به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، دکتر علیرضا درویش نژاد در جلسه برنامه ریزی هفته کتاب و کتابخوانی عنوان کرد: باید به کتاب این یار مهربان در اصلاح جامعه و کاهش آسیب ها اعتقاد داشته باشیم و از متمرکز کردن برنامه ها در حد فعالیت های دولتی پرهیز کنیم.
وی به اهمیت حضور و ورود مردم به حوزه فرهنگ مطالعه تاکید کرد و افزود: سرانه مطالعه در کشور ما 5 دقیقه است و در سایر کشورها حداقل ده برابر این رقم است و اگر برنامه ریزی به گونه ای باشد که مردم جلو بیایند و مشارکت داشته باشند شاهد تحول خوبی در این حوزه خواهیم بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان به تاثیر مطالعه در زندگی افراد پرداخت و بیان کرد: کسی که کتاب می خواند دیدگاهش نسبت به دنیا عوض می شود و با نگرش بهتر و آگاهانه به سراغ زندگی و مشکلات می رود و آرامش بهتری را تجربه می کند.
درویش نژاد به گرایش مردم به فضای مجازی اشاره و اظهار کرد: 70 درصد اطلاعات موجود در فضای مجازی قابل استناد و موثق نیست و بیشتر به مسائل حاشیه ای و غیر ضروری می پردازد و به هیچ وجه قابل مقایسه با کتاب به عنوان یک میراث فرهنگی عظیم نیست.
وی بر ایجاد تنوع و خلاقیت در برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی تاکید کرد و گفت: باید از اجرای برنامه های تکراری در هفته کتاب وکتابخوانی پرهیز و از طرح های خلاقانه و جدید برای تاثیر بر روی عموم مردم استفاده کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان توجه به کتابخانه های روستایی را ضرورت دانست و افزود: باید در تمام روستاها کتابخانه ها را توسعه و افزایش دهیم زیرا استعدادهای فراوانی در این مناطق است که با مطالعه و کتابخوانی شکوفا می شود.
درویش نژاد بر گسترش فضای کتابخوانی و مطالعه در بخش های مختلف شهرها تاکید و اذعان کرد: ایجاد ایستگاه های مطالعه در مناطق پر رفت و آمد ، ایجاد کتابخانه های کوچک در بخش های مختلف شهر ، برگزاری کارگاه های مطالعه و مسابقات کتابخوانی در مدارس و همچنین تولید برنامه با موضوع کتاب و مطالعه از طریق صدا و سیما می تواند به افزایش سرانه مطالعه و گرایش مردم به کتابخوانی موثر باشد.
گفتنی است؛ هفته کتاب و کتابخوانی از تاریخ بیست تا بیست و ششم آبان ماه با برنامه های متنوع در سراسر استان هرمزگان برگزار می شود .
نظر شما