شیعه حول حضرت زینب (س) در اربعین همدلی و همزبانی را تجربه می کند

خبرگزاری شبستان: مورخ نویس اسلامی با بیان اینکه هویت شیعه حول محور حضرت زینب (س) شکل می گیرد، گفت: شیعه در مراسم اربعین همدلی و همزبانی را تجربه می کند و اختلافات عرضی و مرزی را به فراموشی می سپارد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، یعقوب توکلی، نویسنده کتاب جا پای زینب (س) در نشست بررسی ضرورت و چگونگی سفرنامه نویسی راهپیمایی بزرگ اربعین که به همت خبرگزاری رسا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد، گفت: زیارت اربعین سنتی است که در برخی روایات اولین بار از جابر بن انصاری و عطیه کوفی روایت شده است. هویت شیعه حول حضرت زینب (س) اختلافات عرضی را به فراموشی می سپارد و روح زینبی حاکم بر مراسم اربعین است.

 

وی تاکید کرد: هویت شیعه حول حضرت زینب (س) موجب وحدت ملت هاست و بار مشکلات فکری و امنیتی را کم می کند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه معارف تصریح کرد: متاسفانه برخی روشنفکری ها در جامعه با حوزه، اسلام و شیعه و انقلاب مخالف هستند اربعین را نشانه گرفته اند.

 

وی با اشاره به تاکیدات امیرالمومنین (ع) در خصوص برخورد با اختلاس گران گفت: حضرت علی (ع) به ماموران خود دستور دادند تا سخت گیری های زیادی نسبت به اختلاس گران داشته باشند و آنها را از دیدن خانواده شان محروم کردند زیرا فساد مالی بی سر و صداترین فسادی است که نظام اجتماعی را از بین می برد و بدترین تاثیر را در روح و روان جامعه دارد. توقع جدی از جامعه اسلامی توجه به حقوق حقداران است. 

 

این محقق دینی با بیان اینکه 70 سال پس از واقعه عاشورا امام صادق (ع) زیارت اربعین را انشا کردند، تصریح کرد: زیارت اربعین پذیرفته شده از سوی تمام آحاد جامعه است و 150 سال پس از حادثه عاشورا امام حسن عسکری زیارت اربعین را به عنوان یکی از نشانه های شیعه معرفی می کند اما متاسفانه بازتابی جدی در خصوص زیارت سیدالشهدا انجام نشده است جز چندین اثر کوچک که به نکوداشت این مراسم و فرهنگ پرداخته است ما به لحاظ تاریخی به این موضوع نپرداخته ایم.

 

این مورخ نویس اسلامی با بیان اینکه در 60 سال اخیر زیارت اربعین ثبت تاریخی شد، تصریح کرد: در دوران رژیم بعث زیارت اربعین به شدت از سوی صدام مورد هدف قرار گرفته بود و صدام در مقابل این عمل عبادی و اعتقادی شیعیان ایستادگی کرد و دست به کشتارهای دسته جمعی مسلمانان می زد اما پس از سقوط صدام ظرف 10 سال تعداد زایران سیدالشهدا از 100 هزار نفر به چند میلیون رسید و بزرگترین اجماع دنیا شکل گرفت.

 

وی یادآور شد: در هیچ جای دنیا نداریم چنین جمعیتی حول محوری جمع شوند.

 

وی در مورد کتاب جا پای زینب (س) اظهار کرد: بنده برای نوشتن این کتاب در سال 94 عازم این سفر شدم و از مسیر هوایی تا نجف طی طریق کردم و از نجف تا کربلا لحظه به لحظه موضوعات مختلف را در مسیر نوشته و جمع بندی کردم.

 

وی افزود: این کتاب در مورد نوع عزاداری ها، نوع علم های مختلف، سینه زنی ها، شمایل ها و تمثال ها از سر بریده امام حسین جمع آوری شده است. آنچه به عنوان کتاب جا پای زینب جمع آوری شده گزارش لحظه به لحظه از این سفر است.

 

وی خاطرنشان کرد: کسانی که در این مسیر حرکت می کنند همه فکر می کنند زمان به عقب برگشته است و اصلا 1400 سال از موضوع کربلا نگذشته است. ملت ها و جمعیت های مختلفی از کشورهای گوناگون در این راه گام برمی دارند. هیئت های لبنانی، بحرینی، کویتی از جمله هیئت های حاضر در این مسیر هستند و جدی ترین هیئت ها شیعیان شرق عربستان هستند که در پشت لباس هایشان نوشته شده اگر از آسمان داعش ببارد ما به زیارت امام حسین می آییم.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه معارف با اشاره به جنگ تحمیلی میان ایران و عراق خاطرنشان کرد: ماجرای اربعین دیوار چند صد ساله حلقه وهابیت عراقی را شکست و قلعه بزرگ نظامی که به دست شیعه دست به کشتار شیعه می زدند، سقوط کرد و بار دیگر عقلانیت و معنویت شیعه موجب قدرت شیعه شد.

 

وی گفت: اربعین گرچه اعمال عبادی، اخلاقی و زیارتی را دارد اما برای ما همدلی و همزبانی با شیعه عراقی و عربستانی و سنی بحرینی، مالزیایی، آمریکایی و چینی را نشان می دهد و در اینجا ما هویت جهانی پیدا می کنیم و هویت شیعه حول حضرت زینب (س) اختلافات عرضی و مرزی را به فراموشی می سپارد.

کد خبر 666869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha