به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، سعید فائض پور، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری مرکزی امروز(9آبان) در نخستین جلسه هماهنگی ستاد استانی جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی برگزار شد، گفت: کشورهای پیشرفته با مطالعه و کتابخوانی به این درجه رسیدند و کتابخانه هایشان رمز موفقیتشان بوده است.
وی افزود: هم اکنون فرهنگ های اشتباهی از نحوه کتاب خواندن در کشور وجود دارد که باید از بین برود مثلا برای اینکه زودتر و بهتر بخوابیم کتاب بخوانیم که این کاملا اشتباه است بلکه کتاب خواندن برای بیدار شدن است و نه برای خوابیدن.
فائض پور خاطر نشان کرد: روستاهای تلخاب فراهان و منطقه جاسب دلیجان ظرفیت بالایی برای انتخاب به عنوان روستای دوستدار کتاب دارند و حتی این مناطق از کتابخانه ها و افراد کتابخوان و کتابدارانی برخوردار هستند که مانند آن در مرکز شهرستان وجود ندارد؛ باید این مناطق روستایی با حمایت نهادهای مرتبط الگویی برای سایر روستاها باشد و در بحث توسعه کتابخوانی به سراغ روستاهایی برویم که کمتر به مطالعه اهمیت می دهند و در آن روستاها نیز توسعه مطالعه داشته باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری مرکزی اضافه کرد: فرهنگ سازی و کتابخوانی روستاها بیش از توسعه و آبادانی روستاها اهمیت دارد؛ اکثرا کسانی که در روستاها از دوران کودکی در کتابخانه ها حضور پیدا می کنند افرادی هستند که در آینده وزیر و وکیل جامعه می شوند.
وی در پایان آمادگی و حمایت اعتباری استانداری مرکزی را برای اشاعه فرهنگ کتابخوانی در روستاها اعلام کرد.
در ادامه این جلسه محسن شریفی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: فراخوان چهارمین جشنواره روستاها و وعشایر دوستدار کتاب به منظور گسترش عدالت فرهنگی در سراسر کشور و پشتیبانی از اقدامات انجام شده و طرح های ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی و جلب توجه و مشارکت سازمان ها و نهادهای مرتبط اعلام شده است.
شریفی افزود: استان مرکزی استان مفاخر است و انتظار می رود در بحث سرانه مطالعه و حوزه کتاب نیز در بین سایر استان ها افتخار آمیز باشد؛ برخی از نهادها به دلیل ورود در حوزه روستایی پتانسیل ارائه خدمات و تجهیزات را دارند که باید در این زمینه بکوشند.
وی با بیان اینکه در 21 روستا کتابخانه عمومی وجود دارد اظهار کرد: تبدیل کردن کتابخانه ها به پاتوق فرهنگی گامی موثر در جهت افزایش مطالعه و کتابخوان در کشور است.
این مقام مسئول تصریح کرد: تولید محتوا در فضاهای مجازی و ترغیب مردم به کتابخوانی همچنین خارج شدن از حالت مصرف کننده صرف، بهترین بهره گیری از این فضای همه گیر است.
نظر شما