به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، فراهم نمودن زمینه برای انس و الفت هرچه بیشتر نسل جوان با کلام وحی، شناسایی استعدادهای قرآنی و ترغیب آنان برای دنبال کردن تخصصی فعالیت های قرآنی، نهادینه کردن سبک زندگی قرآنی در بین جوانان و فراهم نمودن شرایط برای رقابت فعالان قرآنی کانون های مساجد یکی از رسالت های کلیدی ستادعالی است که این مهم از 12 سال پیش به صورت مستمر در قالب جشنواره مدهامّتان در حال برگزاری است.
در قالب جشنواره «مدهامّتان» اعضای کانون های فرهنگی هنری در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری در رشته های مختلف علوم قرآنی با یکدیگر به رقابت می پردازند که این ماحصل تربیت قاریان، حافظان و موذنین نوجوان و جوان در سطح مساجد شهری و روستایی است.
سعادت بشر در گرو عمل به قرآن و معارف اهل بیت(ع) است
حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان در آیین اختتامیه مرحله استانی دوازدهمین جشنواره قرآنی «مدهامّتان» در حسینیه مرحوم ناصری، سعادت بشر را در گرو عمل به قرآن و معارف اهل بیت(ع) دانست و گفت: اساس دین مبین اسلام ناب محمدی، بر پایه قرآن و عترت(که مفسران واقعی کلام وحی هستند)، بنا نهاده شده است.
وی با اذعان به اینکه واژه بازنده در مسابقات قرآنی معنا ندارد، خطاب به متسابقین مرحله استانی مدهامّتان، افزود: هم اینکه در رقابتی سالم شرکت کرده اید و با قرآن مانوس هستید خود بهترین برگ برنده است و باید قدردان موهبت هم نشینی با کلام وحی باشید.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان ادامه داد: این مرحله از مسابقات در 11 رشته که 7 رشته آن ویژه برادران و چهار رشته نیز مختص خواهران بود، زیر نظر هشت داور(چهار دارو در بخش خواهران و چهار داور در قسمت برادران) برگزار شد.
وی عنوان کرد: بیش از 190 نفر از فعالان قرآنی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان در مرحله استانی حضور داشتند که بیش از 100 نفر برادر و مابقی از خواهران بودند.
فعالان قرآنی مساجد از بهترین های جامعه هستند
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی لبخندان، از اساتید حوزه در این آیین با استناد به روایتی از حضرت رسول(ص)، که می فرمایند:«بهترین امت من، کسی است که بیشتر با قرآن مانوس است»، خطاب به متسابقین شرکت کننده در جشنواره مدهامّتان، گفت: بنابراین روایت نبوی، فعالان قرآنی مساجد از بهترین های جامعه محسوب می شوند.
وی با اشاره به تلاوت قرآن توسط اباعبدالله الحسین(ع) در روز عاشورا، یادآور شد: امام حسین(ع) بالای سر هر شهید با صدای بلند قرآن تلاوت می کرد و حتی سر مبارک آن حضرت بر بالای نیزه نیز قرآن می خواند.
این استاد حوزه با بیان اینکه سالار شهیدان با تلاوت قرآن در تمامی صحنه های روز عاشورا، جامعه را به قرآن و اهمیت آن توجه می داد، خاطرنشان کرد: آن حضرت با این کار، این پیام را به بشریت انتقال می داد که کسانی که در برابر اهل بیت(ع) ایستاده اند، با قرآن بیگانه اند.
وی سعادتمندی دنیا و آخرت را منوط به عمل کردن به قرآن و سیره اهل بیت(ع) برشمرد و تاکید کرد: فعالان کانون های فرهنگی هنری مساجد باید با اخلاق قرآنی و عمل بر اساس آیات الهی الگوی برای سایرین باشند.
لبخندان به استقبال بسیار خوب فعالان قرآنی مساجد از جشنواره مدهامّتان اشاره و حضور پررنگ جوانان قرآنی جامعه اهل سنت هرمزگان در این مسابقات را تحسین برانگیز و نشانه همدلی و برادری و برابری شیعه و سنی در این منطقه ذکر کرد.
برپایه این گزارش؛ نفرات برتر هر رشته به مرحله کشوری که آذر سال جاری به میزبانی استان خراسان رضوی در شهر مشهد مقدس برگزار می شود، اعزام خواهند شد.
گفتنی است؛ اجرای طرح تلاوت نور(قرائت روزانه یک صحفه از قرآن به همراه معنی آیات)، طرح تفسیر روزانه، راه اندازی خانه های نور، طرح های جامع حفظ کل قرآن در مناطق روستایی شهرستان سیریک، میناب، بشاگرد، قشم، رودان و بندرعباس و ابداع و میزبانی دو دوره جشنواره قرآنی مدهامّتان روستایی در روستای روتان بخشی از فعالیت های قرآنی دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان است.
نظر شما