حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی درباره برقرار نشدن ارتباط مثبت و فراگیر میان محصولات فکری، فرهنگی حوزههای علمیه و مخاطبان سطح جامعه به خبرنگار شبستان گفت: طبیعت کار حوزویان تحقیق دقیق و پژوهش فاخر است و طبیعت مجموعههای فرهنگی و میانی مثل سازمان تبلیغات و وزارت ارشاد رونق اقتصاد نشر؛ بنابراین از عالمان دینی این توقع را نداریم که به ویترین کتاب نگاه تخصصی داشته باشند.
خاموشی با اشاره به فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری در مسیر گسترش کتابخوانی گفت: رمان دفاع مقدس و انقلاب اسلامی توسعه کمی و کیفی پیدا کرده و به لحاظ تولید رمان افزایش خوبی در حوزه هنری شاهد بوده ایم.
وی ادامه داد: از نظر فروش هم رسیدن انتشار به دهها چاپ برای یک کتاب به امری عادی بدل شده است، در حالی که پیش از این، این باور وجود نداشت که اقتصاد نشر در این زمینه حرکت کند.
خاموشی تأکید کرد: با موفقیت نسبی بدست آمده، اکنون توقع بالای اجتماعی در زمینه نشر کتاب به وجود آمده است؛ به طوری که اگر جمعیت ایران 70 میلیون باشد یک میلیون تیراژ برای یک کتاب توقع زیادی نیست.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی با پذیرش این نکته که برخی کتابها از سوی نهادهای فرهنگی به صورت عمده خریداری میشود، گفت: اگر نیمی از این نسخههای چاپ شده نیز از سوی کتابخانههای عمومی خریداری شده باشد باز خرید 500 هزار نسخه آمار خوبی است.
وی اضافه کرد: وقتی معامله اقتصادی برخی کتابها را بررسی میکنیم تکخرید برخی از آنها 70 درصد کل فروش را به خود اختصاص داده است.
خاموشی همچنین به فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه کتاب دین اشاره کرد و گفت: چاپ کتابهایی با موضوع فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و تولید و عرضه کتابهای جیبی و ارزانقیمت از جمله فعالیتهایی است که افق آینده را روشن نشان میدهد، به طور مثال کتاب نقش شیعه در تمدن اسلامی ایرانی را به چاپ ششم رسیده، حال آنکه از عمر این کتاب کمتر از یک سال میگذرد.
وی با تأکید بر لزوم مهندسی فرهنگی در حوزه کتاب گفت: باید رابطه معنادار میان تولیدکننده، توزیعکننده، نهادهای تأثیرگذار و مخاطبان اثر را بشناسیم.
خاموشی در پایان ابراز امیدواری کرد جمهوری اسلامی بتواند در مقام اجرا و تعامل با مردم، کتاب و خصوصا کتاب دین را در سبد مصرفی کالای خانواده به جایگاه شایسته خود برساند.
پایان پیام/
نظر شما