تامین آب و روشنایی شان انجام شده و سعی کردیم در این زمینه از برجهای نور استفاده کنیم.

 

افشانی بیان کرد: برای مرز مهران دو حلقه چاه آب حفر شده و 12 کیلومتر خط اتصال آب احداث شده است.

 

وی گفت: 4 دستگاه تولید و بسته بندی اب در مرز شلمچه چذابه و مهران را مستقر کرده ایم که توانایی 400 هزار بسته اب در شبانه روز را دارند.

 

وی با بیان اینکه در نظر گرفتن تمهیداتی برای امور بانکی زائران بیان کرد: افراد می توانند تا سقف 5 میلیون ریال از خودپردازها پول دریافت کنند و شعب بانکها نیز برای ارایه خدمات بهتر کشیک دارند.

 

وی همچنین با اشاره به نفع و بهره برداری از وای فای رایگان در همه پایانه های مرزی و در داخل خاک عراق زیرساختهای مخابراتی خوبی برای امسال در نظر گرفته شده که امیدواریم زائران در این زمینه مشکلی نداشته باشند.

 

افشانی با اشاره به در نظر گرفتن دو هزار و 330 دستگاه اتوبوس برای رفت و آمد زائران گفت: 840 دستگاه اتوبوس در مرز مهران، 270 اتوبوس در مرز خسروی، 100 دستگاه اتوبوس در مرز چذابه، 120 دستگاه اتوبوس در مرز شلمچه و همچهیه 1000 دستگاه اتوبوس در داخل خاک عراق به کار حمل و نقل زائران می پردازند.

 

وی گفت: از محل منابع عمومی و سازمان شهرداریها 19 میلیارد و 230 میلیون تومان به شهرهای مرزی و شهرهایی که خدمات به زائران ارایه می دهند پرداخت شده است.

 

وی در پاسخ به سوال در مورد اینکه آیا خدماتی که برای مرز خسروی در نظر گرفته اید به دلیل عدم بازگشایی این مرز به سایر مناطق اختصاص خواهید داد گفت: قطعاً مرز خسروی باز می شود و خدمات زیربنایی که در آنجا انجام شده است موردنیاز است چرا که در طول سال این مرز آماده ارایه خدمات به زائران عتبات خواهد شد.

 

افشانی گفت: در حال حاضر میزان خروجی ما نسبت به چند روز قبل کاهش دارد و میزان ورودی مان به کشور افزایش یافته است.

 

وی همچنین یادآور شد: زیرساختهایی که در این شهرها انجام شده است مرحله ای است و هنوز بخشی از این زیرساختها مانده است که باید ما از امروز بدون وقفه خدماتمان را ادامه دهیم.

 

وی ادامه داد: بحث 4 خطه کردن کل محورها با توجه به حجم ترافیک موردنظر ماست که امیدواریم در صورت تامین اعتبار بتوانیم این کار را در آینده برای تمامی محورها داشته باشیم.

 

رئیس ستاد کمیته زیرساخت ستاد اربعین گفت: پارکینگهای موجود باید اسفالت شوند که دیگر دغدغه مشکلاتی که در اثر بارندگی ایجاد می شود را نداشته باشیم و ما امیدواریم این زیرساختها به صورت دائمی باشند که در طول سال نیز از آنها استفاده شود.

کد خبر 667318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha