لزوم ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی/ هدیه زائران ایرانی به کودکان عراقی در اربعین حسینی

خبرگزاری شبستان: همزمان با اربعین حسینی باید فرهنگی ایرانی اسلامی را در بین مردمی که از سراسر جهان در این راهپیماییی عظیم شرکت می‌کنند ترویج داد و زائران ایرانی می‌توانند در این پیاده روی هدایایی به کودکان عراقی و زوار کودک دهند تا انگیزه پیدا کنند.

خبرگزاری شبستان- رشت: با نزدیک شدن به اربعین حسینی، شور و حال حسینی در بین عاشقان اباعبدالله الحسین (علیه‌السلام) صد چندان می‌شود و همه گویی می‌خواهند خود را به این قافله برسانند تا در اربعین کنار ارباب خود باشند.

 

این روزها مرزهای مهران، شلمچه، چذابه و خسروی مملو از عاشقان و دوستداران حسینی است، عاشقانی که بی ریا برای عزاداری امامشان در روز اربعین با پای پیاده راهی کربلا می‌شوند.

 

زائرانی که عاشقانه به میدان آمده‌اند تا به جهانیان بگویند ما منتظران منتقم خون حسینیم و با پای پیاده مسیر نجف تا کربلا را لبیک گویان طی می‌کنیم و می‌خواهیم صحنه کربلا را در روز اربعین، عاشورایی کنیم.

 

زائران ابا عبداله الحسین (علیه‌السلام) که سن و سال نمی‌شناسد و از نوزاد یک روزه تا پیرمرد 100ساله زائر این وادی است، در قالب گروه‌های خانوادگی و تعدادی نیز به صورت انفرادی و داشتن روادیدهای تک نفره و برخی هم با کاروان‌ها راهی سرزمین نینوا شده‌اند.

 

در این راستا سفیران فرهنگی اربعین حسینی که  کوله خود را برای سفر آماده می‌کنند، برعکس دیگر زوار، به فکر کودکان عراقی که از زائرین با نوای کودکانه‌شان «هلابیکم یا زائر» را جاری می‌کنند، هستند.

 

 

کودکانی که از همه وجود خود مایه می‌گذارند تا بتوانند زائران را خوشحال کنند، کودکی دستمال کاغذی بر دست دارد و کودکی دیگر لیوان آب و دیگری ظرف غذا، همه اینها نشان از عشق و ارادت مردمان خون گرم عراق به ابا عبدالله الحسین (علیه‌السلام) است که فرزندان خود را از کودکی با عشق به اهل بیت (علیه‌السلام) آشنا کرده‌اند.

 

سفیران فرهنگی اربعین حسینی با تهیه هدایایی هر چند کوچک در صددند تا دل کودکان عراقی را شاد کنند و مودت و دوستی بین ایرانیان و عراقی‌ها را بیشتر نشان دهند.

 

 

تشویق مردم کشورهای دیگر به قرآن و نماز جماعت

مائده فلاحتکار، یکی از فعالان فرهنگی در اربعین حسینی اظهار داشت: باید فرهنگی ایرانی اسلامی را در ایام اربعین حسینی بین مردم عراق و دیگر زائران اباعبدالله الحسین (علیه‌السلام) که از سراسر جهان می‌آیند، ترویج کنیم.

 

وی با بیان اینکه مسئولان فرهنگی می‌توانند این چند روزی که تا اربعین باقی مانده است، نکات مهم در راستای انتقال تمامی مطالبی که در حوزه اربعین باید به مردم گفته شود را به زائرین آموزش دهند، افزود: زائران اباعبدالله الحسین (علیه‌السلام) باید اقامه نماز جماعت را مهم بشمارند.

 

این فعال فرهنگی در اربعین حسینی با بیان اینکه تشویق مردم کشورهای دیگر به قرآن و نماز جماعت را باید در دستور کار قرار دهیم، گفت: ما باید از فرصت اربعین حسینی در راستای ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی بهره ببریم که در غیر این صورت دشمن به خوبی می‌تواند از این فرصت استفاده کند که برای ما تهدید است.

 

 

فلاحتکار با بیان اینکه زائران می‌توانند با تهیه هدایایی هرچند کوچک دل کودکان عراقی را شاد کنند، تصریح کرد: وقتی افراد شب را در موکب‌ها می‌گذرانند، می‌توانند به پاس زحمات آنها یک هدیه کوچک برای صاحب آن موکب تهیه نمایند و به زبان عربی و صمیمیی از زحمات آنها تشکر کنند.

