دانشجو باید روحیه پرسشگری ومطالبه گری داشته باشد

خبرگزاری شبستان: دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه، ایجاد شعبه ای از شورای حل اختلاف دردانشگاه که در آن اختلافات احتمالی بین دانشجویان، پرونده های سبک کیفری و نیز موضوعات مرتبط با کارکنان دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد را از ضروریات دانشگاه خواند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی دادسرای کرمانشاه، محمدحسین صادقی در دیدار با نوذر قنبری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و معاونین وی که در محل سالن جلسات دادسرای عمومی وانقلاب کرمانشاه برگزارشد، دانشگاه آزاد اسلامی را یکی از رویش های افتخارآمیز نظام اسلامی در عرصه علمی دانست و اظهارداشت: این دانشگاه، برکات ماندگاری را طی سال های فعالیت خود داشته است و جامعه کماکان از این دستاوردهای آن بهره مند است.

 

وی جلوگیری از خروج سرمایه های انسانی و ارز و نیز بردوش گرفتن حدود یک سوم بار آموزشی کشور را از جمله اقدامات ارزشمند دانشگاه آزاد عنوان کرد و افزود: بخشی از بدنه مدیریتی کشور چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند و این دانشگاه باعث بوجود آمدن یک رقابت سالم علمی در سطح جامعه شده و در برخی از رشته ها توانسته است برتری خود را به رخ بکشد.

 

دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه، ضمن اشاره به موفقیت هایی که این دانشگاه درگذشته در عرصه های علمی کسب کرده است، تصریح داشت: البته این موضوع نباید باعث شود درنقطه فعلی متوقف شویم بلکه باید به جلو و به قله نظر داشت وبابرنامه ریزی و اقدام مجاهدانه به فردای روشن این مرزوبوم وهمت والای جوانان غیور تحت زعامت مقام معظم رهبری بیش از پیش امیدواربود.

 

وی ادامه داد: دانشگاه هاباید طرح های پژوهشی و تحقیقات مسئله محور را به ویژه در پایان نامه ها ورساله های مقاطع تحصیلات تکمیلی به منظورگره گشایی از مشکلات وارایه راهکارهای اجرایی وتدوین نسخه های علمی جامع مد نظرداشته باشد.

 

وی در ادامه افزود: آسیب های اجتماعی موضوع نگران کننده ای است که کنترل و توقف در شیب صعودی یا معکوس نمودن روند آن نیاز به یک همت جمعی با رویکرد دانش محور دارد بی شک مواجهه سلبی صرف موثرنخواهدبود.

 

صادقی طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و موضوعات اخلاقی را از جمله آسیب های اجتماعی اولویت دار برمبنای فرمایش مقام معظم رهبری برشمرد که باید مورد توجه جدی بوده وبرای آنها تدابیرمقتضی اندیشیده شود.

 

وی با بیان اینکه عده ای از صاحب نظران آسیب های اجتماعی را تنها به مشکلات مالی و اقتصادی گره می زنند، گفت: قطعا نمی توان نقش مشکلات اقتصادی را در شکل گیری آسیب هانادیده گرفت اما قطعا منحصر به آن نیست ونباید فقط روی آن متمرکز شد.

 

وی ضمن اشاره به آمار کودکان کار در استان، متذکرشد: اگر این کودکان که عموما از خانواده های بدسرپرست، بی سرپرست و یا دارای ارکان گسیخته هستند، امروز مدیریت نشوند در آینده ی نزدیک گرایش آنها به رفتارهای مجرمانه یا جذب توسط گروه های بزهکار دور از ذهن نیست. لذا ضروری است در این زمینه یک پویش مردمی شکل گرفته و سمن ها و سازمان های مردم نهاد بصورت جدی وارد شوند. همانگونه که درمباحث زیست محیطی ورودهای خوبی را ازاین گروه ها شاهد بوده ایم.

 

مدعی العموم کرمانشاه، از رئیس و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه خواست راجع به موضوع عدم رعایت حق تالیف در پژوهش های دانشگاهی در مقالات و پایان نامه ها به ویژه در اطراف دانشگاه دقیقا رصد کنند و مستندات خود به منظور پیگرد قضایی اشخاصی که بی پروا ساحت علم ودانش را ملکوک می نمایند به دادستانی ارایه نمایند.

 

وی دانشجو غیربومی را امانت خانواده دانستند و برلزوم انجام نظارت مستمر بر خوابگاه های دانشجویی برای حفظ سلامت محیط تاکید نمودند.

 

دادستان کرمانشاه ایجاد شعبه ای از شورای حل اختلاف دردانشگاه که در آن اختلافات احتمالی بین دانشجویان، پرونده های سبک کیفری و نیز موضوعات مرتبط با کارکنان دانشگاه مورد بررسی قرار گیرد را از ضروریات دانشگاه خواند و گفت: این شعبه می تواند بخشی از مراجعات به دستگاه قضایی را کاهش دهد.

 

صادقی به موضوع عدم برخورداری ازمهارت های رفتاری ونقش آن در وقوع جرائم پرداخت و اضافه کرد: بسیاری از جرایم مانند توهین، تخریب، ضرب وجرح عمدی، تهدید و ... عموما موضوعاتی هستند که فرد به علت عدم توانایی در برقراری گفتمان منطقی وضعف مهارت حل مساله وحل تعارض مرتکب می شود. لذاباید سطح مهارت های اساسی در زندگی افزایش یافته و راه های کنترل هیجان در جامعه خصوصا در مدارس ودانشگاه ها آموزش داده شود زیرا بیشترین افرادی که در معرض چنین رفتارهای هستند نوجوانان وجوانان هستند ودانشجویان نیز غالبا ازهمین قشر می باشند اما خلاءاین سنخ ازآموزش ونیز آموزش بایسته های زندگی اجتماعی ضرورت های تمکین نسبت به قانون وقانون پذیری ورعایت وگاهی ترجیح حقوق دیگران بر خود درسیستم فراگیری درمدارس و دانشگاه ها احساس می شود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از موضوعات انتخابی درپایان نامه های دانشجویی کاربردی نیستند و غالبا پس از دفاع محل رجوع نیست، یادآورشد: این آمادگی را داریم مسائل مختلفی را که خروجی آن در بحث کاهش جرایم وکاستن از ورودی پرونده ها به دستگاه قضایی تاثیر گذار باشد را به عنوان موضوع پایان نامه دانشجویی به دانشگاه آزاد پیشتهاد کنیم.

 

کد خبر 666500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha