خبرگزاری شبستان: چندی است پرونده مربوط به اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی از بانک های کشور به خبر اول رسانه ها تبدیل شده است که همزمان با انتشار آن با واکنش های متفاوتی روبرو شد. واکنش هایی که گاهی از سر دلسوزی است و گاهی...
اما نکته قابل توجه پرونده اختلاس که همیشه به نوعی حساسیتبرانگیز بوده روشهای انجام این عمل است که به عنوان تهدیدی جدی علیه دولت و ملت قلمداد میشود. تخلفات در بانکها ریشههای گوناگونی دارد که به صورتهای مختلفی امکان دارد، رخ دهد. این تخلفات گاهی به صورت فردی یا گاهی به صورت گروهی یا سازمانی انجام میشود.
از این رو دکتر کوروش پرویزیان، عضو شورای پول و اعتبار معتقد است: «مقاصد تخلفات هم به دستههای مختلفی تقسیم میشود که گاهی منافع شخصی باعث به وجود آمدن آن است و گاهی هم عدهای آگاهانه و یا ناآگاهانه در مسیر تحقق این عمل حرکت میکنند.»
لذا در بررسی پرونده اختلاس 3000 میلیارد تومانی سخنگوی اقتصادی دولت نیز با بیان اینکه منشأ و ریشه این اختلاس به منافع شخصی عده ای سودجو و تخلفات یک بانک در استان خوزستان برمی گردد به نوعی بیماردلانی که اصل تخطئه دولت را زین کرده بودند، ناامید کرد.
اما با همه این تفاسیر گویا این مطلب به کام بعضی از رسانههایی که تنها به سیاهنمایی علیه دولت مشغولاند، خوش نیامد زیرا نتوانستند آنطور که میخواهند دولت را متهم به بیقانونی کنند.
و اما اختلاس...
این اختلاس، بزرگترین اختلاس کشور محسوب میشود، طوری که تقریبا 2000 هزار میلیارد تومان از یک بانک و 1000 میلیارد تومان از شش بانک دیگر برداشت غیر قانونی انجام شده است.
گفتنی است، بانک صادرات استان خوزستان متهم اصلی ارتکاب این پرونده است. همچنین بانکهای خصوصی پارسیان و سامان و بانکهای دولتی رفاه کارگران و سپه هم در کنار بانک صادرات و ملی متضرر شده اند.
البته لازم به ذکر است، از این وجوه هنگفت 200 میلیارد آن که بابت تأسیس بانک آریا در حساب بانک مرکزی وجود داشت و بخش دیگری از پول معادل 150 میلیلارد از محل گروه ملی فولاد نورد اهواز بلوکه شد یعنی تاکنون 350 میلیارد معادل 15 درصد از وجوه اختلاسی برگشته است.
در ضمن از اقدامات مؤثر دولتمردان و دستگاه قضا برای برخورد با این پرونده نیز نمیتوان به سادگی گذشت.
در این بین کمیته مشترکی هم بین بانکهای مرکزی، صادرات و ملی برای کشف وجوه و روشهای این اختلاس تشکیل شده است که آیا این مبالغ هنگفت از ایران انتقال داده شده است یا خیر؟
خوشحالی اختاپوستان
اما نکته تامل برانگیز در این مدت که دستگاههای مختلفی پیگیر بررسی این پرونده بودند، خوشحالی یقهسفیدانی بود که سالهاست بر تمامی منافذ اقتصادی چمبره زدند، اختاپوستانی که پس از دولت نهم و دهم دستشان از خوانهای پرنعمت کوتاه شده بود، با تابلو «دولت بی قانون» درصدد تغییر جای مدعی با متهم برآمدند.
در این زمینه روزنامه تهران امروز که رسانه تابلودار جریان خاص سیاسی شناخته میشود به نقل از منبع آگاهی! مدعی شد که 2 هزار میلیارد تومان از این وجوه اختلاس شده از کشور خارج شده است. این در حالی است که هنوز از طرف هیچ مقام رسمی این ادعا تأیید نشده است.
گفتنی است، این روزنامه که توسط عدهای از روزنامهنگاران زنجیرهای اداره میشود در ادامه باز به نقل از همان منبع آگاه و البته مجهول خود اعلام کرد: «نوع همکاری در این اختلاس به اینگونه بود که فرد مورد نظر این پرونده در 80 درصد از مبلغ اختلاس شده سهم داشته و همکار او در بانک خوزستان 20 درصد از مبلغ را به نفع خود مصادره کرده است.»
این رسانه در ادامه سریال سیاهنماییهای خدمات دولت، دولتیان را به سرگرم بودن به توجیه و رجزخوانی علیه یکدیگر متهم کرد.
همچنین رسانههای دیگری که گویا به شدت از فقدان سوژه مناسب رنج میبرند باز با چشمان بسته و با تحلیلهای ماورایی عامل پشت پرده این پرونده را جریان انحرافی معرفی کردند!
این رسانه ها که گویا نگرانی دولتمردان برای احقاق حقوق مردم را نادیده گرفته اند به کلی فراموش کرده اند که لازمه عدالت محوری که شعار دولت خدمت گزار محسوب می شود توجه به مسائل مالی است.
پایان پیام/
رضا باقرپور
نظر شما