 

وی با بیان اینکه برخی افراد لوح فشرده و بروشور در بین زائرین و مردمان عراق توزیع می‌کردند که این نوع کار فرهنگی در اربعین حسینی پاسخگو نیست، خاطرنشان کرد: زائرین اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) می‌توانند بادکنک،‌ جاسوئیچی، گل سر و وسایلی که جذاب باشند را در قالب هدیه به زوار کودک دهند تا انگیزه پیدا کنند.

 

این فعال فرهنگی در اربعین حسینی با بیان اینکه مردم همانطور که در زمینه نذورات خوراکی بسیار فعال عمل می‌کنند باید به سمت نذورات فرهنگی نیز حرکت کنند، اظهار داشت: موکب‌هایی که از سوی ایرانیان در عراق برپا می‌شود می‌توانند در کنار نذری خوراکی، نذری فرهنگی هم ارائه دهند.

 

 

زائران در مسیر پیاده روی به بحث اتحاد بین جوامع اسلامی و علی الخصوص تشیع کمک کنند

سجاد اسماعیل‌زاده، یکی دیگر از فعالان فرهنگی گیلانی در اربعین حسینی افزود: جوانان و به خصوص قشر دانشجو باید در این راهپیمایی عظیم جهانی با زائران و قشرهای مختلف مردم ارتباط برقرار کنند و به گفت‌وگو بپردازند.

 

وی با بیان اینکه زائرین با قومیت‌ها، نژادها، فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف در این پیاده روی حضور دارند، گفت: جوانان و دانشجویان می‌تواند تاثیر گذاری بسزایی در قسمت‌های مختلف مانند تفهیم اسلام ناب و شیعه اصیل، بصیرت افزایی نسبت به مسائل روز و تفرقه‌های بین جهان اسلام و تشیع و داشته باشند.

 

این فعال فرهنگی گیلانی در اربعین حسینی تصریح کرد: اربعین حسینی فرصتی مناسب برای خودسازی و راهی برای تاثیر گذاری بر دیگران و ادای دین به دین مبین اسلام است.

 

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه زائران ایرانی در مسیر پیاده روی به بحث اتحاد بین جوامع اسلامی و علی الخصوص تشیع کمک کنند، خاطرنشان کرد: از تفرقه انداختن و ایجاد تنش بین مردمان کشورهای دیگر خودداری کنند.

 

 

برنامه‌های فرهنگی و مذهبی در رأس همه امور قرار گیرد

کوثر هنرمند، از زائران اربعین حسینی با بیان اینکه برای بار دوم است که عازم این سفر می‌شوم، اظهار داشت: این سفر در بعد اجتماعی و فردی از ظرفیت بالایی برخوردار است و نشانگر نوعی آمادگی قبل از ظهور امام زمان (عج) است.

 

وی با اشاره به روایتی از امام صادق (علیه‌السلام) افزود: یکی از نشانه‌های ظهور حکومت مهدی فاطمه وفور عشق و ارادت موجودات عالم و مخصوصا بندگان خدا، به امام حسین و زیارت ایشان است.

 

این زائر کربلا در اربعین حسینی با بیان اینکه راهپیمایی عظیم اربعین حسینی سبب تقویت وحدت در بین مسلمانان جهان می‌شود، گفت: یک شعیه ایرانی باید حواسش به رفتار و کردارش باشد و در برقراری ارتباط با زائران کشورهای دیگر دقت لازم را کرده و توطئه‌های دشمن برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان را جدی بگیرد.

 

هنرمند تصریح کرد: آیین عظیم پیاده روی اربعین حسینی در واقع نماد اقتدار معنوی شیعیان است که در این راستا باید برنامه های فرهنگی و مذهبی در رأس همه امور قرار گیرد.

 

 

وی خاطرنشان کرد: همراهی و مشارکت همه مردم در برنامه‌های فرهنگی و مذهبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که همه باید در کنار هم و در قالب یک برنامه ریزی منسجم به صورت هماهنگ عمل کنند تا به اقتدار معنوی شیعیان تبدیل شود.

 

گفتنی است؛ نگاه ما در مراسم اربعین باید تاثیرگذاری بر زائران کربلا از طریق فعالیت فرهنگی باشد و درصدد وجود تعامل بیش از پیش بین مردم ایران و عراق باشیم و تمام تلاش خود را برای تحقق این مهم به کار بگیریم.

 

کد خبر 665160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha