حجت الاسلام سید محسن آل نبی، کارشناس ارشد اندیشه سیاسی و مبلغ حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان با موضوع «عاشورا؛ واقعه دیروز، آموزه های امروز» این واقعه را از ابعاد مختلف منحصر بفرد و دارای امتیازاتی خواند و افزود: چنین حادثه ای در قبل و بعد آن و در سنت انبیاء و اولیاء دین(در این مقیاس) تکرار نشده است.
وی با بیان اینکه این واقعه حامل پیام ها و درس هایی نیز هست که همیشه تاریخ در سنت اسلامی جاری و ساری بوده، گفت: اساساً یکی از عوامل ماندگاری و جاودانگی این واقعه، فارغ از شخصیت قدسی و ملکوتی سیدالشهداء علیه السلام، برخورداری از آموزه ها و تعالیم ناب اسلامی و انسانی است.
مبلغ حوزه علمیه قم فداکاری، ایثار، شجاعت، شهامت، شهادت طلبی، ظلم ستیزی، عزت طلبی و آزادگی و در یک جمله بندگی خالصانه پروردگار را از آموزه های واقعه عاشورا برشمرد و اظهار داشت: یکی از امتیازات این نهضت عظیم، حضور همه جانبه و خانوادگی بعضی از اصحاب امام و در رأس آنها وجود مبارک خود ایشان بود که همراه همسر خود رباب و فرزندان خود در این حادثه حاضر شده بودند.
وی در همین باره بیان داشت: حضرت زینب سلام الله علیها با دو فرزند خود-عون و محمد- در عاشورا حضور یافت که دو پسر ایشان شهید شدند، فرزندان مسلم بن عقیل نیز همراه مادر خود حاضر بودند که در نهایت همانند پدرشان در دفاع از دین و امام و پیشوای دینی خود به شهادت رسیدند؛ در میان اصحاب نیز افرادی مانند مسلم بن عوسجه همراه با همسر خود -ام خلف-، زهیربن قین و همسرش-دلهم-، جناده انصاری همراه همسر و فرزند که پدر و فرزند به شهادت رسیدند، عبدالله بن عمیر کلبی همراه فرزند و همسرش(ام وهب)که هر سه به شهادت رسیدند؛ حضور داشتند.
کارشناس ارشد اندیشه سیاسی ادامه داد: حضور نسبتاً چشمگیر خانواده ها در حادثه عاشورا و رزم و جهاد جمعیِ آنها در دفاع از دین بیانگر چند نکته است؛ از جمله اینکه دفاع از دین و ارزش های والای الهی از چنان جایگاهی برخوردار است که در صورت لزوم همه افراد و اعضای خانواده برای دفاع از آن باید بسیج شوند.
وی افزود: مسئولیت شناسی و احساس وظیفه پدران و مادران حاضر در واقعه کربلا که نسبت به سرنوشت فرزندان خود و تأمین سعادت اخروی و جاودانه فرزندان خود از هیچ امری دریغ نکردند؛ تربیت صحیح و انتقال درست مفاهیم و ارزش های دینی و انسانی به نسل پس از خود و فرزندان و اعضای خانواده در کربلا به خوبی نمایان است.
حجت الاسلام آل نبی مطلب اخیر را تکمیل کرد و گفت: به عبارت دیگر تربیت صحیح و موفق، زمانی اتفاق می افتد که پدران و مادران به عنوان متولیان اصلی امر تربیت بتوانند مفاهیم و ارزش های والای دینی را به نسل پس از خود و اعضاء خانواده به خوبی منتقل کنند و فرزندان خود را در سه حوزه دین دانی، دین داری و دین خواهی(دانش دینی، عمل دینی و غیرت دینی)تربیت کنند.
وی با بیان اینکه کانون خانواده اصلی ترین و مهم ترین نقش را در تربیت و انتقال مفاهیم و آموزه های اسلامی از قبیل عفاف و پاکدامنی، بصیرت، غیرت، شهامت و شجاعت زمان شناسی و دفاع از امام و پیشوای الهی و... را به نسل پس از خود و فرزندان و اعضاء خانواده دارد، تصریح کرد: این مهم در کربلا به خوبی نمایان است؛ یعنی پدران و مادران و خانواده های حاضر در کربلا به خوبی توانسته بودند این مفاهیم و ارزش ها را به فرزندان خود منتقل کنند و نشانه آن هم شهادت جمع زیادی از فرزندان آنان در حادثه کربلا است.
مبلغ حوزه علمیه قم در جمع بندی این بحث، کربلا را نمونه و نمادی از تربیت اسلامی دانست که در عرصه خانواده تجلی یافت و بیان داشت: جامعه امروز ما و به ویژه خانواده ها از ناهنجاری ها و آسیب های مختلفی رنج می برند و برای اثبات آن کافی است که نگاهی به اطراف و بستگان و آشنایان خود بیفکنیم.
وی افزود: همچنین برخی آمار و گزارش های منتشر شده توسط نهادهای رسمی کشور ناهنجاری هایی از قبیل ناسازگاری ها و تنش های خانوادگی، اعتیاد، طلاق، فرار از کانون خانواده و پناه بردن به دامن دیگران، شکستن حرمت ها و نادیده گرفتن جایگاه پدران و مادران را نشان می دهد.
حجت الاسلام آل نبی یادآور شد: اگر خانواده ای دچار این آسیب ها و آفت ها شود، در رسالت اصلی خود که همان تربت صحیح و انتقال ارزش ها است دچار مشکل می شود و اصلی ترین کارکرد خود را از دست می دهد.
نظر شما