نقش مساجد در تغییر نگرش نسبت به کودکان با نیاز های ویژه

خبرگزاری شبستان: مسجد جدا از یک پایگاه عبادی، جبهه فرهنگي نیز به شمار می آیند، عالمان دینی می توانند با ایراد سخنرانی نگرش مردم را نسبت به دانش آموزان با نیازهای ویژه تغییر دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان؛ مسجد به دلیل جایگاه مقدسی که دارد، از همه اقشار مختلف جامعه در آن حضور دارند تا فریضه عبادت را به جا آورند.

 

مسجد جدا از یک پایگاه عبادی، يک جبهه فرهنگي نیز به شمار می آیند و نقش فعال آن در زمان هشت سال دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست.

 

 بنابراین مساجد در ايجاد وفاق و همدلی نقش تاثیر گزاری دارند.ائمه جماعت، طلاب و روحانیون می توانند با ایراد سخنرانی هایی در مساجد و در میان اقشار مختلف مردم راه فرهنگ سازی بسیاری از مسایل را بگشایند. برخی از مشکلات کشور به دلیل عدم فرهنگ سازی است.

 

در این باره می خواهیم به صورت ویژه به بحث دانش آموزان با نیازهای ویژه اشاره کنیم. یکی از سیاست های وزارت آموزش و پرورش استثنایی کشور، تحصیل دانش آموزان با نیاز های ویژه در مدارس عادی است.

 

تعداد 55 هزار و 820 نفر از دانش آموزان با نیاز های ویژه نیز تحت پوشش طرح تلفیقی فراگیر هستند. حدود 800 مدرسه استثنایی نیز از مدارس عادی یا همان مدارس  «پذیرا» پشتیبانی می کنند.این طرح با مشکلاتی رو به رو است که می توان با فرهنگسازی به راحتی حل کرد.

 

در این باره یکی از مدیران دبستان دانش آموزان با نیاز های ویژه به خبرنگار شبستان می گوید: یکی از مشکلات دانش آموزان در طرح  فراگیر این است، هنگامی به مدارس عادی می روند، بیشتر متوجه  تفاوت خود با دیگر دانش آموزان می شوند.

 

وی ادامه می دهد: معلم به دلیل اینکه باید برای این دانش آموزان وقت زیادی بگذراند، به دلیل عدم آگاهی و مهارت، این دانش آموزان را کنار می گذارند. دانش آموز استثنایی، دچار انزوا می شود.

 

این مدیر مدرسه تاکید می کند: تراکم کلاس های درس بالا است. هنگامی یک دانش آموز با نیاز ویژه وارد مدارس عادی می شوند، برخی از مدیران از پذیرش آنان خودداری می کنند.

 

وی بیان کرد: باید دانش آموزان استثنایی نیز همانند، دیگر دانش آموزان در مدارس عادی تحصیل کند و این موضوع حق این دانش آموز است. چراکه از امکانات یکسان برخوردار می شوند.

 

وی تصریح کرد: باید این موضوع را میان دانش آموزان، خانواده ها، مدیران مدارس  فرهنگسازی کرد تا با تمایل زیاد میزبان دانش آموزان با نیازهای ویژه باشند.

 

معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز در این باره نیز به خبرنگار شبستان می گوید: پذیرش دانش آموزان با نیازهای ویژه در مدارس عادی بسیار بهتر شده است. خوشبختانه دانش آموزان خیلی خوب این دانش آموزان را می پذیرند.

 

وی ادامه داد: دانش آموزان  به عنوان برنامه ریزان نسل آینده محسوب می شوند. آنان هنگامی دانش آموزان با نیازهای ویژه  را در کنار خود  می بینند، با نیازهای فردی آشنا می شوند و می توانند، در آینده متناسب با شرایط  آنان در هر مسئولیتی که هستند، برنامه ریزی کنند.

 

غفوریان گفت: رسانه ها و دستگاه های مختلف اجرایی می توانند فرهنگسازی کنند تا دانش آموزان استثنایی نیز از امکانات دانش آموزان عادی بهره مند شوند.

 

در این باره باید گفت؛ نهادی فرهنگی و دینی همانند مساجد کشور نقش ویژه ای می توانند در فرهنگسازی مسایل مختلف داشته باشند.

 

روحانیون و ائمه جماعت؛ می توانند در خطبه های نماز نیز به موضوع دانش آموزان با نیاز های ویژه اشاره کنند. می توانند از مشکلاتی که آنان دارند، سخن گویند و افکار عمومی را از چالش های آنان با خبرکنند.

 

آنان می توانند؛ به مردم آگاهی دهند، چگونه با افرادی که نیاز ویژه دارند، بدون ترحم برخورد کنند و فضای جامعه را برای پذیرش وتکریم آنان محیا کنند.

کد خبر 666504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha