به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین رشاد امروز در اختتامیه چهارمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در سالن همایش های مدرسه امام موسی کاظم(ع) قم که با مراسم اعطای جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی همراه بود با تاکید بر اسلامی سازی علوم انسانی گفت: در این زمینه مراکز علمی اقداماتی را انجام داده اند اما در ابتدای راه هستند و باید تلاش کنند.
وی با دسته بندی علوم انسانی عنوان داشت: این علوم شامل سه دست قضایای گزارشی که حالت انسان را توصیف و وقایع را پیش بینی می کند، دسته علوم انسانی که شامل باید و نباید می شود و دسته سوم که شامل توصیفات و شاید ها و نشاید ها می شوند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به جامعه شناسی معرفت اشاره کرد و گفت: این جامعه شناسی و دیگر شاخه های علوم اجتماعی در حوزه علوم انسانی نفوذ کرده است و دامنه علوم ثانی جایگاه بالایی را در زندگی بشر پیدا کرده است.
حجت الاسلام رشاد تاکید کرد: با وجود اینکه علوم ثانی اهمیت در زندگی بشر دارد، اما هرگز نمی تواند در جایگاه علوم انسانی قرار گیرد و خلا آن را پر کند.
وی تاکید کرد: برای حفظ هویت و عزت اسلامی و ایرانی باید به تولید علوم اسلامی بپردازیم و باید بدانیم که تولید علوم اسلامی صرفا از دست حوزه های علمیه بر می آید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تولید علوم انسانی اسلامی تکلیف عینی جامعه حوزوی است گفت: باید توجه کنیم که تنها با به میدان آمدن حوزه ها در راستای اسلامی سازی علوم انسانی این امر محقق نمی شود و باید به مباحث مهم توجه شود.
حجت الاسلام رشاد تاکید کرد: باید بدانیم که برای اسلامی کردن علوم انسانی باید مبانی این علوم را با مبنا و منطق اسلامی تنظیم کنیم و روش شناسی خاص اسلام مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برای اسلامی سازی علوم انسانی باید این علوم در کنار فقه و اخلاق تدریس شود گفت: این تدریس باید با شیب ملایم باشد تا طلاب در سطوح بالاتر با حفظ علاقه و استعداد خود جذب در علوم و گرایش هایی مربوطه شوند.
نظر شما