۳۵۰ سال رابطه مرزی بدون درگیری ایران و ترکیه

خبرگزاری شبستان: زئیس اتاق بازرگانی وان در دیدار با فعالین اقتصادی آذربایجان غربی گفت: خوشبختانه ایران و ترکیه سابقه ۳۵۰ سال مرزی بدون درگیری دارند و ما باید این امر را به یک فرصت تجاری خوب تبدیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، نجدت تاکوا، رییس اتاق بازرگانی وان در اجلاس اقتصادی اتاق‌های بازرگانی ارومیه و وان که امروز (۶ آبان) در ارومیه برگزار شد، گفت: سال گذشته، در شهر خوی و برای اولین بار، توافق هایی خوبی صورت گرفت و این تفاهم ها به صورت یک سند دیپلماتیک امضا شد که بسیار اهمیت داشت.

 

وی افزود: با توافق بین دو دولت نیز، برای اولین بار فعالیت های تجاری بین دو کشور بر اساس تفاهم نامه امضا شده در خوی، اجرایی خواهد شد که امیدواریم در این جلسه نیز برای اجرایی شدن تفاهم نامه گام های مهمی برداریم.

 

رئیس اتاق بازرگانی وان با بیان اینکه از اعضای اتاق ارومیه، به خاطر این جلسه تشکر می کنم، گفت: ما به همراه یک هیئت ۳۲ نغره از تجار وان وارد ارومیه شده ایم.

 

نجدت افزود: خوشبختانه ایران و ترکیه سابقه ۳۵۰ سال مرزی بدون درگیری دارند و ما باید این امر را به یک فرصت تجاری خوب تبدیل کنیم.

 

وی با بیان اینکه، باید نسبت به رفع مشکلات مرزی اقدام‌کنیم، اظهار کرد: روابط منطقه ای باید افزایش یابد و در کنار این امر، در افق  ۵ سال آینده سهم آذربایجان غربی و وان از توافق نامه هایی که بین روسای جمهوری ایران و ترکیه با رقم ۳۰ میلیارد دلار   و ۳۰۰ قلم جنس امضا شد نیز باید بیشتر از گذشته باشد.

 

وی با تاکید بر اینکه، ۳۰۰ کیلومتر از ۵۶۰ کیلومتر مرز ایران و ترکیه، بین وان و آذربایجان غربی است، افزود: یکی از مشکلات اصلی بین دو منطقه سخت گیری بیش از حد در  ورود و خروج  و نیاز به پاسپورت است، درحالیکه بین ما و قبرس و گرجستان امکان رفت و آمد با کارت شناسایی ملی امکان پذیر شده است.

 

وی تصریح کرد: در کشورهای اروپایی با امضا قرارداد شینگن بین ۲۳ کشور،  تبادلات تجاری تسهیل شده است، درحالی که بین ترکیه و ایران بروکراسی های اداری و گمرکی غوعا می کند و حتی اگر این مشکل برطرف شود، گمرک ها به صورت ۲۴ ساعته خدمات نمی دهد.

 

 رئیس اتاق بازرگانی وان، گفت: به هیچ عنوان از خدمات گمرکی رضایت نداریم، سطح عوارض گمرکی برای هر کالا با استانداردهای جهانی همگام نیست و هر دوطرف از این اتفاق و متضرر می شوند. تجارت نیازمند کاهش بروکراسی است و ما نه تنها قادر به تجارت کلان نیستیم بلکه برای تجارت خرد نیاز با توجه به روند کنونی به سختی قادر هستیم به این تجارت بپردازیم.

 

نجدت با اشاره به وضعیت گمرک میان دو کشور، گفت: گمرک ها، آزاردهنده ترین بخش سفر به ایران است.

 

این مسئول خاطرنشان کرد: قدم اول باید اصلاح درب های ورودی گمرک در ۲ طرف باشد و ما  قول می دهیم هزینه مربوط به ترکیه را خودمان تقبل کنیم.

کد خبر 665490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha