به گزارش خبرگزاری شبستان «العهد» در مقاله ای به قلم «علی ابراهیم مطر» نوشت: زمان استعفای حریری بسیاری را شگفت زده کرد، اما شاید برای کسانی که ما بین سطور طرح بزرگ آمریکا- اسرائیل و بازیچه قرار گرفتن عربستان به عنوان سر اصلی جنگ برای به بار نشستن اهداف این طرح را مطالعه کند، از این اتفاق تعجب نکند. «سعد حریری» یکی از ابزارهای اجرای سیاست خرابکاری و آشوب افکنی آل سعود است که این گزینه شکست خورده را برای خود انتخاب کرده و قطعا زیان خواهد کرد.
«حریری» با این اعلام استعفا، خود را در باتلاق بزرگی گرفتار کرده که نشان دهنده کوته بینی سیاسی اوست. این اقدام وی نسنجیده بوده و در حقیقت اوامر «تامر سبهان» و دستور نوشته شده آنها بود تا فقط حریری آن را با ترس و تشویش خوانده و در دام سعودی گرفتار شود.
«حریری» هنوز از خواب سیاسی خود بیدار نشده تا دریابد که نگرانی اصلی عربستان سعودی تخریب ثبات لبنان و ایجاد آشوب و هرج و مرج سیاسی در داخل این کشور و یا شاید فراتر از آن است. او از دستاوردهای حکومت لبنان برای ساخت و آبادانی این کشور استفاده نکرد و ترجیح داد همچنان در برابر طرح آل سعود در منطقه و چه بسا جبران خسارت های این رژیم در یمن و سوریه و عراق تسلیم شود.
مکر سیاسی عربستان موجب شدتا «حریری» لباس ملی را از تن به در کرده و با نقض قانون اساسی لبنان در مورد چگونگی استعفای رئیس جمهور شتابان به ریاض رفته تا استعفای خود را مطابق خواست شاهزادگان سعودی اعلام کند.
زمان مشکوک استعفای حریری تأکیدی بر این نکته است که او مجوزی برای ارائه آن نداشته و هیچ دلیل یا دلایل قانع کننده ای برای اقدام به استعفا که موجب تعطیلی و ایجاد اختلال در نهادهای دولتی در لبنان شده در دست نداشته است. باید گفت حتی خود او دلیل این کار را ندانسته و آنچه در سخنرانی خود به عنوان دلیل اقدامش ارائه کرده فقط و فقط تکمیل سیاست فتنه جویانه «سهبان» در لبنان است.
«حریری» اشاره کرده که زندگی اش در معرض خطر است، اما آیا با چنین توجیهی می تواند مسئولیت های خود را در لبنان واگذارد؟ زیرا بسیاری از شخصیت ها هستند که در معرض خطر بوده و هستند اما پست های بالا را به عهده می گیرند. بنابراین هر نوع فداکاری باید از اساس برای لبنان باشد.
اما حریری زمانی که با شتاب به ریاض رفت تا استعفای خود را اعلام کند حتی زحمت فکر کردن به آینده لبنان را هم به خود نداد و هیچ فکر نکرد این کشور پیامدهای ناگوار اقتصادی و سیاسی حاصل از این استعفا را که در زمان بسیار مهم و حساس منطقه اتفاق افتاد، چگونه تحمل خواهد کرد، درست زمانی که آمریکا پس از شکست در سوریه برای ایجاد تفرقه در بین امت اسلامی و تجزیه کشورها تلاش می کند.
عربستان سعودی با این عمل و به حساب آینده سیاسی «سعد حریری» پیام های تشدید و تهدید خود را به لبنان رسانده است اما «حریری» نسبت به پیامدهای سیاسی تصمیم عجولانه و شتابزده خود و باتلاق های متعددی که امکان نجات از آن ها نخواهد یافت، متنبه نشده است. «حریری» در زنجیره سقوط های متعدد و پی در پی متحمل خسارت جدیدی شده و این بار از گرفتاری عاقبت نافرجام آن به آسانی خارج نخواهد شد بلکه حتی این اتفاق شاید فرجام آینده سیاسی و به تبع تخریب آینده سیاسی او باشد.
نظر شما